In de tarotkaart is 12, de kaart van de gehangene.

Het thema van deze kaart is: een ander perspectief (het eens onderste boven bekijken) of het gevoel dat je leven op zijn kop staat.

De kaart laat wel een ontspannen jongeman zien, als is hij nieuwsgierig naar het leven op zijn kop. De halo rond zijn hoofd verwijst naar zijn goddelijkheid en daarmee ook naar het feit dat zijn eigen goddelijkheid en schepperskracht nog altijd intact is. In elk geval staat hij open in zijn denken voor andere visies door los te laten.

De zaken omgekeerd bekijken verwijst ook naar een focus op wat je echt wil in plaats van op alles wat je kan beperken om het te bereiken of op alles dat kan foutlopen. Als je nieuwe stappen zet of er komt iets nieuws op je pad dan staat je leven ook eventjes op zijn kop. Het is altijd positief als
de dingen op zijn kop komen te staan, omdat je dit maar kan ervaren als je vastzat ervoor. Wie bewust leeft en bewuste keuzes maakt zal niet die ervaring hebben van dat alles op zijn kop staat.

Het feit dat hij onderste boven hangt, geeft ook aan dat zelfs als hij alle controle loslaat, er toch nog altijd een draagstructuur is.

12 is een meester getal

12 draagt zowel de energie van de 1 als van de 2 en in dit geval x3 versterkt.
De 1 vertelt je dat jij de schepper bent, dat het jouw gedachten zijn die je werkelijkheid scheppen en vorm geven.
De 2 vertelt je dat er altijd een wisselwerking en hulp is en dat je deze maar kan herkennen als je leeft in harmonie met je ziel.
Het cijfer 12 is een uitnodiging om je positief en enthousiast open te stellen voor alle mogelijkheden die zich nu zullen ontvouwen. Vraag je gidsen om raad, luister naar je gevoel en wees trouw aan jezelf.
1212 is een uitnodiging om je vol vertrouwen en met vreugde te blijven concentreren op het hoogste goed, om je het beste te gunnen en je dromen te realiseren. Het is het signaal dat je aan het begin staat van grote veranderingen of dat grote veranderingen je leven positief veranderd hebben. Je zal je bewust worden van de oneindige mogelijkheden hier op aarde als jij bewust je schepperskracht hanteert. Hierdoor is het een uitnodiging om uit je zelfbeperkende comfortzones te stappen en om jezelf weer de vrijheid te gunnen om flexibel te zijn en je grenzen te verleggen. Het is boven alles een aanmoediging van je gidsen en engelen om er volledig voor te gaan en om te genieten van het gehele proces. Het is de start van een proces van healing en verlichting en het loslaten van pijnlijke gewoontes. Het laat ook zien dat we collectief op het juiste spoor zitten en dat de vernieuwing op elk niveau in werking is. Het wil ook zeggen dat er een belangrijke energetische download zal afgerond worden en dat we het portaal collectief binnengetreden zijn.
1+2= 3 vraagt je naar de sterren te reiken terwijl je stevig op je eigen benen staat. De 3 valt onder jupiter, heer van boogschutter. 3 is groei en evolutie via creativiteit en vernieuwing. Door 1 jezelf te verbinden met 2 bestaande dingen en zo 3 iets nieuws te scheppen. Hierdoor staat 12 ook voor perfectie want elke schepping is perfect. Enkel de mens is zo onwijs om te oordelen en de schepping in goed en slecht of mooi en lelijk te verdelen.

12-12-12 of   3 3 3  = 9, 9 staat voor voltooiing, dood en wedergeboorte.  In de tarot, vind je de kluizenaar op het nr 9. De Enneade (Grieks voor negen-heid) is de laatste van de enkelvoudige getallen. Hij omvat alle eigenschappen van de voorgaande getallen. De Enneade is hierdoor de afsluiting, de voltooiing, de horizon.  Net als de 9 maanden zwangerschap een voorbereiding zijn op de geboorte. Symbolisch gezien heeft de 9 de 3 segmenten in zichzelf op 1 lijn gekregen nl lichaam-geest-ziel en daardoor is er een grote kracht en macht ontstaan. Hierdoor ontstaat:

  • dienstbaarheid en  onzelfzuchtigheid = door je talenten en gaven gestalte te geven en te delen met de aarde.
  • Mededogen opdat je ieder zijn eigen, uniek pad en tempo gunt.
  • Idealisme omdat je durft ideale keuzes te maken, maw keuzes die goed voor jou voelen.
  • Ruimdenkendheid vanuit de wetenschap dat er oneindig veel mogelijkheden en creaties mogelijk zijn en dat jij enkel een ander zichtpunt of standpunt dient in te nemen om verandering te bewerkstelligen.
  • Creativiteit omdat het leven een avontuur is.
  • De 9 houdt van harmonie, is zorgzaam en wijs.
  • De 9 is enthousiast voor het leven en kan hierdoor bergen verzetten.
  • De 9 weet dat er geen pijn en lijden bestaat.
  • 9 begrijpt dat de aarde een spel van grenzen en uitdagingen is. Maar een grens hoeft geen belemmering te zijn, omdat elke grens flexibel is maw je kan je grenzen verleggen.  Grenzen maken het mogelijk om dingen zichtbaar te maken en eventjes op adem te komen (net als een vlot in de zee).  Als je op adem gekomen bent = alles is vertrouwd, ben je er klaar voor om terug in de zee te springen en naar een ander vlot of ander stukje land te zwemmen, om opnieuw op verkenning te gaan.

Uitdaging voor de 9 en hiermee, collectief voor alle mensen, de volgende 7 jaar is om te leren leven in overeenstemming met je innerlijke wijsheid en te vertrouwen op je  intuïtie. Ben je uit balans zal er impulsief gedrag zijn, negatief kritisch en ijdel en problemen met het aangeven en bewaken van je grens.

Het koste ons 7 jaar, sedert 12-12-2012 om het portaal door te gaan en nu op 12-12-2019 zijn we er collectief door en staan we collectief voor een soort van wedergeboorte. Heel veel structuren zullen nu ook veranderen, zowel fiscaal als sociaal. Daarom ook dat er nu heel wat mensen pijn ervaren in hun botten en skelet, omdat de structuren letterlijk lichter aan het worden zijn. Infrarood en hete baden jeneverbes verlichten het proces.

Het is ook tevens volle maan vandaag (lees hier meer over het thema van de volle maan). Dus als je het maximum van dit energetisch portaal wil benutten kan je je inschrijven voor de groepshealing van deze avond. Deze gaat door vanop afstand, na 23.30u omdat als de meeste mensen slapen, de energie het sterkst en zuiverst is. Ik stem me op elk groepslid af  via de doopnaam, vorm zo een groepsziel om de healing te laten plaatsvinden. Je kan inschrijven tot 23u via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 15€ incl uitgebreid verslag achteraf. Met dit verslag kan je dan zelf aan de slag. Lees hier de ervaringen van andere groepsleden

Van harte,

Isabelle Lambrecht

bewustzijnscoach & healer