Dinsdag Mercurius retrograde in Vissen

Vandaag, 16 februari staat Mercurius stil en zal op dinsdag 18 februari op zijn stappen terugkeren = retrograde gaan.

Mercurius retro staat momenteel in Vissen en en zal in zijn teruggang nog eventjes nippen aan de waterman energie. En op 10 maart 20 20 gaat ie weer vooruit.

DISCLAMER: er staan schrijffouten in al mijn teksten. Lees hier waarom

Wat is nu belangrijk

Mercurius is verbonden met alle mogelijke vormen van communicatie (afspraken, internet, brieven,contracten, gesprekken,…..Maar ook met het hoe jij verbanden ziet en verbindingen legt, hoe jij orde schept in de chaos aan indrukken, hoe en wat jij communiceert. Vage dingen worden concreter als je erover van gedachten wisselt of als je in jezelf de analyse maakt.

In vissen is het belangrijk dat je aandacht schenkt aan de vele boodschappen die in the air zijn. Je gidsen zijn super actief nu. Schenk aandacht aan je dromen, een film of boek die je triggert en wees je extra bewust van je gevoelens.

Mercurius loopt 3 weken retrograde. Als mercurius retrograde gaat, wil dat zeggen dat jij de kans krijgt om duidelijkheid te verkrijgen op het thema waarin mercurius staat. Een retrograde helpt je om illusies doorprikken. Het vraagt van je, om extra alert en bewust te zijn, de komende 3 weken.  Soms ben je zo overtuigd van iets of heb je een besluit genomen dat niet strookt met je ziel. Dan zal je ziel deze retrograde mercurius gebruiken, om je dat wat je dacht dat recht / juist was, weer krom te maken. Zo krijg jij de tijd om dichter bij je eigen waarheid te komen en om tot een beter begrip van de zaken te komen. Je kan de zaken nog eens grondig bekijken en soms zelfs een hele nieuwe weg inslaan. Dus ja je kan moeilijkheden en vertragingen ervaren. Je kan iets als tegenslag ervaren maar achteraf zal je zien dat het juist een soort redding was. Vertragingen met vervoer en afspraken kunnen ook onderdeel van het pakket zijn. 

In vissen wil hij dat jij snapt dat jij onderdeel van een groter geheel bent en dat je maar terug kan aansluiten als jij voeling hebt met je eigen waarheid. Door nog eventjes terug te keren naar waterman wil hij je laten voelen wat je vrijheid en vleugels geeft.

Dat wat je vrijheid heeft is verbonden met je eigen waarheid. Wensdenken of dat wat je denkt nodig te hebben zorgt enkel voor frustratie en gebrek aan vrijheid. Jouw huiswerk nu: leren om dat onderscheid te maken.

In vissen is de macht je fantasie en verbeeldingskracht. Ben je verbonden met je eigen waarheid en realiteit, dan is het een machtige tool. Leef je nog naast jezelf, in angst en weerstand, dan is je fantasie een luchtkasteel en valkuil.

Onthoud dat je beelden een scheppende macht zijn. Gebruik deze wijs.

Leef je nog vanuit een ideaal, dan laat de teruggang naar waterman je voelen dat een ideaal en vrijheid, 2 totaal verschillene dingen zijn. Een ide(e)aal is een idee en staat los van jouw gevoel. Een ideaal roept (twee)strijd op, vrijheid schenkt ruimte.

Mercurius retrograde, in vissen kan zorgen voor warrige communicatie maar het is tegelijk een ideaal moment om de communicatie met jezelf aan te gaan.

Have fun want verwarring kan juist soms voor helderheid zorgen, omdat het je uit je vaste patronen zet. Delen mag en hieronder lees ik graag jullie ervaringen met een mercurius retrograde.

Ben je het beu, dit in rondjes draaien of wil je inzichten, dan kan je een coaching sessie boeken (= is healing, inzichten en antwoorden)

Delen mag als je anderen een riem onder het hart wil steken.

Van harte geschreven

Isabelle Lambrecht

healer & bewustzijnscoach