Een nieuwe maan is altijd een einde van een 28 dagen durende cyclus. Daarom is het ook het begin van een nieuwe cyclus en zorgt het voor energie en initiatieven.

De wereld is op een “agressieve” wijze overweldigd door het corona gebeuren. We hebben nu 4 weken de tijd gehad om te wennen & wat te bekomen. En met deze nieuwe maan krijg je de kans om ermee aan de slag te gaan.

Disclamer: er staan schrijffouten in deze tekst. Lees hier waarom

Deze nieuwe maan is de laatste maan die het ons zo moeilijk zal maken en daarom ook is het ook zo belangrijk om er het maximum uit te halen. Omdat hierna de nieuwe structuur zich zal beginnen vormen. Nu kan je nog heel belangrijke veranderingen aanbrengen in je denken en keuzes.

Er wordt gestuurd richting meer assertiviteit en onafhankelijkheid.

En omdat alles in het leven een keus is van het individu zelf, is er een omgeving nodig die de juiste keuzes stimuleert. Een lockdown lijkt me een interessante bodem om mensen bewust te maken en uit te nodigen tot meer assertiviteit & onafhankelijk.

Verwar assertiviteit NIET met agressiviteit. Deze zijn elkaars tegenpool.
Assertiviteit staat voor zelfverzekerd, en handelen vanuit de eigen waarheid. Een assertief persoon maakt aanspraak op zijn eigen ruimte en handelt vanuit een trouw zijn aan het zelf (het zelf is wat goed voelt). In deze handeling neem je enkel macht over jezelf.

Iemand die agressief is, handelt vanuit emoties en voorwaarden, en wil macht over de ander verwerven. Hij maakt geen aanspraak, maar legt op.

Deze maancyclus zal je uitnodigen om evenwicht te vinden door contact te nemen met jezelf als identiteit (wie ben je, wat wil je, wat vind je belangrijk,…..) en het je bewust worden van je unieke plek binnen de ketting van het sociale gebeuren.

Ik las daarnet een mooie spreuk:” Men kent pas de waarde van de put als de put droogstaat.” Velen staan nu symbolisch droog. Waar wordt jij je nu bewust van? Heb je iets ontdekt over waardering? Wat is waardevol voor jou?

Honger is de beste spijs, en helpt je om te ontdekken wat belangrijk is voor jou. Waar “honger” jij nu naar en vind jij heel belangrijk? Vb wat ben je met geld als je geen vrijheid hebt? Wat ben je met voeding als je het niet kan delen met anderen? Hoe leuk is het om te dansen naar de pijpen van iemand?

Het gaat om jou als persoon, zet jezelf centraal, ontdek wie je bent. Zoek het niet te ver want jij bent het zelf en het is maar een keus die je hoeft te maken. Ik als slaaf van de buitenwereld of ik als kanaal voor de ziel/bron.

Leg deze 2 dingen (wat je waardeert en wil in je leven) naast elkaar en gebruik dit om je lot in eigen handen te nemen en om zelfstandiger te worden. Het leven is niet gemakkelijk omdat het je steeds weer uitnodigt om je grenzen te verleggen, om uit comfort zones en zelfbeperking te stappen.

De nieuwe maan in stier in huis 2
Maan staat voor je emoties en gevoel van veiligheid. Stierenergie is een rustige, gegronde, betrouwbare, doelgerichte energie die bovendien extreme toewijding en sterke wilskracht kent. Eénmaal ze een leider vertrouwen, volgen ze gewillig en trouw. Stier hecht veel waarde aan geld en bezittingen.

Huis 2 is hoe jij staat ten opzicht van de materie en wat je waardevol vind. En op al deze thema”s wordt elke mens nu collectief uitgedaagd. Laat jij je leiden? Ben jij te gewillig? Vertrouw jij een leider of vertrouw jij op je innerlijke leiding?

Onthoud, dat alle vormen van media gewillig zijn. Hiermee bedoel ik, dat elke persoon iets naar buiten kan brengen maar dat het daarom geen waarheid is. Ik weet dat als ik iets hoor of lees en ik voel me mottig in mijn plexus, dat dit betekent dat dit voor mij een valse waarheid is en niet strookt met mijn zielefrequentie. Lees en luister met je gevoel ipv met je hoofd, en je zal de juiste antwoorden ontdekken.

Stel jezelf volgende vragen: wat maakt mij onrustig? Wat ontwortelt me? Wie en wat vertrouw ik? Hoe versplinter ik mijn energie? Waar of aan wie ben ik toegewijd? Waar ga ik voor of waar vecht ik tegen? Zie ook hoe geld en materie vaak belangrijker zijn dan jezelf.

Er is ook een zeer toornige, agressieve en veeleisende ondertoon, waar we mogen mee omgaan.  Wees je bewust van je woede. Heel wat woede wordt nu in familiale krijgen uitgewerkt. Waak je voor elke vorm van agressie en mishandeling. Communiceer en weer eerlijk met jezelf in plaats van je op je gezin af te reageren.

Uranus dicht bij nieuwe maan
Uranus staat voor individualiteit, opschudding, revolutie , verandering en het onvoorspelbare. Dit kan zorgen voor heel wat onrust en spanning omdat de honkvaste en trouwe stier een hekel heeft aan veranderingen. En kan brullen als zijn gave en goed bedreigt wordt. Maar als je uit de weerstand blijft opent dit nieuwe mogelijkheden.

Iedereen wordt nu uitgenodigd om uit het hokjesdenken te stappen, zelf in te voelen en te bepalen wat je waardevol vind en wat niet. Het hoger plan is om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf. Het doel is om meer te handelen vanuit je ware zelf in plaats vanuit aangeleerde onbewuste patronen.

Sedert 7 maart 2019 tem april 2026 staat uranus in stier en zal het ons waardensysteem, hoe we omgaan met geld en welke plaats we geld geven, volledig herschrijven.
In de huidige constellatie zorgt het voor opwinding, onverwachte verandering en rebellie. Een onderhuidse drang om uit te breken uit vaste patronen en als dat niet lukt ervaar je rusteloosheid en ongeduld. De valkuil is om hierop te reageren met impulsief handelen en het nemen van onnodige risico”s, dit zal enkel leiden tot agressie.

Feit is dat er behoorlijk wat energie opgewekt wordt. Kanaliseer het. Heb je een tuin werk in de tuin, doe yoga, dans, schrijf, weer creatief. Kanaliseer het anders zorgt het voor agressie. Keer naar jezelf en blijf in je centrum, dat doe je door het dwangmatige in je denken los te laten. Lukt het niet, gun jezelf dan 1 coaching bij mij en je zal verstelt staan. Enkel aan te raden voor wie verantwoordelijkheid voor zichzelf wil nemen.

Saturnus maakt het extra moeilijk omdat hij je vastzet en remt, totdat je bereidt bent om eindelijk ratio ondergeschikt te maken aan je gevoel. Dit is je zielepad openen. Vierkant met uranus zorgt hij voor kansen, die je liever kwijt en rijk bent. Maar wie luistert naar het gevoel zal ontdekken welke verborgen zegen aangereikt wordt.

De nietsontziende macht van pluto, die zich uitwerkt als obsessie, dwang, dood, transformatie neemt wat af omdat die op 25 april retrograde gaat lopen. Momenteel heerst de obsessie voor de dood heel sterk. Nu deze druk afneemt kan je misschien een klare kijk krijgen om wat nu speelt en je bewust worden van je ziel.

De samenstand pluto met Jupiter ( die startte op 4 april en een belangrijke sterrenpoort opende) zorgt voor genezing op hele diepe lagen van hetzelf. Dit kan je enkel bereiken als jij wil onderzoeken wat jouw waarden en waarheid zijn. Wordt je ervan bewust hoe jij leeft vanuit AANGELEERDE waarden. Echter, voel jij die echt als jouw waarheid en ga je echt akkoord met die waardebepaling?

k heb geleerd dat healing, bewustwording is. En bewustwording verloopt via je pijnen die je ooooo zo graag wil verdrukken.

Vesta met venus laat je bewust worden van hoe belangrijk eigen ruimte is om je te kunnen opladen. Communiceer dat naar elkaar. En het nodigt je ook uit om je bewust worden van wat voor vreugde zorgt in je leven en om daar in de toekomst meer aandacht aan te besteden.

Het groter plaatje

Pluto in Steenbok van 2008-2023, zorgt ervoor dat de regels, voorschriften, voorwaarden en organisaties zullen een andere structuur krijgen.

Uranus in stier van maart 2019 tem april 2026 zal ons waardensysteem, hoe we omgaan met geld en welke plaats we geld geven, volledig herschrijven.

Wil jij extra ondersteuning in dit proces dan kan je ook nu weer inschrijven voor de super krachtige groepshealing, die doorgaat vanop afstand. Ik stem me op je af via je doopnaam. Al sinds 2016 gaan deze elke 2 weken door en hebben ze al vele mensen geholpen hun persoonlijke groei te versnellen. Lees hier feedback. Energetische blokkades worden hierbij weggenomen en 10 dagen later, krijg je extra inzichten en tools via het uitgebreide verslag. Kost maar 18€ ofwel 125€ abonnement (7+3 gratis). Inschrijven tot  23 april om 23u via isabelle@zichtbaar.be

Deel gerust dit artikel als je anderen ook een hart onder de riem wil steken. Informatie zorgt voor rust en houdt angst op afstand.

Inschrijven 2 wekelijkse gratis nieuwsbrief
Inschrijven groepshealing nieuwe maan
Aanvraag coaching sessie

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach

www.zichtbaar.be