Deze volle maan (die altijd verwijst naar potentieel of een facet,  dat nu tot wasdom gekomen is) zal zich uitwerken of manifesteren vanuit een energie 2° ram. Dit is een zeer  “ongekleurde”, prille, krachtige, moedige levensenergie, als van het pasgeboren kind. Krachtig omdat het een hele uitdaging is om geboren te worden.

In eerste instantie wou ik schrijven ‘pasgeboren, nog onbeschreven kind’  maar dit klopt niet en mijn gids vroeg me om dit heel duidelijk te benadrukken. Geen enkel mens, ziel is onbeschreven want elk van ons is een stukje van de bron en bijgevolg vervult van een heel specifieke frequentie = potentieel.  En dat klopt want maar al te vaak heeft een baby of peuter me verrast met hun wijze alwetende blikken.  Een deel van ons potentieel wordt aangescherpt tijdens de conceptie door  zowel vader als moeder. Maar de lading wordt vrij sterk gekleurd tijdens de zwangerschap. Wij moeder, marineren onze kinderen gedurende 9 maand in onze eigen gevoelens/emoties.

Leef je vanuit je essentie en goed gevoel, dan baar je krachtige kinderen. Leef je vanuit je emoties, baar je gekwetste kinderen.

Bovenstaande 2 regels worden verder versterkt tijdens de opvoeding. Als een vader en moeder krachtig  en eenvoudig weg zichzelf zijn, dragen zij dit vanzelf over op de kids. Kinderen, de mens, leert namelijk door hun omgeving te kopiëren .

Neem rond de volle maan eens wat tijd om onderstaande vragen voor jezelf te beantwoorden.

  • Kijk eens bij jezelf of jij het avontuur (risico’s) aandurft of dat je extreem voorzichtig bent en jezelf uit de adembenemende “wind” probeert te zetten.
  • Heb jij het idee je leven in de waagschaal te leggen of geniet jij van veelzijdigheid (gewaagdheid) van het leven?
  • Klaar om een brug te slaan tussen je oude ik en essentiële ik?
  • Wil je leven en genieten of weten wat/wie jij bent?

Het leven maakt healing en groei, dankzij de cyclische opbouw 

Misschien vloek je soms, als je steeds weer tegen dezelfde dingen aanloopt. Maar hoe ouder ik word hoe dankbaarder ik geworden ben voor deze cyclische opbouw. Het is dankzij deze cycli dat je de kans krijgt om steeds weer binnen dit vertrouwde thema, emoties helemaal uit te werken. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om weer diep te voelen en zodat je vanuit jezelf kan leven en de volgende groeifase gefundeerd kan aanvangen.

Is een fase afgerond dan verleg je je grenzen en treedt je een nieuwe fase binnen. Telkens je  zo een beginnende ramfase binnentreedt (zoals nu met deze volle maan),zal je merken dat dit een energie is, die je sterk op jezelf terug gooit. Je aandacht is dan simpel weg op jezelf en je contact met het fysieke lichaam gericht. Dit omdat de eerste graden ram symbolisch zijn voor de eerste fysieke ademteug, het op aarde beland zijn, een eerste contact met je persoonlijke en fysieke zelf. In die zin is er een stukje van nog onbevlekt zijn, bekeken vanuit je huidige incarnatie. Want in elke incarnatie ontdek jij facetten van jezelf via je huidige lichaam en persoonlijkheid.  

Maak met deze volle maan in ram gebruik om eens gewoon bij jezelf en je lichaam stil te staan. Gewoon jouw aanwezig zijn hier op aarde. Dit is belangrijk zodat jij je bewust kan worden dat JOUW leven enkel om jou draait, dat enkel jij de spil ben van jouw leven. Begrijp het concept. Je komt op aarde (ram = eerste 7 levensjaren), treed je huidige incarnatie binnen en staat voor het eerst op je eigen persoonlijke benen. Niemand anders kan in je huid kruipen en op jouw benen staan. In jouw leven ben jij dus letterlijk de spil. Zonder jouw bewustzijn is jouw leven onbestaande. 

Wil je maximaal profiteren van deze volle maan, wees je dan bewust van jezelf. Wie ben jij en waarom denk je dat? Maak stevig contact met je lichaam. Kan jij lichaam waarderen, begrijp jij de meerwaarde en het potentieel van een fysiek lichaam? Snap je al dat je enkel contact kan maken met je potentieel VIA je lichaam. Voelt het contact met je lichaam goed? Is er een haat-liefde verhouding? Erken je al de meerwaarde van een aanwezig zijn in een fysiek/tastbaar lichaam?

Bam, Ik ben er (ram)……de energie die doorbreekt

Met deze volle maan in ram is de rode draad een focus op jezelf. Wees nieuwsgierig, sta open voor jezelf, net alsof je openstaan voor iemand die je juist ontmoet hebt. Het draait om dit ontmoeten van jezelf, de ander is onbelangrijk.  Je bent als een pril veulen dat probeert uit te vogelen hoe jij op die gekke, lange stelten (je benen) kan staan, je evenwicht houden en hoe die benen en je lijf optimaal te benutten. Dit is een pure prille energie,onbelast door ervaringen of concepten (= geen verleden) en bijgevolg is het een eerder nieuwsgierig, kinderlijk spontaan, krachtig, creatief, fantasierijk, onbelemmerde energie. Voel hoe de wereld letterlijk aan je voeten ligt. Ervaar dit een als een soort van frisse start. Een woord dat de lading helemaal dekt is zelfredzaamheid. Door deze focus naar jouw persoonlijke zelf zal er weinig echte opening zijn naar een contact met of naar verbinding met anderen. In zo een duidelijke en eenvoudige energie is het  gemakkelijk succes te boeken omdat je enkel rekening houdt met jezelf. Dat is de kracht van zogenaamde activisten, voorvechters want als ze hun familie, werk, land als bezit (deeltje van zichzelf zien) dan zijn ze geduchte stormrammen. Het is een energie die eerst doet en dan denkt. Zeer belangrijk.

Heb jij al begrepen dat het ontdekken en zichtbaar maken, wat jij in jou draagt, je enige bestaansreden is? Dat je enige doel is het om jouw persoonlijk potentieel zichtbaar te maken?

Maw niks moet, alles kan en mag, zolang jij maar invoelt (= alles aftoetst aan jezelf) en zo je eigen leven tot vervulling kan brengen. Er is noch goed, noch juist, noch perfectie. Er is enkel het uniek zijn en het van daaruit scheppen = naar buiten brengen wat in jou leeft.

Ram kleurt met zijn lading het 8ste huis.

Deze kinderlijke, onbevangen ram energie, die zich in het 8ste huis bevind, is gekleurd door een diepe scherpzinnigheid (de essentie van huis 8). Deze brengt je vanzelf in contact met je persoonlijke macht vanuit dit echt intiem zijn met jezelf. Het 8ste huis is een bijzonder krachtig huis, een energie van pure en intense hartstocht en levenslust. Ben jij al zo intiem met het leven dat jij je er volledig kan/wil aan overgeven?  Open jezelf voor jezelf, geniet van het leven en je zal je beschermt en gesterkt voelen in dit contact met je essentie. Je essentie en levensenergie is ongelooflijk mind blowing. Het blaast je letterlijk van je sokken. Heerlijk gewoon die kracht, niks zo lekker als eens goed van de grond gaan. En hiermee verwijs ik niet alleen naar seks. Voel maar eens hoe zalig het het voelt als een idee – creatie gelukt is. Als je een voor jou fijne keuze maakt, als iets lukt en je een goed gevoel krijgt.

Hoe bang van jij van grote kracht?

Wat ik heel vaak merk tijdens de coachingen, is nog heel veel HSP”ers zo bang zijn van hun eigen mind blowing energie. De angst om je energie de anderen te overweldigen en/of schade te berokkenen. Heel herkenbaar want zelf heb ik daar ook heel lang mee geworsteld.

Gelukkig heb ik een paar jaar terug begrepen dat dit onnodig is. Zolang jij buiten jouw eigen lichaam en veld leeft, voelt het inderdaad aan alsof jij je kracht niet in de hand kan houden en dat alles overweldigend is. Daarom ook dat je dan bang bent om zelf te overweldigen. Maar geloof me : op het ogenblik dat jij leeft vanUIT jezelf zal je ontdekken dat je kracht en energie perfect op maat is. Waarom weet ik dat? Omdat ik nu echt krachtig ben, veel krachtiger dan vroeger en ik merk dat deze kracht juist weldoend is bij anderen. Terwijl ik vroeger dacht dat ik te sterk en hard was. Juist door mezelf te accepteren en te integreren kan ik mijn kracht en energie nu gericht = specifiek inzetten.

Schitterend verborgen energetisch juweel

Er is in de constellatie van deze maan een juweel aan potentieel verborgen dankzij een paar krachtige aspecten (verbindingen & mogelijkheden). In eerste instantie door de 2 sextielen (is een positieve, ondersteunende verbinding tussen 2 planeten).

Maan sextiel mars: levensenergie is je seksuele energie (die ik vb gebruik om mijn healingen op afstand te doen) die je doorheen je leven leren verhogen en gebruiken om mee te scheppen. Omdat de beleving in een jong teken is, ram, zal het zeer fysiek, seksueel willen uiten. Passie, drive, erin kunnen vliegen. Zorg voor een fysieke uitlaatklep. Mannen ontlaad die niet alleen op je vrouw, ga wat in de tuin werken,sporten en vrouwen laat je man op tijd op adem komen ;-).

Wil je er niet alleen een seksueel draai aan geven, beter gebruik je levensenergie nu om creatief te zijn, om dat wat in jou leeft spontaan en gemakkelijk in de wereld te zetten.

Maan sextiel met zwarte maan (lilith): zij is je rauwe ongebreidelde levenslust en passie. Dat waarin je charme ligt, je magie en overtuigingkracht. Ze daagt uit en prikkelt, ze behekst je om te ontdekken, het avontuur aan te gaan. Voel deze en laat ze je maar leiden.

Maan vierkant saturnus: hier ligt een uitdaging om je diep kwetsbaar stukje in jezelf te doorvoelen en een stem te geven. Voel wat je hartewens is ipv jezelf vast te zetten in illusionaire noden. Saturnus brengt je hier willens nillens naar je echte gevoel. Leer voelen wat gevoel is en wat emotie is. Je zal je hiermee bewust kunnen worden van welke emotionele banden je beknellen, zowel relationeel als familiaal;

Maan half-sextiel uranus is een belangrijk aspect, omdat het je nieuwsgierig zal maken en klaar om verandering te omhelzen. Je voelt de behoefte aan vernieuwing en verandering, er is opwinding, een vooruitziend blik, helderheid. Let wel je kan je bijzonder onrustig, actief voelen en je een beetje als een ongericht projectiel voelen. Fysieke ontlading is heel belangrijk.

Maan quintiel pluto : laat je zien hoe jij jezelf probeert sterk te maken of sterk te houden maw hoe jij jezelf beperkt. Of waarop jij heftig reageert of dwangmatig handelt.

Wie al mijn maanberichten volgt, zal het meer en meer duidelijk worden, wat de essentie is van het hele jaar 2018. Alles dit jaar is erop gericht om je steeds weer tot jezelf te brengen.

Geniet, geef je met een gerust hart over aan het leven en geef jezelf de toestemming de levensenergie in elke cel te voelen leven. En als je je onder de levensstroom voelt te komen staan …..Geef er dan uiting aan door iets in de materie te scheppen.

Veel plezier en tot de volgende fase, nieuwe maan 9 oktober.

Maximaal profiteren van deze maan power?

Schrijf je dan zeker in voor de groepshealing die doorgaat vanop afstand. Inschrijven enkel via email isabelle@isahealing.eu tot 25-9 om 23.30u, kost 15€ incl verslag. Zelf hoef jij niks speciaals te doen, ik stem me op je af via je geboortenaam