Jouw mededeling of boodschap, die door de ander ontvangen wordt met de verbijsterde woorden:

  • ben jij nu helemaal betoeterd ?
  • ben jij aan het doordraaien ?
  • gebruik nu ne keer je verstand !
  • ben jij op je hoofd gevallen ofzo?”.

Ahum, ja, wat moet je daar nu mee aanvangen?

Op zulke momenten is het goed je te herinneren dat het ego ongewenste aandacht wil afwenden.  Hij zal hiervoor een drama scene opzetten.  Ga je er tegenin, dan is het een : ‘let the show begin’. Belangrijker is om te begrijpen wat er bij de ander speelt, waardoor er hij zo heftig reageert. De ander probeert op dat moment de onderliggende boodschap te ontwijken.  Net als een trotse windhaan, verscholen boven alles uittorende,zich onaantastbaar wanend. Maar,  dan wordt hij toch overvallen door de ontembare , oncontroleerbare wind, die tot grote hoogten boodschappen overbrengt. De poging om een bocht van 180° te nemen  kan niet vermijden dat de wind langs hem heen strijkt. Het contact is gemaakt, de tijdscapsule bij de ontvanger werd weer geactiveerd.

Weerstand transformeren naar verantwoordelijkheid via acceptatie

Aangezien we naar het schijnt, 95% van de dag onbewust in het leven staan, wil dat zeggen dat de meeste mensen voor 95% vanuit het ego handelen. Het ego, verbonden met het onderbewustzijn, is opgebouwd uit al je vorige ervaringen. Kwetsingen worden aangebracht in de eerste 6 levensjaren en omdat je op die leeftijd het inzicht ontbrak om de kwetsing te genezen, heb je die diep weggestopt. Het ego, bedachte en leugentje om bestwil,  waardoor jij geen verantwoordelijkheid meer moest nemen. Die kwetsing wordt echter actief, telkens iets in je leven gebeurt, die je hetzelfde kwetsbare gevoel bezorgd. Dan is het alsof je met een schietspoel naar het verleden schiet en je weer het kleine ukje bent dat je toen was. De enige mogelijk reactie die je toen had was weerstand die bestond uit vluchten, vechten of bevriezen.

Outlet
lifestyle

Wie jou probeert wijs te maken dat je helemaal betoeterd bent, reageert vanuit de vechtmodus en is heel hard zijn best aan het doen om niet in de aangeboden spiegel te kijken. Een boodschap kan enkel zulke heftige reactie oproepen, omdat je iets aanraakt wat het ego heel hard probeert weg te stoppen.

Het ego vond indertijd een leugen uit, die ervoor zorgde dat jij je niet meer verantwoordelijk voelde voor die pijn, zodat je hem kon toedekken wegmoffelen.

Spiegels heeft het ego verbannen want in de spiegel kijken is de leugen zien. De leugen zien is moeten verantwoordelijkheid nemen voor je eigen genezing en dat is heel beangstigend en onbekend. Het ego reageert automatisch, gaat in de aanval en trapt de spiegel kapot. 

Het is dus zinloos er tegen in te gaan, omdat de ontvanger niet meer in het hier en nu is. Hij is al uit zijn lichaam,  ergens in het verleden, weg van de realiteit, meegezogen in de spiraal van een verouderde, innerlijke kwetsing. Het enige wat hij wil, is je over zijn knie leggen en een aframmeling geven omdat jij je ziele taak tov van zijn ziel tot uitvoer brengt door hem te triggeren.

Zelfreflectie

Maak je zelf zo een situatie mee dan kan je nu mss beter je eigen handelen begrijpen. Bevrijdt jezelf dan uit de spiraal van deze verouderde kwetsing. Maak eventjes tijd voor jezelf, noteer op een blad papier wat je zo raakte, waarom jij je zo aangevallen voelde of wat jij zo oneerlijk vond en lees het dan nog eens op je gemak door. Het is belangrijk om je weer ten volle bewust te worden van je innerlijke pijn, het is de enige weg naar genezing. Voel je bij het herlezen schaamte,  wees dan lief met jezelf. Tappeer zachtjes op je borstbeen (thymusklier = hoger hart) terwijl je zegt:” ik ben blij dat ik mijn schaamtelijk gedrag mocht ontdekken want nu krijg ik de kans om het anders te doen.” Je kan het ook zeggen zonder het te tapperen maar het tapperen activeert je hoger hart. 

Tot de volgende

Isabelle Lambrecht