Laatst had ik contact met iemand, die bij hoog en bij laag beweerde dat ie in de 5de dimensie vertoefde. Hij zat zo hoog dat het bijna onmogelijk was om nog op aarde te zijn en de dagdagelijkse taken te verrichten. Verder wist ie me te vertellen dat ie alcohol en sigaretten nodig had om terug te kunnen gronden. Zijn woning moest ie ook verlaten omdat de energie er te hoog was vanwege hun energiewerk daar en zijn relatie was ook bijzonder moeilijk omdat het een tweelingziel relatie is.

Ideeen zijn als een vleesetende plant, ze slokken je helemaal op.

Als mensen me vragen of ik spiritueel ben dan zeg ik nee, wanwege het misbruik van deze term. Mensen die spiritueel bezig zijn, zijn meestal bezig met rituelen, willen dit tonen via kledij, delen spreuken van anderen, willen persé beter zijn dan anderen en kijken op anderen neer die niet spiritueel zijn, ze willen persé al te boek staan als levend in de 5D realiteit, ….. ze leven vanuit een bepaalde verwachting.

Persoonlijk ben ik bezig met bewust zijn en daarmee probeer ik mijn persoonlijk bewustzijn (= programmatie) en dat van anderen te analyseren, door bewust te zijn = bewust in te voelen. Ik heb geen enkele andere drijfveer dan mezelf en het leven te leren kennen en het beste van mezelf te geven. Of ik nu een 3D wezen ben of een 5D wezen, maakt niks uit. Ik ben een kanaal voor de goddelijke energie en ik heb daarbinnen een persoonlijk niveau. Omdat alles goddelijk is, is het ene niet beter dan het andere. Wat kan belangrijker zijn dan de bron die in jou leeft tot uiting te brengen? Is een kind uit het eerste leerjaar minder waard dan een kind uit het 6de leerjaar? Nee, waarom zou je dan proberen iets anders te willen zijn dan je pure zelf?

Hieronder geef ik een paar heel typische spirituele valkuilen en waanideeën. . En ik herken er heel veel in omdat ik tot mijn 40ste ook zo geleefd heb, totdat ik mezelf ontdekte en accepteerde. Toen kon ik van een spiritueel wezen naar een bewust wezen leven evolueren. Nu 10 jaar later kan ik enkel dankbaar zijn dat ik bereid was om te leren leven vanuit acceptatie in plaats vanuit vechten en weerstand.

Mijn analyses kunnen genadeloos overkomen maar er is geen grotere genade dan eerlijkheid. Eerlijkheid en de realiteit = het nu, geven je je totale macht en controle terug.  Het is symbolisch als een stukje sla op je tanden, dan heb je toch ook liever iemand die je eerlijk hierop attent maakt. Of lach jij liever stralend je tanden bloot terwijl er nog iets van sla op je tanden hangt?  Het is de schaamte die voor problemen zorgt.

Ik heb mezelf uit het slijk van zelfafwijzing en spiritualiteit getrokken, puur door eerlijk te zijn met mezelf en niet meer naar de ander te wijzen. Door mijn analyses help ik nu mensen om anders te zien, om zichzelf te bevrijden uit de klauwen van patronen en ideeën. Een analyse heeft ook niks met oordeel te maken.

Hij stelde dat ie volledig losgekoppeld was van het systeem omdat het systeem helemaal niet deugd. Zijn loskoppelen bestond uit het niet betalen van facturen en belastingen maar hij leeft wel van de uitkering van zijn gehandicapte vriendin. Als ik dat analyseer dan zie ik iemand die helemaal niet op eigen benen staat, noch verantwoordelijkheid neemt en die neemt en niet kan geven. Ook is die persoon niet eerlijk want aangegane contracten komt ie niet na = Typisch 3D gedrag. Heel lang heb ik ook het systeem veroordeelt totdat ik snapte dat het systeem een afspiegeling is van het collectief. Een collectief dat geen verantwoordelijkheid wil nemen, dat in de greep en onder de controle van angst leeft. Ik zie nu ook dat het systeem wel heel veel comfort biedt, voor die mensen die niet op eigen benen willen / durven te staan.

Alcohol en cigaretten heb je zeker niet nodig in de 5D wereld, je hebt dat enkel nodig als je wil vluchten van of voor iets. Als de energie nu moeilijk is dan kan je dat enkel ervaren omdat jij weigert om te leven vanuit eigenliefde. De huidige energie verhoging maakt het je moeilijk als je leeft vanuit weerstand en angst. Het is dus dikke onzin dat je alcohol en cigaretten nodig hebt om te gronden. Het enige wat je kan helpen om te gronden is liefde en acceptatie.

Dat zijn relatie extreem moeilijk is omdat zijn partner zijn tweeling ziel is. Dat is een excuus. Elke relatie helpt je om dichter bij jezelf te komen en elke relatie is even intens. Teveel mensen willen hun relatie interessanter maken met het tweelingziel gebeuren. Leer elke relatie te respecteren, want elke relatie is waardevol en een deeltje van jezelf. Anders zou je die niet kunnen aantrekken.

In bijna elke zin is er een verwijzing naar zijn hogere staat van zijn, nl zijn 5D staat. Het is niet omdat je zegt iets te zijn dat het daarom ook klopt. Het is mijn ervaring dat hoe “luider” iemand roept, hoe minder gefundeerd het is. Als jij een 5D persoon bent, dan zal dat blijken uit je handelen en zal het onnodig zijn om dit te benoemen. Als je iets bent of hebt, dan WEET je dat en behoeft dat geen bevestiging meer. Neem eventjes de tijd om te mijmeren over het verschil tussen een  3D wezen en een 5D wezen. En gebruik deze leidraad om je ernaar te gedragen.

Het met alles en iedereen in het gevecht zijn, overal enkel slecht en miserie zien? Die persoon zag overal problemen en dacht die te moeten gaan healen. Maar eigenlijk liep die persoon steeds weg voor zichzelf, onder het mom dat ie bezig was met het redden van de wereld. Dat is typisch 3D gedrag want 5D energie is harmonie, liefde en balans. In alles wat gebeurt kan je de perfectie en de juistheid zien, voor wie leeft vanuit acceptatie ipv uit weerstand en oordeel.

Denken dat je de wereld aan het redden bent of moet redden. Eerlijk gezegd heb ik hier ook heel lang mee geworsteld en hoe meer ik wou redden hoe meer schade ik deed. Leef eerlijk met jezelf en dat is het mooiste geschenk wat je hier op aarde kan brengen.

Denken dat je een incarnatie bent van boedha of jezus of ander opgestegen meester.  Denken is toch oo zo gevaarlijk omdat je denken een fantast is. Het denken heeft geen contact met de realiteit en neemt alles wat het denkt aan voor realiteit. Daarom is het zo belangrijk om enkel jezelf te willen zijn, om vanuit de voeling met je realiteit = via je lichaam, gestalte te kunnen geven aan je authentieke frequentie. In elk van ons leeft een stukje boedha en jezus, een stukje van het collectief.

Hoe meer je voelt en hoe minder je denkt, hoe zuiverder je energie en leven zal zijn. Het is belangrijk om juist heel nuchter en analytisch te zijn in plaats van weg te zweven op één of ander idee. Het denken is 3D, het voelen is 5D. Als mens ben jij het ankerpunt tussen deze beide werelden. Voeg ze samen en schep een wereld van licht en liefde.

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach