Deze volle maan voelt op een bepaalde manier vertrouwd aan. Kan het moeilijk omschrijven maar ze draagt een stukje ’thuis’-energie in zich.  Ze brengt me rust en toch energie. Wat mij ook altijd opvalt is het grote verschil tussen een paar terug en nu. Met volle maan was ik altijd veel ongeduldiger en waren deadlines en andere “moetjes” niet echt meer aan mij besteedt. De laatste jaren is er minder last van dat ongeduld omdat ik elk jaar meer stukjes van mezelf weer toelaat en duldt. Wel was het voor mij sedert de nieuwe maan een tijd van , tijd nemen voor mezelf en interactie op laag pitje zetten. Bij volle maan merk ik toch dat het een stuk gemakkelijker is om in mijn eigen stuk te blijven en om foert te zeggen naar de buitenwereld. Dat wat ik op dat moment wil primeert boven de “druk” van mijn werk en buitenwereld.

Merk jij ook dat het met volle maan makkelijker is om mee te stromen en naar buiten te brengen wat in je zit? Voor mij voelt het rond volle maan meer dat ik uit 1 stuk besta. Voor wie nog de irritatie en ongeduld ervaart met volle maan, weet dan dat het je ziel is die uit de schil van je ego-mind wil barsten. Het is alsof je op die momenten weer uit 1 stuk bestaat. Natuurlijk kan je ook meer irritatie en ongeduld ervaren.

Het ritme van de maan is bij de vrouwen heel duidelijk in de menstruatie cyclus. De vrouw die nog een natuurlijk ritme heeft, merkt dat het eind van haar cyclus valt rond volle maan. Met volle maan draagt ze vrucht ofwel ontvangst ze de reiniging en  extra energie om weer vruchtbaar te zijn. Sowieso is de volle maan altijd een periode van kracht.

Gevoelige maan in 15°vissen, tegenover de daadkrachtige zon 15° maagd

Als rasechte vis, voel ik deze maan tot in elk cel. Alles staat in het teken van balans, de maan perfect in de midden van vissen (elke teken kent 30°). De vissen een dubbel teken in balans en ook het laatste teken van het levenswiel, waarbij ze alle eigenschappen van de vorige tekens in zich integreert en in balans brengt. Het horoscoopwiel dat ons toont hoe we van een individu naar een wereldse wezen verder evolueert tot een kosmisch wezen.

Als ik achterom kijk naar de laatste dagen, was het voor mij echt de buitenwereld stilzetten en wat in me leefde in balans brengen. Er was één dag die voelde alsof er goed aan me geschud werd om te zien hoe stevig ik al op eigen voeten sta. Na het inkijken van de huidige  maanhoroscoop begreep ik heel goed wat er in mijn leven gaande is. De zon staat namelijk 15° maagd. Zon en maan in een perfecte dans om balans en gronding. Ze staan tegenover elkaar maar houden elkaar en houden elkaar toch op de één of andere manier in balans.

Trekt de zon (je wil er staan, naar buiten treden, je innerlijke zon laten schijnen) dan geeft (duwt) de maan energie terug in de vorm van het voelen. De zon in maagd is de realist die je weer met beide voetjes op de grond zet en je “aanspoort” om met je intuïtie, gevoeligheid en dromen (vissen) aan de slag te gaan.

Deze wisselwerking is me maar al te zeer bekend. Mijn vader is namelijk maagd en ik vissen.  Het zorgde voor de nodige strijd tussen mijn vader  en mij. Mijn aardse rationele vader die me als kind “verweet”: je leeft met je hoofd in de wolken, wie denk je wel dat je bent met je hoogstaande principes, je zal nergens geraken, je droomt, je bent asociaal, je zal in de goot belanden. Ik ben als kind dan ook snel dichtgeklapt. Ik was een eenzaat, veilig in mijn kamer in mijn boeken ofwel aan het vechten tegen onrecht.

Met ouder worden begreep ik alles veel beter en zag in dat dit de manier was waarop mijn vader (de maagd energie) me stimuleerde om mijn vissen energie te gronden en om in de realiteit te komen. Zijn kritiek en verwijten zijn zijn manier om van me te houden, me te proberen te behoeden voor mijn grote gevoeligheid, mijn utopische denken en mijn anders zijn. Leuk is natuurlijk anders ;-).

De cirkel sluit en is rond vanuit weten en inzicht

De hogere vissen-energie, verzoent de dualiteit en draagt alle facetten van de aarde en kosmos in zich en beide polen zijn evenwaardig. Beide vissen zijn even groot want boven en beneden zijn gelijk. Goed en kwaad, zijn een uiting van dezelfde bron. De vissen energie helpt je om dit mechanisme te begrijpen waardoor jij pijnlijke processen kan afronden. Inzicht in het mechanisme van het leven , lost lijden op omdat er verzoening komt. Net zoals tweelingzielen, wanneer ze verzoenen (elkaar terug ontmoeten / terug samenkomen) vormt zich weer die volmaakte versmelting en eenheid.

Wie de 2 polen in zichzelf weer weet samen te brengen, lost op en wordt weer één met alles. Je wordt dan een ware meester, een bron van onvoorwaardelijke liefde. De vissen weet dat maar de maagd is de nuchterheid die de wetenschap in beweging brengt zodat ze vorm kan krijgen.

De vluchtige, dromerige vis

Lichtwerkers dragen allemaal wel een stukje van die vissen energie in zich, omdat het vissenteken ook verwijst naar de christus energie. Misschien ook daardoor dat vele lichtwerker, zolang ze nog met angsten zitten, zo graag willen vluchten. Uit deze wereld, uit je lichaam, dromen van een betere wereld ipv zelf de betere wereld te worden, of het moeilijke af te wijzen ipv het als wegwijzer te gebruiken.

Elk wezen is hier om 1 reden: namelijk om de schoonheid, de kracht en je wijsheid van de liefde zichtbaar te maken op aarde. Jij, als deeltje van de bron, brengt letterlijk de liefde in realiteit door ze reëel te maken.

Wie deze ijle, allesomvattende vissenenergie begrijpt en weet te hanteren, staat een ongelimiteerde kracht ten dienst om zijn wensen te realiseren (het in de realiteit te brengen). Wie hierover meer wil ontdekken raad ik het boek aan: de meesters van het verre oosten. Een schitterend boek die duidelijk maakt wat met de vissenergie (= de christusenergie) allemaal mogelijk is.

Wanneer de aarde energie ( je angsten, kwetsingen en blinde vlekken) begrepen is, kan je aan de slag met de 2de vis nl de kosmische energie (dromen, magie, healing) en als je deze met elkaar kan verbinden bereik je de vesica piscis (almacht en bron) en wordt je weer een universeel wezen.

Open portaal

Deze constellatie is een open portaal en wie wakker is en al met de christusenergie werkt zal een versterking van zijn/haar gaven gewaar worden. Onthoud goed dat versterking van je gaven maar kan in de mate van de balans in jou aanwezig.

Het hele proces wordt versterkt omdat neptunus, de heer van vissen versmolten is met de zon. Hierdoor is een versmelting van jou als mens mogelijk met de kosmische energie.

Contact en communicatie weer mogelijk met de buitenwereld

Mercurius gaat gelukkig vanaf 5 september weer direct lopen. Ik had alvast weer een paar leuke staaltjes van verbroken communicatie, want zo noem ik het als mercurius retrograde is (dan loopt mercurius achteruit). Vb ik schrijf ook nog voor andere magazines en bij eentje hadden ze mijn website .nl vermeld terwijl mijn website. be is. Was wel een effectieve manier van mijn ziel om me de nodige ruimte te geven. Had minder mails te beantwoorden dan normaal :-).

Ik had ook weinig inspiratie en weinig zin om te schrijven of uit te wisselen met de buitenwereld de laatste weken. Het was echt ME-time, wat wil ik, wat voel ik. Communicatie of interactie met de buitenwereld was een last. Sedert 2/9 stroomt het terug en heb ik terug zin om te schrijven. Het is zelfs zo dat ik eindelijk de stap gezet heb naar het geven van workshops vanaf deze maand. Maagd en Mercurius in actie bij mij. Hier wordt nogmaals aangesloten op de krachtpoort van de vorige eclips omdat ook mercurius nu op 28° leeuw staat in volle actie. Dus het effectief je kern essentie naar buiten brengen. Ik start met de workshops, wat ga jij doen om je kern essentie uit te wisselen met de buitenwereld? Mocht je niet weten wat je kern essentie is, dat is dat wat je nauw aan het hart ligt.

Flitsende gedachten en kosmische almacht

Alle uitvinders aan dek, uranus en mercurius slaan de handen in elkaar zodat het onmogelijke mogelijk wordt. Flitsende gedachten en inzichten, magische gedachten die erom smeken om vorm te krijgen.

In elk van ons leeft een uitvinder. Pik je gedachten op, veranker ze duidelijk in de materie en begrijp dat jij op dat moment de alchemist bent die zijn innerlijke magie aan het werk laat. Dit hele proces wordt versterkt door pluto en zon, via deze constellatie kom je in contact met de kosmische almacht die in je zonnevlecht ook aanwezig is.

Weer zeer, zeer krachtige energieën aan het werk. Wil je er maximaal van profiteren schrijf je dan weer in voor de groepshealing op afstand en laat je weer verrijken door het verslag achteraf. 15€, inschrijven kan tot 6/9 om 23.30u door een email te sturen naar isabelle@isahealing.eu.

Een kijkje nemen in de agenda kan je hier