Er is hier nu al zeker 15 minuten een prachtig blauwe libele (dragon fly) mijn aandacht aan het trekken door heen en weer over mijn terras te schieten. Voor het raam, waar ik zit te werken vertraagt ze, blijft ze zelfs een seconde hangen, om dan in een oogwenk terug weg te schieten. Ik vind haar een genot om naar te kijken. Ze is frêle, verfijnd, vrouwelijk, wendbaar, straalt lichtheid en gemak uit, magisch met haar schitterende blauwe kleur en toch straalt ze kracht uit vanwege haar ongelooflijke snelheid en wendbaarheid in een fractie van een seconde. 

Ze heeft duidelijk een boodschap voor mij, dus tijd om op internet op zoek te gaan naar wat ik vind. 

 

De blauwe libelle of blue dragonfly 

Draagt ​​de wijsheid van transformatie en aanpassingsvermogen in het leven. Ze is verbonden met verandering en licht. Wanneer de libel in je leven verschijnt, vraagt ze je om  meer lichtheid en vreugde in je leven te brengen.

Voel je affiniteit met dit dier  en lees je dit bericht, dan wordt je uitgenodigd om diep in je emoties te duiken (= eerlijk te zijn met jezelf) om je ware kleuren te laten schijnen en de transformatie naar licht in jezelf toe te laten.


Haar power;

  • Verandering en transformatie
  • Aanpassingsvermogen
  • Vreugde en lichtheid van het zijn
  • Symbool van het rijk van emoties,
  • uitnodiging om dieper in je gevoel te duiken
  • Op zoek naar illusies en bedrog en dat wat je nog verblind
  • Verbinding met de geesten van de natuur, feeënrijken

Dragonfly totem wijsheid en verandering

Libellen starten hun leven in het water en gaan dan de lucht in en vliegen. Wanneer dit dier als totem verschijnt, wordt je uitgenodigd om te transformeren, nieuwe stappen te zetten om te evolueren. Het is het symbool van metamorfose en transformatie, het inspireert degenen die het als een totem hebben om de veranderingen die nodig zijn in hun leven tot stand te brengen teneinde hun volledige potentieel te bereiken. Het is tijd voor verandering en om je ware kleur te tonen. De libelle veranderd van kleur eenmaal ze volgroeid is. Leer anders te kijken naar het leven en naar jezelf.

Dragonfly als krachtdier en aanpassingsvermogen

De libel wordt gekenmerkt door verbazingwekkende vliegpatronen. Ze is super wendbaar en kan ontzettend snel van  richting veranderen en ze schiet zonder enige moeite door te lucht of ze laat zich gewoon op de lucht glijden. Haar lichtheid inspireert om flexibel en wendbaar te zijn. Roep haar op of kijk naar haar afbeelding, als je vastloopt in een situatie en hulp nodig hebt om een ​​nieuw perspectief te krijgen. De oplossing ligt in je vermogen om  het probleem vanuit een andere hoek te bekijken en aan te pakken.

Lichtheid en emotionele flexibiliteit, twee kenmerken van haar

Ze helpt je om de vaardigheid ontwikkelen om dingen lichter op te nemen, zelfs in de donkerste momenten. Lichtheid in gevoelens, lichtheid in gedachten. Het libelgeestdier nodigt mensen uit om een ​​lichte, positieve kijk te behouden, wat er ook gebeurt.

De libel wordt meestal gezien rond water, vijvers of aan de rand van een rivier of meer. Het symboliseert de affiniteit met het rijk van gevoelens, water is een krachtig symbool voor emoties en het onbewuste. Als de geest van de libel naar je toekomt, kun je worden geroepen om je emoties op een speelse en lichte manier toe te laten en te verkennen. 

De zoektocht naar persoonlijke authenticiteit

De libelle is een fascinerend dier vanwege haar magische kleuren, de lichtheid van haar vleugels en sprankelende lichaam. Er is dus een associatie met licht en met illusie. Ze nodigt je uit om te durven schitteren, je mooie kleur te laten zien, wees fascinerend. Ze vraagt je om door de illusie heen te prikken, zodat je de ware intentie ziet van de situatie of van iemand. Zorg voor duidelijkheid want er is mogelijks bedrog rondom je.

Libellen en de verbinding met de geesten van de natuur

Libellen zijn krachtige bondgenoten om verbinding te maken met de geest van de natuur. Hun sprookjesachtige kwaliteit maakt ze tot goeie bemiddelaars, om te werken met de kracht van licht- en feeënrijken.

Dier van verwondering,

De libel kan je in verbinding brengen met de betoverende geest van je eigen potentieel. Sta jezelf toe, je open te stellen voor de magie van de natuur en de elementen.

Dragonfly symboliek in de wereld en oude tradities

Japan heeft de libel tot nationaal embleem gemaakt. Het is een symbool van vreugde en wedergeboorte. In sommige Indiaanse tradities is het ook het symbool van de overleden zielen. Voor de Maya is de libel het emblematische dier van de godin van de creativiteit, Ix Chel. Er wordt gezegd dat de vleugels van de libel en magische liederen haar nieuw leven inblazen nadat ze bijna werd gedood.

Ze heeft maar een korte levenscyclus waardoor ze je leert om in het nu te leven en om van elke seconde te genieten.

Veel plezier met deze magische totem, dragon fly en deel het gerust als anderen een steuntje in de rug wil geven. 

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach