Om door te dringen tot de krachten of essenties is mijmeren of verbanden leggen of associaties maken bijzonder belangrijk.

Mijmer eens, boogschutter, pijl en boog, man die pijlen schiet, amor, roos, doel, schietschijf = Schiet jij met pijlen van liefde of met pijlen van angst?

Ik hou ontzettend van de spreekwoorden en symboliek want die dragen een ongekende diepe wijsheid. Ook freud wist hoe belangrijk symbolen zijn om de diepere lagen in je geest te ontsluiten.

  • Deze pijl trof doel: Een pijl is symbool voor een idee, een wens, een concept, iets nieuws.
  • Het is in de roos: het is gelukt, een voltreffer
  • Ik voel me net een schietschijf: je voelt je gebruikt of zondebok
  • Die persoon is zeer doelgericht: die weet wat hij wil/beoogd
  • De boog kan niet altijd gespannen staan: de boog is hier de kracht/focus. Als iets niet lukt of moeilijk verloopt dien je je terug te ontspannen zodat je opnieuw kan invoelen. De hoeveelheid energie dat jij erin stop en op welke manier. Vanuit wilskracht of vanuit weten? De boog is ook je potentieel en draagkracht.

Wat is zen boogschieten of symbolisch hoe kan jij leven vanuit je bezieling?

Alles gebeurt in één vloeiend geheel. Het opspannen, richten en lossen van een schot gebeuren op basis van je eigen waarneming, kracht en gevoel. Een goeie boogschutter zorgt ervoor dat de ademhaling, houding en beweging op elkaar afgestemd zijn en ervaar je hoe het doel, proces en resultaat met elkaar verweven zijn. Dat kan je enkel bereiken als je ontspannen, kalm en gefocust bent. Je handelt vanuit een één zijn met je boog, pijl en doel en dat kan je enkel vanuit je volle bewust zijn. Het volle bewust zijn is aanwezig zijn in het hier en nu.

Waar wil jij betekenis of uiting aan geven

De boogschutter is ook gelinkt aan het getal 3, expansie, grenzen verleggen. Het waar wil jij meer ruimte voor maken en het wat wil jij een stem geven. Positieve wendingen zijn mogelijk. Pas wel op dat je niet teveel hooi op je vork neemt want de boogschutter die feilloos in de roos schiet, is schenkt enkel aandacht aan zijn pijl en de roos / doel, is van ondergeschikt belang. De boogschutter weet dat optimalisatie het sleutelwoord is. Je verbeterd een facet of je haalt het maximum uit iets. Of nog beter je maakt het efficiënter = gemakkelijker = moeiteloos. De boogschutter weet dat als hij verbonden is met zijn kern dingen vanzelf gaan. Zen of ware essentie

Voor de boogschutter is het veel belangrijker dat uiting geeft aan plezier, aan de beweging = de heilige drievuldigheid vorm geeft. Vader-moeder-kind ….. denken-voelen-doen ….. ademhaling-houding-beweging ….. blik – woord – hand ….. kijken – spreken – handeling ….. visie – expressie – vorm …… het groter geheel-jij-ik …. heilige geest – vader – zoon …… geest-ziel-lichaam …. energie – licht – informatie ….. bron – mens – persoonlijkheid

Plezier hebben kan jij enkel als jij je durft open te stellen om er iets mee te doen. Plezier is experimenteren, proberen, uittesten, proeven, ervaren en beleven.

De krachten van de boogschutter begrijpen en doelgericht gebruiken

Elke mens draagt alle facetten van de dierenriem in zich, dus ook jij werkt met de kracht van de boogschutter.

Om de drie energie in jouw leven optimaal te gebruiken of om tot een vloeiende en gemakkelijke beweging te komen dien jij beweeglijk en vrij te blijven zodat jij je doel kan ontdekken. Je blijft vrij en beweeglijk door gebruik te maken van optimisme, humor en openhartig te blijven. Het thema is het avontuur aangaan. De valkuil = disbalans is het je wil of zin te verder doordrijven omdat je een stap overslaat. Je hebt eerst het avontuur nodig voordat je het doel kan bereiken. Je bent met andere woorden uit balans als je je focust op het doel in plaats van op het avontuur.

Het temperament is vurig maar je verstikt je innerlijk vuur door te nauwgezet te zijn, te kritisch, te pietluttig en teveel bezig met de praktische details. Vuur heeft zuurstof nodig dus gebruik je fantasie, leef je in in het concept en blijf gegrond door dingen te analyseren, nieuwsgierig te zijn, redelijk en inzichten te verwerven.

Jupiter is vermeerdering, de grote valkuil is dingen willen overdrijven of groter te maken. Het boogschutter facet in jezelf wil anderen inspireren en blij maken door met andere te delen wat in j e hart leeft.

Als je geen idee hebt wat het inhoud voor jou, dan is dat ok. Je bent op avontuur maar je vind een opstapje naar je inhoud, door jezelf de volgende vraag te stellen: “ hoe wil jij dat anderen je onthouden, waarin wil jij een voorbeeld of inspiratiebron zijn voor anderen”. En dit is je avontuur. De start van een avontuur is altijd een inspiratie, mijmering, een idee.

Geniet en durf te experimenteren als iets goed voor je voelt.

Inspireer en steek anderen een hart onder de riem door dit artikel te delen.

Van harte,

Isabelle Lambrecht,

healer & coach