We gebruiken het woordje verwachtingen zo onbewust van zijn werkelijke lading.  Je weet wel wat het wil zeggen maar toch snap je de echte lading niet. Net zoals je ziende blind kan zijn en horend doof. Ja dat kan echt, hoeveel keer zie je dingen niet die pal onder je neus liggen omdat je focus en aandacht alle aandacht leidt naar dat ene waar je nu voor open staat. Of je meent te horen dat de ander je verwijt terwijl de ander gewoon iets aan het zeggen is. 

Je denken kleurt zo hard je horen en zien en je bent je er totaal onbewust van dat je hiermee de realiteit geweld aan doet en probeert naar je eigen verhaal te zetten.

De klassieker, maar ik verwacht niks hoor van je, alleen dat je ……..

Ik verwacht niks hoor alleen dat je me toch wel respecteert, dat je dit voor me doet, dat je me wat aandacht geeft, dat je naar me luistert. Maar eigenlijk verwacht ik dus niks van jou want wat ik vraag is toch maar normaal he, dat doet een welopgevoed en beschaafd mens nu éénmaal.  Bam met één volzin ben jij jouw vrije wil kwijt, vertelt de ander je wat je hoort te doen en ben jij het slaafje die mag uitvoeren wat zij denkt nodig te hebben. De ander neemt zelf geen enkel verantwoordelijkheid meer en de spanning en onbegrip nemen toe. En zo blijf je op de kindermolen paardje op en paardje neer draaien. Maar nog altijd geen flauw benul van wat verwachtingen blijkbaar zijn en zijn mechanisme

Het doekje voor het bloeden, een welopgevoed mens zijn. Bah niks dan onzin en problemen. Wees liever eerlijk en authentiek, doe wat je gevoel je ingeeft, neem je eigen verantwoordelijkheid dat wil zeggen dat jij er alleen voor kan zorgen dat jij je gelukkig en goed voelt.  Dat jij een vervuld leven leidt omdat je bezigheden aansluiten op je eigen potentieel. Een ander kan nooit in jouw huid stappen, jij bent de enige die in je huid zit en dus kan jezelf INVOELEN. De ander kan hoogstens 80% voor jou vervullen dus er zal altijd onvrede blijven en jij blijft jezelf in wacht zetten en bent dan nog eens boos op de ander omdat hij JOUW ding niet doet. Het is veel leuker om zelf actief je leven te leiden in plaats van te lijden en om lekker en spontaan je eigen ding te doen. Wie vanuit zichzelf leeft, leeft vanuit eigenliefde en eigenwaarde, en verrijkt de wereld dus met pure en eerlijke energie.

Als je leeft vanuit je eigen potentieel, voel je in en stuur je aan de hand daarvan actief bij. Leef jij echter vanuit verwachtingen dat zet jij jezelf letterlijk in wacht. Je wacht totdat de ander het voor jou zal in orde brengen maar je kan wachten tot je een ons weegt want de ander kan NOOIT begrijpen wat jij ECHT nodig hebt.

Jij bent al een vervuld wezen

Waarop wacht jij?

  • Op erkenning, geef jezelf dan de toestemming om 100% jezelf te zijn.
  • Op liefde en waardering, geef jezelf dan de toestemming om waardevol te zijn
  • Op het juiste moment, geef jezelf dan de toestemming om vanuit je buikgevoel te leven
  • Op de juiste partner/collega, geef jezelf dan de toestemming om eerst je eigen partner te zijn

Weet je, jij bent al een uniek vervuld wezen, want je bent al vervult (gevuld met) een unieke frequentie, potentieel, talenten en gaven. Er is dus een ontzettende rijkdom in jezelf aanwezig die jij hier komt ontdekken en zichtbaar maken. Maar juist, je bent een welopgevoed wezen dat geleerd heeft om in armoedige (arm aan levensmoed) robot te veranderen en dat denkt dat dit beschaaf en juist is.

Ik nodig je graag uit om terug spontaan, eerlijk en authentiek te zijn. Om actief vanuit je gevoel en wat je graag wenst te leven en er voluit voor te gaan.

Denk eens aan alle keren dat je graag iets had gedaan en je jezelf onderdrukte en in wacht zette, de onmacht, woede en pijn die je verwachtingen oproepen. Als jij je daar goed bewust van bent, kan jij nu voor jezelf uitmaken of je dat nog wil of niet. Als je er klaar voor bent dan kan jij besluiten om jezelf vanaf nu te bevrijden van deze pauze knop en om voluit te gaan leven met je buikgevoel (=je gevoel van vreugde) als meesterlijk kompas.

Veel plezier