De natuur, een zegen of een vloek? Dat hangt af van hoe JIJ de dingen bekijkt.

Er is een natuurlijke orde, die ervoor zorgt dat het leven verzekert is. Bij teveel ballast, spreekt men van een depressie of lage druk gebied. De natuur zal hierop anticiperen met een ontlading, vb regen en bliksem. Niks zo deugddoend als een regenbui of een goeie onweersbui. De lucht is erna helemaal opgeklaard en jij voelt je opgekikkerd. Dat is ook letterlijk zo want na een bliksem zijn er meer negatieve ionen in de lucht, waardoor de logge positieve ionen, verdwenen zijn. Douchen of bij een waterval vertoeven hebben hetzelfde effect.

 

De griep als zegen bekeken

Zoals alles in het leven volgt een bepaalde structuur. Alles bestaat uit een uitzettende en inkrimpende beweging. In & uitademen, yin/vrouwelijk energie inkrimpend – yang/mannelijke energie uitzettend, herst/winter inkeer – lente/zomer uitbreiding, …… Wijk jij af van het levensritme, zal de natuur het evenwicht proberen te herstellen.

Als je de rustpauze van de herfst/winter aan je laars gelapt hebt, heb jij nog een pakje ballast zitten dat je lichaam zal kwijt willen. De herfst en winter zijn bedoelt om de actie los te laten, te ontladen en te ontstressen, na te denken over wat je in de volgende actieperiode lente/zomer wil naar buiten brengen. Doe je dat niet en blijf je jezelf opjutten en verstikken, zal de natuur = je lichaam, die corrigeren. De snelste manier om dit uit je lichaam los te laten is griep en koorts. Op die manier brandt je lichaam het letterlijk en figuurlijk uit je systemen. Het stookt het vuur van de koorts hoog op, zodat je lichaam en mind gereinigd worden. Wanneer jij nu met koortsonderdrukkende middelen aan de slag gaat, laat jij de afval terug neerslaan in je lichaam en zal het zich ergens in lichaam vastzetten. Extra vetcellen, humeurigheid, spierpijnen, vermoeidheid, allemaal tekenen van verzuring en vergiftiging in je lichaam. De pijn en lijden blijft spoken en in stilte rondwoekeren in je systemen en je reserves zullen beetje bij beetje volledig uitgeput geraken.

Laat jij echter de koorts zijn werk doen, is het net als een voorjaarsschoonmaak. Mijn ervaring leert dat 3 dagen koorts perfect kan, echter de 4 dag mag je geen koorts meer anders is een doktersbezoek noodzakelijk.

Is je normale temperatuur 36°-37° is 40° koorts geen probleem, heb je normaal 38°-39° mag je koorts oplopen tot 41°. De beste manier om met griep en koorts om te gaan is rusten, rusten en rusten. Voldoende water drinken, lauw of water water met citroen en honing. En regelmatig baden/douchen, met water gelijk aan jouw normale lichaamstemperatuur.

DE GRIEP DUURT NA EEN DOKTERSBEZOEKJE EEN WEEK.

DE GRIEP DUURT ZONDER DOKTERSBEZOEK OOK EEN WEEK.

De eye-opener van griep

De mensen die thuis zijn in de metafysica, accupunctuur of de mensen die me al een tijdje volgen, weten reeds dat ziekte helemaal geen toeval is en ons iets te vertellen heeft.

“ Ja maar (roepen sommige mij toch zo graag tot orde ), dat kan niet hoor. Griep is namelijk een virus, iets dat ons vanuit de buitenwereld besmet, om niet te zeggen bespringt. Daar hebben wij helemaal niks mee te maken”.

En hiermee is de kous af. Verantwoordelijkheden voor eigen daden lekker de deur uitgeborstelt onder het mom van de voorjaarsschoonmaak of wat hen ook maar te binnen schiet.

Voor de mensen die verder willen kijken dan hun neus lang is, die bereidt zijn om anders te durven kijken en denken, zullen aangenaam verrast zijn te ontdekken dat ze helemaal GEEN slachtoffer zijn. Maar onderdeel van een groter geheel of mechanisme.

Je lichaam gebruikt griep als oplossing, waardoor jij het nodige excuus krijgt om je eens volledig terug te trekken en te ontladen.

Mensen die onder (chronische) stress staan en zich belaagt voelen, willen zich diep in hun hart eens kunnen terugtrekken. Op adem komen en niks meer moeten.
Mensen die hun emoties, gevoelens en noden afwijzen of niet kunnen/durven te uiten ervaren een verstarring en afvlakking. De griep en koorts bieden het lichaam een uitweg om het weg te branden.
Mensen ten prooi aan angsten en onzekerheden, om niet goed genoeg te zijn of om fout te doen. Zitten klem in de maatschappij en dragen lasten die niet de hunne zijn. Ziekte geeft je het excuus om je van deze lasten te ontslaan.
Tijd om grote kuis te houden in je denkwijze

Stress, negatieve gedachten, zelfafwijzing, jezelf wegcijferen allemaal dingen die uiteindelijk je fysieke immuniteit afbreken, met ziekte als uitlaatklep van je lichaam. Griep laat je voelen hoe je basiszekerheden en structuren pijn doen en uit balans zijn. Je spieren, botten, geraamte, alles zo loodzwaar en pijnlijk, als een lastezel buigt het onder zijn lasten.

Eenmaal de griep en koorts hun kans kregen, ben jij als herboren. Hopelijk is je verstand erna ook wat vrijgemaakt zodat je wat bewuster met jezelf en je leven kan omgaan.

Werk samen met je lichaam ipv het als je vijand en een lastpak te behandelen. Je zal er een heel dankbare vriend aan overhouden waarmee je het grootste plezier en genot kan beleven ;-).

Tot de volgende,

Isabelle Lambrecht