Is dit herkenbaar voor jou : “ik ben de moeite waard maar de wereld ziet dit (nog) niet! 

KLANT a vertelde me dat het haar op elk gebied van haar leven tegenzit. Op mijn vraag wat ze nu commercieel concreet nodig heeft om haar creaties te kunnen realiseren kreeg ik volgend antwoord: Ik denk steeds, reeds heel mijn leven dat ik iemand nodig heb die in mij gelooft en er iets zal mee doen .Ik ben zeker dat ik een goede investering ben

KLANT b wist me uit de doeken te doen, hoe goed ze wel was in haar coaching werk in bijberoep en welke wonderlijke resultaten ze wel boekte. Toch is ze gestopt met dat werk want ze kreeg toch te weinig respect en krediet. Nu doet ze fulltime een job die ze haat en waar ze zoals gewoonlijk weer geen erkenning en respect krijgt. 

Het verschil tussen zijn en iets te bewijzen

Beide mensen zijn boos op de buitenwereld omdat de buitenwereld niet in hen gelooft en hen niet geeft wat ze nodig hebben.

Stel ik vertel je in geuren en kleuren over een super lekkere taart. Wat zal jij zeggen? Zeg stop, met erover te vertellen en laat ze me gewoon proeven. Zolang het bij woorden blijft, is het inderdaad (gebakken) lucht waar de ander niks kan mee aanvangen. Pas als je je woorden waar maakt omdat je weet waarover je het hebt en je er zelf in gelooft zal het zich kunnen manifesteren. Het manifest of zichtbaar maken is jouw verantwoordelijkheid en deze kan je niet eisen / verwachten van de buitenwereld. De kosmische wet is hierin heel duidelijk, wat je geeft krijg je x4 terug. Biedt je gebakken lucht, zal je dat versterkt naar je terugkrijgen. 

 

Wie iets is, hoeft het niet meer te bewijzen en zal zich gedragen en handelen vanuit die waarde. Voor wie die bepaalde waarde zich nog niet eigen gemaakt heeft, zal erover praten en alle moeite doen om het te bewijzen. Ik ken iemand die al vele relaties achter de rug heeft en telkens hoor ik van : hoe goed hij is, en hij doet dat en is dat ………Als ik haar dan de vraag stel, wat ze zichzelf probeert te bewijzen is ze telkens boos. Achteraf is het dan weer met hangende pootjes, tja je hebt weer gelijk gehad.

Als je relatie goed zit, dan straal jij gewoon en ga je daar niet veel woorden aan moeten vuilmaken. Niemand zal twijfelen aan de relatie. Echter als jij er mottig uitziet en hard je best doet om het mooier te maken dan het is, tja dan kan je moeilijk verwachten dat je geloofwaardig en echt overkomt. Wanneer jij je in de toekomst bewust wordt wanneer jij iets probeert te bewijzen,  laat dit dan een alarmbelletje zijn bij jou. Dit is het teken dat jij in een onjuiste situatie zit en wees dan bereid om verantwoordelijkheid te nemen en andere keuzes te maken zodat er echt vervulling is. 

Jij bent de enige die iets van jezelf kan maken, de buitenwereld kan nooit iets bij je vestigen of laten groeien zonder jouw toestemming. 

Wil je de ander laten proeven van je creativiteit, maak dan iets voor de ander.
Wil je de ander laten delen in je gaven, wees dan je gave.

Wat je bent hoeft geen bewijs meer

Voorbeeld, je gaat solliciteren en die baas vraagt: ” wat heb jij mij te bieden” en jij antwoord: “ik ben gewoon een goeie investering”. Wat denk je dat die baas zal antwoorden?  “Kom eens terug als je het weet en ECHT iets te bieden hebt. ” Als je goed bent in iets,  ga je het niet benoemen maar je zal het uitstralen, erin opgaan en er geanimeerd over praten. Het wordt dan een uitwisseling ipv een benoeming, want het is letterlijk een onderdeel van jezelf dat je deelt.  

Ik weet nog, jaren terug hoe hard ik de buitenwereld probeerde te bewijzen hoe goed of waardevol ik wel was. Hoe meer ik dat probeerde, hoe dieper ik wegzonk in het drijfzand van angst, woede en onmacht. Het moment dat ik het proberen mezelf te bewijzen opgaf en gewoon werd wat ik was, gingen alle deuren als vanzelf open. In het begin was het als magie, waar ik zo lang voor gevochten had viel me nu gewoon in de schoot.
De gouden tip hier is: doe de dingen gewoon voor jezelf. Het mag niks uitmaken wat de buitenwereld ervan vind. Je doet het gewoon omdat je het leuk vind of omdat je het goed kan.

Jij bent de spil van je leven

Zolang jij blijft wachten tot de ander in je gelooft, blijf jij vogel voor de kat. In het woord geloven vind je loven en de betekenis is prijzen, verheerlijken, danken.
Zolang jij jezelf niet op waarde schat, valt er niks te prijzen.
Zolang jij niet geniet van wie jij bent, valt er niks te verheerlijken.
Zolang jij niet dankbaar bent voor het leven, je talenten en mogelijkheden valt er weinig te danken.

Wat jij zelf bent en doet, trek jij aan uit de buitenwereld.

Er is maar 1 weg in jouw leven en dat is jouw weg. Er is maar 1 macht in je leven en dat ben jij. Er is maar 1 besluitnemer in je leven en dat ben jij.
Zie je hoe zinloos het is te wijzen naar de buitenwereld of vervulling en kracht in de buitenwereld te zoeken? Alles zit in jou.

Het moment dat je ja zegt tegen jezelf kan dat naar jou toekomen wat je nodig hebt en aansluit op jou.