3 zwaargewichten in het 12de huis

Wat me in deze horoscoop direct opviel was de intense bezetting in het 12de huis in steenbok. Mars (daadkracht, actie, assertiviteit) + pluto (transformatie, macht, obessie) + saturnus ( structuur, ambitie belemmering, uitdaging). De laatste 10 dagen merk ik zowel in mijn eigen leven als in de reacties van mijn klanten een soort van loodzware aantrekkingskracht naar binnen. De moetjes verliezen hun impact. Er was meer behoefte aan zijn ipv moeten.

Ik vernam ook dat heel wat mensen heel moe waren en vroeg gingen slapen. En ze hadden ergens het gevoel alsof de dingen zich in een vertraagde film afspeelden. Maar in die vertraging opende zich een ruimte om meer aan jezelf te denken. De aantrekkingskracht van de buitenwereld verloor een stukje zijn “obsessieve macht”.

Om maar een simpel voorbeeld te geven uit mijn leven. Als ik boeken lees gaan die al 20 j enkel over hersenen, lichaam, energie, financiën, marketing,….. studeren dus. Echter als tiener zat ik hoofdzakelijk in die lekkere stationsromannetjes verdoken, zaaaaaalig was dat. Krijg ik vorige week wel plots een “obsessieve” scheut naar een stationsromannetje? Ik heb mijn hele huis onderste boven gedraaid want ik moest er eentje hebben, helaas vond ik maar een slap alternatief. Het genot van een romantische film ben ik altijd blijven genieten maar een boek, ho, daar komt veel meer eigen fantasie aan te pas. Een boek neemt je veel dieper mee in het verhaal, want je kleurt het zelf in. Met andere woorden, een boek heb ik altijd als (gepassioneerd lezer) veel intenser ervaren. Ik ontmoette weer een stukje van mijn tiener energie.

Intens ontmoeten

Ontmoeten, een schitterend woord. Ont-moeten, door jezelf te ontdoen van elke dwang/moeten/plicht kan jij contact maken met de essentie van iemand/verhaal/situatie. Een echte ontmoeting is van hart tot hart, van ziel tot ziel.

De huidige energie brengt je terug in contact met die dingen die jij als intenser ervaart. Ze brengt je buiten je boxdenken, alle zo-hoort-het of alle-zo-moet-het.

 

Oude intense stukken van jezelf terug integreren

Oude stukken van jezelf die je afgesloten hebt om te kunnen overleven, kwamen en komen nu in verhevigde kracht (pluto) terug binnen in je belevingssfeer ( saturnus) op een soort van hongerige wijze ( mars). Omdat dit in het 12de huis gebeurt verwijst het naar diep wegstoken stukken van jezelf. Ja ik heb al vele jaren terug romantiek, het me diep laten raken “netjes” opgeborgen, iets dat thuishoorde in de stationsromannetjes. Want mij vader gooide me steevast naar het hoofd dat ik met mijn hoofd in de wolken zat. Ik heb mezelf nu echter wel de toestemming geven om alles wat me intense vreugde bezorgt weer onderdeel te laten zijn van mijn leven. Liever met het hoofd in de wolken dan het hart onder de arm ;-).

Kijk ook eens in jouw leven naar iets wat je diepe vreugde of ontspanning geeft, iets dat je intens raakt maar dat je lang geleden afgezworen hebt. Geef het de ruimte om je weer intens op te laden en te versterken, wat de anderen er ook over vinden. Verwelkom het terug. Elk heeft op zijn eigen unieke wijze een tegenwicht nodig om het innerlijke hart te kunnen voeden, licht en open te houden. Als je dit hebt dan kan je sterk en stevig op je 2 voeten staan.

 

 

Maan in scorpioen 9 de huis

Intens ‘ontmoeten”, dit dekt de volledige lading in al zijn dimensies. Met een maan in schorpioen voel je tot in je tenen, omdat de verschillende maskers die je opgebouwd hebt; doorprikt woorden met de schorpioen zijn staart. Tsjak alle illussies weg, bam …diep en intens voelen. Wie ben ik geworden? Ben ik mijn essentie en zelf of probeerde ik iets te worden?

Maan maakt een sterk aspect met pluto wat een soort van spontane intense drang en passie zal generen naar een intens diep contact met jezelf. Echt je eigen waarheid aanraken en voelen. Misschien zal je niet direct je gevoel begrijpen maar je zal erdoor in beweging komen en dat is ok. Het inzicht zal zeker volgen want het zal veel dingen voor je in beweging brengen. Probeer je logische verstand bij te hand te nemen door je logische ik te vertellen dat het nu mag plaats maken voor je andere ik, je voelende ik. Straks mag je denkende ik dan weer dingen uitvoeren.

Maan maakt een sterk aspect met saturnus dus de ambitie hebben om je gevoel naar buiten te brengen.

Jupiter en mars versterken elkaar vanuit schorpioen/steenbok dus passie en ambitie om vanuit je eigen waarheid en visie jouw eigen structuur neer te zetten. Laat maar stromen al je passies en ambities, benoem ze, speel ermee in je gedachten, voedt ze.

Jupiter retrograde

Al sedert 9 maart loopt jupiter retrograde, tot 10 juli. De groei of focus waar alle energie zal naartoe stromen is innerlijk groei. Vandaar ook dat het kan aanvoelen alsof alles in de buitenwereld trager van de grond komt en alsof het je allemaal minder interesseert. Een deadline, zal zijn wat het is : een dode lijn, een eindigend verhaal. Maar jij bent een levend gegeven en als je deadline voorbij is merk je dat het leven desondanks verder blijft draaien. Een eureka moment als je jezelf ont-moet. De ratrace kan je meer en meer gestolen worden. Wie nu plannen in de buitenwereld wil realiseren zal het zichzelf bijzonder moeilijk maken.

Stroom mee op deze flow en gun jezelf deze innerlijke groei. Gebruik de kracht van deze lente om innerlijk te bloeien, om weer vergeten en verborgen stukken van jezelf te herontdekken. Toen mijn dochter klein was, nam ik speelgoed dat ze links liet liggen weg en legde het maanden later terug. Het herontdekken van dat speelgoed was telkens een plezier, het was even waardevol als nieuw speelgoed.

Welke stukken van jezelf heb jij al lang niet meer uit de kast gehaald? Showtime? Nee, wel ontdekkingstijd. Wat voorbeeld wel aansluit op deze stroom is renovatie werken aan je huis, huis herinrichten – schilderen, omdat je uiterlijke huis en verlengde is van je innerlijke huis. De mensen die Feng-shui kennen weten dat een warhoofd meestal een slordig huis bewoond of dat iemand die zichzelf steeds in de weg zit, graag zetels of meubelstukken in doorgangen plaatst of voor ramen. Alles in je leven is een reflectie of vertelt iets over je innerlijke leven. Ik heb voorbeeld vorige week een gekregen kast verwijderd uit mijn huis die ik vond vloeken met mijn stijl. De energie in mijn huis is daardoor totaal veranderd. Het is letterlijk een ander huis geworden, meer mijn ding.

Binnen deze retrograde periode tem 10 juli zijn volgende dingen zeer belangrijk:

wees je bewust van jezelf, dat doe je door echt te voelen (maw uit je emoties gaan en gewoon voelen of iets ok is voor jou of niet). Bij een ok houden, bij een niet ok dan loslaten.

heb je het idee dat je vastloopt kijk dat welke emoties je remt om je ware gevoel te volgen (ps wees heel eerlijk met jezelf)

zijn er taboe”s in je leven, kijk er dan eens naar en verzeker je ervan of dit echt voor je klopt

jupiter is vuur en passie, schorpioen is seksualiteit en levenslust, maak ruimte voor deze energie; Het is scheppingsdrang en energie in zijn meest intense vorm

De maan van het ontwaken

Volgens de wicca is dit de maan van het ontwaken. De bomen en struiken staan al in volle bloei, de sappen stromen en met de kracht van de schorpioen zal je je seksuele sappen ook wel voelen stromen. Je kan dit stromen fysiek of etherisch uitwerken. Passie kan seks zijn of levenslust. Je kan dat niet altijd onder woorden brengen maar het zal voelen als een motor op volle kracht.

Gebruik de kracht van de retrograde jupiter en de schorpioen om alles wat je levenslust belemmert los te laten of te transformeren. Met de zon in stier weet je dat het leven rond de reis draait dus genieten van elke ontdekking en elke stap die je zet. Met het spanningsveld maan/zon/ ceres jij leer jij handelen vanuit en voldaan en spontaan jezelf zijn ipv je persoonlijkheid of anderen te willen voeden.

Yes lady and gentlemen, een zeer verrijkende periode voor wie aansluit en de energie toepast.

Veel plezier weer tijdens deze verrijkende, intense fase van je leven.

Het jezelf gemakkelijker maken en extra inzicht krijgen? Schrijf je dan zeker in voor de groepshealing die doorgaat vanop afstand. Inschrijven tot 30april om 23.30u , door mail te sturen naar isabelle@isahealing.eu, kost 15€ en achter een uitbreid verslag waar je zelf mee aan de slag kan.

Tot binnen 14d dagen.