De lever is een zeer belangrijk orgaan en heeft te maken met je diepste ik en essentie en dat wat jou uniek maakt. Het weegt zo een 1.5 kg en is de meester in zelfgenezing. Wist je dat als je een stuk van je lever verwijderd, hij net als een salamanderstaart asap weer aangroeit?

De balans of uitdaging is tevredenheid of bezorgdheid. Gedachten van hulpeloosheid en wanhoop verstikken de leverenergie. Positieve zin wil geven aan je leven is dat wat ervoor zorgt dat je energie en krachtcentrale = de lever, in een goede conditie kan blijven. 

 

 

 

 

 

 

Hoe verzwak je je lever?

Je verzwakt je lever als je onverwerkte emoties en vooral (opgekropte) boosheid, agressie, machteloosheid en frustratie opslaat. Als ik dit feit symbolisch bekijk en koppel aan het zelfregenerend vermogen, dan kan ik enkel concluderen dat als we alle vormen van boosheid en woede uit ons systeem kunnen verwijderen dat ons 100% zelfgenezend vermogen weer kan werken. Dan komt bij mij de gedachte op, dat als we deze lijn doortrekken, technisch gezien, een afgehakte vinger ook weer asap kan aangroeien. Ik zou durven stellen dat hoe meer liefde er in ons aanwezig is, hoe sneller de fysieke wondgenezing verloopt. Best wel iets om bij stil te staan en over te mijmeren.

Via healing en coaching boek ik hele goeie resultaten dus als je hulp  nodig hebt, kan je me een email sturen isabelle@zichtbaar.be

Levermeridiaan.
De levermeridiaan is actief van 01 tot 03 uur.
De lever is het chemische laboratorium dat s”nachts ons lichaam reinigt, zodat we weer fris en sterk de volgende dag kunnen aanvangen . De lever zorgt voor de wederopbouw, voorziening en verdeling van het bloed en de Ki energie. Metafysisch, staat de lever voor het vermogen om plannen te maken en ze ook echt uit te voeren. Of met andere woorden om zin te geven aan je leven!

Valt onder het element hout en is verbonden met de speelse, prille lente energie, voorjaar en wind.

In balans zorgt ie voor humor, mededogen, vriendelijkheid, vrijgevigheid, creativiteit, ambitie en levenslust

Fysieke problemen die duiden op lever gerelateerde problematiek zijn: Overmatig zweten, vermoeidheid, hoofdpijn. sterk ruikende adem, ‘s morgens moeilijk op gang komen en ‘s nachts rond 2-3 uur wakker worden, slecht en wazig zien, misselijkheid, slecht verdagen van vet voedsel, onrustige huid, pijnlijke gewrichten, lichte hooikoorts, chronische ontstekingen, darmklachten, …

Het zintuig dat verbonden is met de levermeridiaan en die de fysieke lever aanstuurt, zijn de ogen. Dus met welke ogen (= de lens of kleur)  kijk jij naar het leven? Verder relatie met de actievermogen van spieren, de galblaas (het houtelement), de doorbloeding (open en sluiten van bloedvaatjes),  achterhoofd,  onderbewustzijn, actie, initiatief, agressie, woede, depressie, bloedvorming, vorming van de ziel, beweging omhoog, transformatievermogen.

Kleur: Groen.

Voeding: Voeding met zure smaak, zoals granaatappel, framboos, groene bladgroenten, citroen, ananas en karnemelk.

Twee interessante drukpunten op de levermeridiaan

Le3:  Zorgt ervoor de energie/ki, goed verdeeld wordt in het lichaam. Helpt oa bij hoofdpijn, duizeligheid, roodheid en zwelling en pijn van de ogen, glaucoom, bijziendheid, gezichtsverlamming, epilepsie, braken, hikken en buikpijn. Het helpt ook om frustraties los te laten en op een rustigere manier te uiten. Niet bij zwangerschap.

Le13: Drukken op dit punt helpt bij buikpijn, opgezette buik en massa, diarree, braken, pijn in de lendenen en de wervelkolom. Helpt om oude woede los te laten.

Acupressuurtechnieken: stimuleren en reduceren van punten

STIMULEREN Gebruik iets stomps om op de punten te drukken. Meestal zijn de vingers wat te dik zijn, zodat je hiermee vrij lang en ferm zou moeten drukken. Ideaal is vb een gum op een potlood. Op sommige punten kun je drukken met een vingernagel.

Ontdek wat je zelf nodig hebt. Punten voor langer dan een halve seconde stimuleren kan soms reeds een merkbaar effect hebben. Dus als je een punt wilt uitproberen, zou je even kort kunnen drukken. Om een volledig effect te krijgen is het echter nodig om tenminste een halve minuut te drukken, en bij voorkeur langer. Een tot twee minuten is het  minimum

Druk hard genoeg zonder jezelf echt pijn te doen. Je kan ook kleine balletjes 5 mm op de plek leggen en er tape over kleven, dan kan je gemakkelijk 5-30 minuten druk uitoefenen.

REDUCEREN na een stimulatie kan je de reductie doen. Dat doe je door met een vinger er continu overheen te draaien tegen de wijzers van de klok in. Druk niet te hard. Zo zorg je voor stimulering en verwijdering van een energieblokkade.

Krachtige, simpele en goedkope leverreiniging en detox!

De Ayurvedische heetwaterkuur

Kook ‘s morgens 1,2 liter water en laat dit zo’n 20 minuten doorkoken. Dit lange koken is belangrijk omdat het ‘spijsverteringsvuur’ zo aangewakkerd wordt.  Dit vergroot de stofwisseling en bevordert de ontgifting. Giet het kokend water in een thermoskan en voeg hier eventueel wat verse gember, een theelepel kurkuma en wat honing aan toe.

Meer lezen over kurkuma? Check dan dit artikel!

Alleen heet water kan ook, kijk even wat voor jou het beste werkt. Drink gedurende de dag kleine slokjes heet water. Zorg ervoor dat je het water voor 15 uur allemaal opgedronken hebt. Van ‘s middags 15 uur tot ‘s nachts 3 uur is de lever namelijk erg actief.

Dit doe je 5 dagen achtereen, dan 2 dagen niet. Houdt dit 3 weken vol. Eventueel kun je ook 10 om 3 dagen deze heetwaterkuur volgen.

Tijdens de kuur eet en drink je verder volgens je normale, gezonde voedingspatroon.

Een aantal zeer goeie natuurlijke producten

gebruik de code ISAH334 om op je gehele bestelling 10% korting te krijgen

artisjok, curcuma, mariadistel bestel hier

veenbes en vit c bestel hier