Veel mensen denken of weten zelfs, dat ze goed bezig zijn maar hun gedrag of hun woorden tonen een ander verhaal.

Als je denkt dat je goed bezig bent, dan ben je al vogel voor de kat. Dan zit je al in een droombeeld en ben je uit je realiteit gestapt. Je ego heeft je in zijn greep en je bent niet meer alert = bewust.

Realiteit en bewust-zijn
Elke seconde van je leven is belangrijk, want in één luttele seconde, kan je hele leven omslaan. Daarom is het zo belangrijk, om elke seconde van je leven, bewust te zijn. Omdat het enige wat zeker is, de constante beweging (evolutie) is. Dat maakt je tot wat je bent op vandaag. Elke stap die je ooit gezet hebt werd voorafgegaan door een keuze, die jij zelf gemaakt hebt. Je vormt dus letterlijk zelf je wereld, want je omstandigheden zijn een antwoord op de intentie van je keus.  Als je je ooit weer eens afvraagt: waarom over komt mij dit? Kijk dan naar je intentie binnen deze situatie en je zal een emotie of denkbeeld ontdekken dat ontsproten is aan angst of gebrek. Handel je vanuit eigenliefde zal alles goedvoelen en zal je nooit de behoefte hebben om de waarom-ik, vraag te stellen.

De meeste mensen leven voor 95% op automatische piloot en zelfs als ze bewust denken te leven, zijn er nog blinde vlekken. Persoonlijk leef ik heel bewust en ontdek ik dat er toch nog altijd automatische programma”s bij mij lopen. Maar door er me bewust van te zijn kan ik er contact mee maken en op die manier meer balans aanbrengen in mijn leven.

Iemand die bewust in het nu leeft, leeft vanuit het spontaan invoelen en daarmee het aansluiten op de ziel. Het leven is plastische energie. Materie is niks meer dan energie dat op een lage frequentie trilt. Een rots, een glas kan je uit elkaar doen spatten als je er de juiste frequentie erop richt. 

Je kan nooit op je lauweren rusten of teren op een seconde geleden.
Iemand liet me weten, al 50 jaar medium te zijn en dus te weten hoe de dingen horen te zijn. Die dame begrijpt blijkbaar nog niet dat horen en voelen 2 totaal andere verhalen zijn. Horen is leven vanuit oordelen en voelen is leven vanuit eigenliefde (je bron). Let wel, eigenliefde en egoïsme, zijn elkaars tegenovergestelde

Het leven is 1 groot vraagteken waardoor onzeker is. Dus hoe kan je dan weten hoe dingen horen te zijn,  als alles een illusie is? Mensen horen ook maar wat ze willen horen of waar ze “maar” voor openstaan. De dag dat de mens stopt met het zwart-wit denken of het goed en fout, zal er weer harmonie en respect zijn. Er is op aarde geen zekerheid, alleen groei, verandering, ervaring.  Elke mens is uniek en authentiek, dus we kunnen op elkaar gelijken maar toch zijn we weer net dat ietsepietsje anders en uniek. Weten is vakjes denken, een jezelf en de ander vastzetten in een vastomlijnd kader. De mens wil teveel weten, om controle te kunnen houden. Maar weten is totaal onbelangrijk in het leven. Wat belangrijk is, wat  JIJ, uniek mens, voelt en ervaart en wat jij ermee doet.

Vroeger dacht ik ook dat ik alles moest weten, maar met ouder worden ben ik gelukkig wat wijzer geworden en heb ik ontdekt dat ik niks hoef te weten. Mijn klemtoon ligt nu op het ervaren in plaats van het moeten weten (= controle houden) Ik mag me nu elke dag weer laten verrassen, om van daaruit bewuste keuzes te maken en bij te sturen.  Elk jaar kijk ik eens achterom en merk ik hoe hard ik weer veranderd en gegroeid ben en zie ik hoe weinig ik wist het jaar ervoor. Ik hoef niks meer te weten maar me gewoon open te stellen. Je waarheid groeit met je mee en verandert elke seconde. Weten is achteruit spoelen, voelen is leven.

Mijn advies is om je hoofd leeg te maken. Je open te stellen voor het leven en te leren voelen wat je op het lijf geschreven is = wat dus goed voor je voelt en je energie en vreugde geeft.

Loop jij nog vast en durf jij je nog niet open te stellen of over te geven aan het leven, kan je een healing of een coaching bij mij boeken. Het 8-weken angst traject is ook een zeer bevrijdende mogelijkheid.

Veel plezier alvast met dit artikel en deel het gerust als je anderen een steuntje in de rug wil geven. 

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach