Binnen de natuurreligie staat deze maan voor de jacht en tegelijkertijd voor transformatie. De jacht helpt je duidelijk te krijgen wat je dit jaar niet gelukt is en wat je volgend jaar wenst te realiseren. De transformatie is het je bewust worden van hoe jij jezelf blokkeerde of remde en hoe jij dat wat mislukte als voeding kan gebruiken voor andere keuzes. Je transformeert op die manier dat wat je als fout , struikelblok of probleem bestempelde als opstap naar een andere keuze.

De jacht is open.

Na de oogst zijn de prooien gemakkelijker zichtbaar omdat ze zich niet meer kunnen verschuilen achter de bloei. Nu de onrust van het moeten bloeien en dingen realiseren tot rust aan het komen is, kan jij kijken welke prooi jij nodig hebt als voedingsbron voor je volgende cyclus.

Je hebt je vruchten al geoogst, je oogst gewogen en nu is het aan jou om helder te krijgen wat jij waardevol vind en belangrijk genoeg om volgend jaar mee aan de slag te gaan. Doe de moeite om de jacht in te zetten en te kijken naar je huidige realisaties. Je prooien zijn alle ongehoorde wensen die nog niet tot bloei konden komen maar die als voedsel zullen dien voor volgend jaar.

Met volle maan staan zon en maan tegenover elkaar als 2 evenwaardige krachten: Gevoel en bewust zijn. Op dat moment kan jij zowel voeling krijgen met je diepste wensen als met je reeds gerealiseerde acties. Op die manier kan jij aftoetsen of je realisaties wel een verlengde zijn van je potentieel of een uiting zijn van dwangmatig denken.

De energetische bezetting van deze volle maan

Toont dat het de bedoeling is dat je zelfkennis opdoet, door het leren plaatsen van je emoties. Je kan je willen afzonderen of je  plots dichtklappen omdat de emoties te intens zijn. Je zal sterk op je eigen emoties gericht zijn maar toch grote behoefte vertonen aan emotionele verbondenheid. Laat je hierdoor niet verwarren want je hebt contact nodig met je gevoel om je te kunnen verbinden. Het kan er wel voor zorgen dat jij je energie versnippert. Blijf rustig, adem diep en durf je emoties gewoon toe te laten..

Hier is het belangrijk om gewoon bewust te worden van jij als voelend wezen dat nood heeft aan verbondenheid met de ander om de simpele reden dat we in essentie allemaal 1 zijn. 

De volle maan in ram in het 11de huis

Volle maan is zoals altijd weer een opruimen en loslaten moment. De 3 dagen voor en de 3 dagen na volle maan zijn super krachtig om blokkades los te laten en knopen door te hakken.

In ram draait de realisatie helemaal om jou als middelpunt. Je wil jezelf op de kaart zetten en je kan het er bij de ander wel willen in rammen als je denkt dat de ander niet naar je luistert of te weinig aandacht aan je besteed. Gelukkig hoeft dit niet en is er heel wat verzachtende en ondersteunende energie. Maar een goeie start is natuurlijk altijd duidelijk uit te spreken wat je voelt.

Ram is vurig want het is de energie van geboren worden en het door de grenzen van de materie heen breken. De ram energie gaat “erop los” in het 11de huis, het huis van vrienden en relaties. Eén van de belangrijke groeipunten nu, is het scheppen van gezonde relaties. Dit vanwege het feit, dat we een ongezonde relatie met onszelf aangeleerd gekregen via de ongezonde relaties met de buitenwereld. Mooi moment om de cirkel van ongezonde relaties te doorbreken.

Er is nu een sterke gerichtheid op de partner en balans zal aangebracht worden via het herstellen van seksualiteit . Vanaf 8 oktober is er een sterke wens naar fysieke intimiteit en het delen van fysieke liefde. Een gezonde seksualiteit en intimiteit is belangrijk in een relatie. Op vandaag is seks /het lichaam, nog teveel een middel om iets te kopen (aandacht, genegenheid, veiligheid). Tijd om te ontdekken dat intimiteit een daad van vreugde en liefde is in plaats van een drukkingsmiddel. 

Maan driekhoek jupiter zal helpen om dit proces zo aangenaam te laten verlopen. Warmte en genegenheid naar elkaar toe wordt gestimuleerd. Je zal merken dat contact met anderen je een goed gevoel geeft en het stimuleert ook je optimisme. Een goeie tijd om door te brengen met de mensen die je dierbaar zijn.

Maan driekhoek Ceres verhoogt de behoefte om lief te hebben en zorgzaam te zijn. Je vind het fijn om waardevol te zijn voor de ander en om je echt met de ander te verbinden. Vergeet niet om ook te ontvangen, want enkel geven en niet kunnen ontvangen zorgt voor disbalans. Er is aandacht voor de noden van elk levend wezen, inclusief jezelf, moeder aarde, dieren.

Mars in weegschaal tegenover cheiron in ram. Mars probeert evenwichtige daden te verrichten maar wordt door cheiron steeds weer uitgedaagd en uit balans gebracht omdat je evenwicht probeert te bereiken door je goed te gedragen en goede daden te verrichten. Maar hoe goed je ook je best doet, het lijkt verkeerd uit te draaien. Hoe sneller je inziet dat goed gedrag een leugen is, hoe sneller jij je gedrag kan aanpassen naar handelen van liefde en spontane vreugde. 

Dat wat als goed maatschappelijk gedrag te boek staat is altijd kleinerend voor je ware zelf, zorgt steeds weer voor emotionele onrust. Binnen deze energie zal je merken dat als jij je nog wil aanpassen, je zal geconfronteerd worden met je onderdrukte agressie en woede. Als je deze niet in de ogen wil kijken zal je die uitwerken op de ander en kan er ruzie ontstaan.  Schiet je goeie gedrag maar naar de maan en vervang het vanaf nu door lekker eerlijk en authentiek spreken en zijn. Met deze energie zullen je kwetsbare plekken zichtbaar gemaakt worden. Pak deze kans met 2 handen aan.

Stop vermijdingsgedrag zoals de ander niet willen kwetsen, of niet willen voor het hoofd stoten, niet willen opvallen en anders zijn. Laat dit allemaal los en wees gewoon eerlijk en authentiek.

De kracht van deze maanenergie ligt hem in het feit dat je de moed hebt om eerlijke actie te ondernemen ook al doet het “pijn”.

Met pluto vierkant op de maan in de starre steenbok, kan dat zorgen voor zeer intense emoties die je dwangmatig en afhankelijk gedrag zullen blootleggen. Verborgen agenda”s, krampachtige emoties en de angst om controle te verliezen zullen de grote spelers zijn in het mogelijke drama. Maar het hoeft helemaal geen drama te worden als jij gewoon durft eerlijk te zijn met jezelf. Want hoe meer zelfbeperkende patronen je kan loslaten hoe gelukkiger je zal zijn en hoe meer levensvreugde je leven zal binnenstromen. Alle sluimerende conflicten en ongenoegen zullen onder de vurige ram, de dam van je zelfbeheersing met gemak doorbreken. Lang leve de vrijheid. Deze intense pluto zal je dwingen (= uitnodigen) om je angsten onder ogen te zien en deze te overstijgen.

Al bij al weer een maan vol schitterend potentieel om op te ruimen, op te lossen en jezelf te bevrijden van hardnekkige ketenen. Maar in ram betekend het dat jij het zelf zal mogen doen.

Stel je met een gerust hart open voor deze kans op verlichting en groei en verleg je grenzen.

Wil je een helpende hand in dit proces, dan kan je je inschrijven  voor de groepshealing, die doorgaat op 13 oktober. De healing gaat door vanop afstand, na 23.30u als de meeste mensen slapen. Ik stem me op elk lid af via de naam en vorm zo de groepshealing. Lees hier welke krachtige impact de leden mochten ervaren. Je kan enkel via email isabelle@zichtbaar.be inschrijven en dit tot 13 oktober om 23u . Kost 15€ inclusief uitgebreid verslag met boodschap achteraf, die je dan helpt om de boodschap te integreren in je eigen leven. WIl je een abonnement 8+2 gratis, dan betaal je maar 120€.

Ik wens je alvast heel wat verlichting en vrijheid toe

Warme groet

Isabelle Lambrecht

healer & bewustzijns coach