Dat de energie op aarde verhoogd, is een zegen en een geschenk. In elk geval als je bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken, eerlijk te zijn over je
intenties.

Het bewustzijn is al verhoogd maar mensen snappen nog te weinig wat dit concreet inhoud. Het is simpelweg je realiteit onder ogen zien, deze
begrijpen door je bewust te zijn (=eerlijk kijken naar) van je intenties. Je intenties zijn de keuzes die je maakt, de dingen die je jezelf wil toe-eigenen of naar jezelf toe wil trekken.
*Ik herhaal dingen vaak en dit is omdat ik tijdens mijn coachingen merk, dat mensen mijn artikels wel lezen maar dat de impact nog onvoldoende doordringt. Als ik het dan kan duiden, via een voorbeeld uit hun eigen leven, komt het aha moment.

De 2 aspecten van energie verhoging
De verhoging zal ervoor zorgen dat je je bewust wordt van jezelf en daarmee dat je eerlijk zal worden.
De verhoging zal er ook voor zorgen dat het aspect tijd minder zal worden. Dat wil zeggen dat de bescherming van de factor tijd zal wegvallen.

Waarom is tijd een bescherming?
Je weet al dat het woord, je gedachten, krachten zijn die scheppen. Als er lage gedachten zijn (gedragen door niet-liefde) zorgt de factor tijd ervoor dat het lang duurt voordat ze door de materie heen kunnen breken. Beeld je eens in wat een horror verhaal het leven zou zijn mochten al onze huidige gedachten doorbreken.
De angstige mens leeft constant met monsters in zijn hoofd. Het monster angst, woede, haat, oordelen, onmacht, irritaties, verlangens, verwachtingen, schuld, schaamte, misbruik, manipulatie, …..
Ik ben al heel vaak dankbaar geweest voor de factor tijd.

In mijn job wordt ik geconfronteerd met heel veel vormen van diep leed die mensen elkaar aandoen; van zware misbruiken tot ellendige manipulaties. En dit is enkel mogelijk omdat
mensen leven vanuit zelfafwijzing.
Dan ben ik dankbaar dat maar een fractie hiervan echt naar buiten komt, want anders zou het leven onhoudbaar zijn.
Mensen kunnen jaren en vele levens worstelen in de klauwen van zo een monster maar het duurt een tijd voordat ze zichzelf als een monster gaan gedragen. Of de tijd kan ervoor zorgen dat je weer tot jezelf kan komen.

Ik weet nog, toen ik in 2009 bedrogen werd door mijn toenmalige partner, ik direct in de woede en haat schoot. Op het moment waarop ik hem haatte voor dit onrecht “dat hij mij durfde aan te doen” ontsproot asap een schitterend idee om hem met de grond gelijk te maken. Godzijdank, was er de factor tijd om terug tot mezelf te komen. Hierdoor kreeg ik de kans om te besluiten wat ik ermee ging doen.

Ik kon het tij keren door verantwoordelijkheid voor mezelf te nemen, door de context om te draaien. Dan werd het “dat hij mij aandeed” een “dat wat ik mijzelf aandeed”.

Het moment dat je verantwoordelijkheid neem voor je leven, is een magisch moment van opluchting en bevrijding.

Veel te lang heb ik in onmacht geleefd, maar toen ik begreep dat IK de motor was van alles, door de keuzes die ik maakte, veranderde mijn leven op slag. Het moment dat ik begreep dat IK verraad gepleegd had aan mezelf, door bij hem te blijven (toen het al lang niet meer goed voelde), werd ik een krachtig en vrij mens.
Er ging wel een diepe depressie van 4 maand aan vooraf aan dit schitterend inzicht. 4 maand lang, dwaalde ik als een zombie (=levende dode) rond, de vraag constant malend in mijn hoofd: ‘waarom heeft hij dat gedaan, hoe kon hij mij verraden, waarom heeft hij mij verraden. Hoe kon hij me zo diep kwetsen”
Ik wou er niet meer zijn, wou dat verraad (die intense pijn) niet meer voelen. Iets meer dan 3 maand was mijn zonnevlecht geblokkeerd en kon ik niks eten (verloor 15 kg). Ik leefde op water en fruitsap. Toen kwam ik op een punt dat ik geen energie meer had, appelflauwtes kreeg en dat was het moment waarop ik een besluit diende te nemen, verdergaan en iets maken van mijn leven of blijven janken.

Een medium waar ik toen contact mee had, liet me weten dat mijn ex en ik dit spelletje al vele incarnaties speelden en toen besloot ik dat dit de laatste incarnatie zou zijn. Dat ik het spelletje van verraad ging stoppen. Op het moment dat ik stilstond bij mezelf kon ik een bewuste keuze maken en kreeg ik de inval om mezelf als middelpunt te maken in plaats van mijn ex-vriend en het verraad. En toen begon het proces van eerlijkheid. Waarom deed ik dat mezelf aan, waarom pleegde ik verraad aan mezelf, hoe kon ik mezelf zo verraden. Ik zakte steeds een laag dieper totdat ik bij mijn intentie terecht kwam. Zo kwam ik bij de volgende vraag: ” waarom was ik een relatie met hem aangegaan”. Deze was een moeilijke want die legde mijn kwetsbaarheid (= zelfafwijzing ontstaan uit de pijn van een ongewenst kind te zijn) bloot. Mijn intentie of wat ik van hem wou verkrijgen was: horen dat ik belangrijk en waardevol was. Hiervoor probeerde ik mezelf onmisbaar te maken, maar het enige wat ik bereikte was een complete wegcijfering
en verlies van mezelf.
Toen ik begreep, dat ik de relatie aangegaan was vanuit pijn, snapte ik dat ik oneerlijk gehandeld had, zowel naar mezelf als naar hem. En dat inzicht zorgde ervoor dat ik terug in mijn eigen kracht en macht kwam waardoor ik mijn diepste pijn (ongewenst zijn, een lastpak) kon loslaten.

Dit is het proces van ontwaken, waar we nu allemaal doorheen gaan. Veel te lang wilden we enkel slapen om niet meer te hoeven voelen. Maar je gevoel is je kompas, je grootste en belangrijkste steun hier op aarde. Veel hooggevoeligen contacteren me om me te laten weten dat hun hooggevoeligheid een last een een vloek is. En ik begrijp dat 100% omdat ik het ook 44j lang zo ervaren heb. Maar echt lieve mensen, open je voor je gevoel, laat het voelen terug toe want het is het enige wat de magie in je leven kan terugbrengen.

Als je het proces van ontwaken snapt, wordt alles leuker en eenvoudiger. De antwoorden liggen in je intentie, het waarom je doet wat je doet. Daar kan je maar achter komen via de spiegel van wat je “overkomt”, omdat je hierdoor een concrete waarom vraag krijgt. In eerste instantie leg je die waarom neer bij de buitenwereld, omdat jij nog het contact met jezelf afwijst. Vb waarom doet hij/zij dat met mij? Hierop kan je nooit een antwoord krijgen.
Anders wordt het als jij jezelf als bron of middelpunt van je leven maakt. Dan stroomt het antwoord vanzelf je bewustzijn binnen. En dat doe je door de vraag tot jezelf te richten: waarom doe ik dit met mezelf. Waarom doe ik dit mezelf aan?
In het begin voelt het raar aan, maar oefen en je zal merken dat het plots vanzelf zal gaan. En anders is een coaching bij mij een goed alternatief 😉

Jouw oefening nu is kijken wat je van anderen verwacht, wat je en ander verwijt of ten laste legt.
Hier nog een paar eerdere artikels die je hierbij kunnen helpen
verwachtingen
verantwoordelijkheid
wat houdt verantwoordelijkheid in
realiteit
eerlijk
Hier vind je alle artikels op mijn blog over zelfontwikkeling

Wil je anderen een riem onder het hart steken deel dan gerust dit artikel

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach