Kanker, het nieuwe gemeengoed? Het lijkt wel alsof de helft van de bevolking aan kanker leidt. Met de regelmaat van de klok krijg ik te horen: “zeg weet je wie nu kanker heeft of heb je al gehoord dat X ook kanker heeft? ”

Wat is er aan de hand en hoe kan je er het beste mee omgaan?

Een : ” ja, niks nieuws onder de zon, vroeger had men ook al kanker en wist men het niet ” houding …..Of ….Er is meer aan de hand en kanker is van een “recenter” verschijnsel.

Het waarom van kanker

Het antwoord ligt ergens  tussenin. Er zijn in het verleden zeker ook mensen met kanker geweest zijn, daar kanker op zich, een biologisch antwoord is op een stress situatie.  Het is een fysieke respons, op een emotioneel trauma dat jij ooit beleefd hebt. En een algemeen onderliggend kenmerk van een emotioneel trauma is een subtiele vorm van een doodsangst uitstaan. Hieronder vallen alle mogelijk vormen van afwijzing, scheiding, minderwaardigheid, gebrek,  …

Lieve mensen,  ik ga jullie iets heel moeilijks vragen, nl om dit artikel met open mind te lezen dwz zonder direct in een oordeel te schieten. In mijn jarenlange zelfstudie heb ik veel geleerd over, de werking van de menselijke geest, en heel veel is me hierdoor duidelijk geworden. Onder ander, dat één van de MOEILIJKSTE dingen voor een mens is, veranderen & loslaten.  En wat is verandering in wezen? Dat is het aanpassen van jouw denkbeeld, door een verfijnen van je idee of een helemaal loslaten van een ooit aangeleerd idee, waar jij jouw licht heb laten op schijnen.  Hiermee bedoel ik, je hebt zelf voor jezelf uitgemaakt of het echt jouw waarheid is of een denkbeeld / waarheid van buitenaf. 

Wat is een denkbeeld

Een denkbeeld is iets waar jij ooit waarheid aan verbonden hebt, in de zin van het als een vaststaand feit geaccepteerd te hebben. Ik wil jullie vandaag een nieuwe denkpiste, een nieuw denkbeeld aanreiken en dit kan voor de nodige angst bij jullie zorgen. Want een nieuw denkbeeld, dat haaks op je oude denkbeeld staat, zal onbewust asap angst & weerstand oproepen. Dit omdat je inderdaad als het ware een stukje van jezelf laat varen, het een symbolische dood laat sterven. Maar we weten allemaal dat we met dingen los te laten, ruimte kunnen maken voor vernieuwing. Na de winter komt altijd de lente.

Mijn vraag, zijn jullie klaar voor een nieuw denkbeeld omtrent kanker?

  • Wat mocht nu blijken dat kanker, minder eng is dan dat men ons tot nu toe aangeleerd heeft?
  • Wat mocht blijken dat kanker, een biologisch antwoord is van je lichaam om je fysieke, overleving VEILIG te stellen.

Haak jij hier af? Liever in de greep blijven van het idee dat kanker levensbedreigend is omdat je het proces achter de kanker niet begrijpt? Ok, voor  wie toch nieuwsgierig is ga ik graag verder.  

Hoe kwam ik erbij om mijn oude denkbeeld over kanker, als levensbedreigend doodsvonnis, bij te stellen?

Ik kon er maar niet bij dat een lichaam dat eerst foutloos functioneert plots, zomaar, zou beginnen dol te draaien. Waarom de ene mens wel en de andere mens niet. Waarom kon de ene genezen van kanker en de ander niet?

Alles wat ik leerde over het lichaam, sloeg me meer en meer met verbazing, ontzag en diepe bewondering. De mens ontstaat uit 1 bevruchte eicel, geboren met 2 biljoen cellen, geëvolueerd naar 100 biljoen als volwassene en gezegend met 300 celtypes. Al die cellen kennen hun functie, weten tot welk orgaan ze behoren en wat hun taak is. De ingenieusiteit achter de samenwerking en het perfecte functioneren van dit geheel. De gelaagdheid van het lichaam nl de combinatie van miljarden cellen,  organen, hormonen, zintuigen, emoties, gevoelens, energiepunten (cfr acupunctuur).  Tja en zo kan ik verder gaan.

Ziekte, kanker zag ik meer als en kink in de kabel dan als een defect. Ziekte, kanker blijkt inderdaad en aanwijzing te zijn van een emotioneel patroon, meer bepaald, een emotinele schok of trauma die je levensfuncties verstoort.  Dokter Geert Hamer, arts/internist, ondervond dat aan eigen lijf. Nadat zijn zoon doodgeschoten werd, kreeg hij prostaat kanker, van de ene op de andere dag. Zijn intuïtie vertelde hem dat dit gelinkt was aan de shock ivm met zijn zoon. Hij toog op onderzoek, en bevroeg elke patiënt op de kanker afdeling waar hij werkte, of ze “toevallig” kort voor hun kanker diagnose een zware emotionele shock doorgemaakt hadden. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. 

Gaandeweg leerde dokter Hamer, dat een conflict inslaat op de 3 niveau’s zijn :  PSYCHE – HERSENEN – ORGAAN.

Dit conflict kan zo diep inslaan en voor “korstsluiting” zorgen als aan volgende criteria voldaan is

  • Het moet gaan om een hoog-acuut dramatische situatie;
  • Het gebeuren komt onverwachts, men heeft zich niet op de situatie kunnen voorbereiden;
  • Op het moment van de inslag is diegene fysiek en/of sociaal geïsoleerd. Hij wordt niet ‘opgevangen’.

Het conflict zal letterlijk woekeren op deze 3 niveau’s, zolang jij er mee blijft worstelen

  • in de psyche als een dwangmatig denken rondom het conflictthema;
  • in het orgaan als een celtoename of een celafname of een functieverandering, al naar gelang de conflictinhoud;
  • in de hersenen  in het centrum van waaruit het betrokken orgaan wordt gestuurd, op de hersen-CT-scan scherprandige concentrische ringen (eigenlijk bollen) waarneembaar.

Wie het onderliggend trauma en zijn thema begrijpt, kan plaatsen en loslaten geneest op “wonderbaarlijke” wijze.

De symboliek voor kanker is:

  • kankeren:  blijven klagen over, weerstand bieden tegen een deel van je realiteit, in dezelfde cirkel blijven ronddraaien
  • (k)ankeren: je blijven vastklampen aan iets, je ketenen aan iets, in het West-Vlaams betekend het hunkeren naar iets, verbinden met iets

vb leverkanker is iemand die blijft steken in boosheid, woede die hij niet kan loslaten vanwege een “verhongerings conflict” hij kreeg niet wat hij wou

vb pancreaskanker is iemand die zijn plezier heeft laten vergallen, vanwege een “brok-conflict” hij kreeg niet waar hij dacht ‘recht’ op te hebben

Kanker alternatief genezen?

Hierop antwoord ik volmondig ja, maar als je denkt dat je dit zal lukken met alternatieve middeltjes dan moet ik je teleurstellen. De oorzaak ligt in je psyche dus als jij het onderliggend thema aanpakt is er 100% genezingskans, denk je om enkel fysiek te gaan werken tja, grof gezegd maak maar je testament.

Meestal is het zo dat er verschillende conflict programma’s kunnen lopen vb een scheidings conflict, je lichaam maakt dat zichtbaar via een lichamelijke verandering. Je gaat naar de dokter en dokter velt het oordeel kanker. Deze klap bezorgt je doodsangst dus bovenop het scheidingsconflict gaat een doodsangst conflict lopen. Het is alsof verschillende films door elkaar afgespeeld worden. Enkel door inzicht en begrip kan jij deze knoop ontwarren, thuis komen in jezelf en weer je goed voelen in je eigen vel. 

Alles draait rond bewustwording. Is het zo simpel?

De theorie, ja maar de toepassing blijkt een ander paar mouwen omdat de mens op automatische piloot leeft, het te lastig vind om contact te maken met eigen gevoelens en emoties, “geen” tijd heeft, er niet in geloofd, zijn lichaam als een vijand aanziet. Of zelfs gewoon het lichaam als een mechaniek bekijkt, waar je gewoon dingen wegsnijdt en vervangt. 

Wat voor mij ook onbegrijpelijk is volgende uitspraak  die ik laatst hoorde: ‘meneer, je kanker gezwel is goedaardig binnenin, maar met wat kwaadaardige plekjes aan de buitenkant.  Voor alle zekerheid geven we je toch maar chemo’. Wat voor onzin is dat? In de zomer ga je je toch ook niet induffelen tegen dat het weer koud wordt? Of je gaat ook niet je benen amputeren voor alle zekerheid, je weet nooit dat je ooit valt, verlamd wordt, verpletterd wordt. Of je armen of je borsten …. je kan alles op voorhand proberen veilig te stellen, maar zo werkt het niet. Hetzelfde met vaccinaties.

In het leven is geen zekerheid, geen veiligheid. Er is enkel beweging, ervaring, groei, verfijning. Lees elk religieus boek erop na en je zal dat ontdekken. Er is een duidelijke zingeving, hoewel de meeste mensen die rode draad kwijt zijn, met de huidige verziekte maatschappij als gevolg. 

Niks is toeval, het valt je toe als respons op dat wat jij via je gedachten uitzend, niks gebeurt zomaar. Het probleem ligt in het feit dat mensen op automatische piloot leven en zo onbewust steeds hun diep weggestoken pijnen en blinde vlekken de ether insturen. Met als gevolg miserie en problemen in hun leven.

Het leven is zo volmaakt, zo geordend, zo wiskundig perfect. Alleen de mens, die het inzicht ontbeert kan bedenken dat er dingen fout lopen. Wie uit zijn hoofd en ratio stapt, helemaal indaalt in zijn lichaam zal ontdekken dat er een hele nieuwe wereld opengaat. Je zal voelen, dingen “weten” (intuïtie) en ontdekken dat achter de zichtbare, tastbare wereld er een nog veel grotere, onzichtbare wereld schuilgaat die de zichtbare wereld vormgeeft. Heel lang, heb ik ook in mijn hoofd geleefd, toen op 40 jarige leeftijd de puzzelstukjes samenvielen en ik eindelijk ging leven en voelen en zo al mijn fysieke kwalen kon loslaten.