Is het mogelijk dat, 4 of 3 letters je vertellen wat je bent of dat toch claimen? In dit geval  een persoon met een aandachtsstoornis ofwel een tekort aan aandacht gekoppeld aan hyperactiviteit of iemand met een afwijking in de hersenen waardoor je snel afgeleid bent.

ADHD: aandachtsstoornis met hyperactiviteit.    ADD: moeilijk kunnen concentreren, snel afgeleid zijn, aandachtsproblemen of dromerigheid.

Amaai zeg, verder kan men de bal niet misslaan. Persoonlijk heb ik geen flauw idee wat ik ben, maar één ding weet ik zeker, dat ik rijkelijk gezegend ben, want ik herberg beide “afwijkingen”. 

Labeltje labeltje, welk laatje mag er nu open?

Beperkingen, kleinhouden & controle. Waarom niet meteen de hele kleerkast opengooien, zodat je een duidelijk overzicht hebt en je in een oogwenk een echte een keus kan maken? Al dat labelen pfff, proberen te vatten, controleren en te beheersen. Laat dat nu de oude, beschimmelde verkruimelde koek zijn waar ,  nieuwetijdsmensen vanaf willen. Een nieuwetijdskind is er klaar voor om met het hele scala aan mogelijkheden en potentieel om te gaan en te spelen.

Waarom denk je dat er sedert de jaren 60 de flower power, zijn intrede deed? Flower power, bloeien, bloemen, kleurrijk en verscheidenheid, ……. De pioniers geboren in de jaren 40-60 hadden al een hogere frequentie en de kracht om uit te breken, maar de mensen geboren sedert 1982, dragen allemaal de indigo of kristal energie in zich. Hierdoor kunnen maskers of olifantenhuid geen stand meer houden. De hogere frequenties zijn net als röntgenstraling, die door alles heen scannen. Exit schijnheiligheid, welkom authenticiteit. De hooggevoelige of HSP (weer 3 letters) kan zich niet meer beroepen op bescherming waardoor de kosmos zich ervan verzekerd dat er op aarde zeker een andere weg ingeslagen wordt. Namelijk de weg van het hart, van het voelen.  Een pionier zijn is een moedige daad. Omgaan met alle zware en logge frequenties hier op aarde is niet evident. Enkel door ze te voelen kan je ze oplichten. Zo kan ik ook mijn klanten helpen met healing op afstand, door hun zware frequenties te voelen in mijn lichaam kan ik ze verhogen.

Het doel van de hooggevoelige

Het doel is tweeërlei:

  • omdat wij een hogere frequentie hebben kan de kosmos hun hogere frequenties via ons op  aarde krijgen
  • als wij zuiver blijven, zijn wij kanalen die de hogere frequenties op aarde gronden of vasthouden 

Authentiek zijn

Wat wij hooggevoelige hier komen veranderen, is juist het zelfbeperkend vakjesdenken. Want leven is zelfexpressie en geen bandwerk. Wij voelen met elke cel van ons lichaam, dwz dat informatie niet meer opgenomen wordt maar dat wij de informatie worden. Een hooggevoelige heeft een 4D perspectief of reactievermogen ipv een 3D, hierdoor is er geen tijdsinterval meer en is er de mogelijkheid om volledig in het nu aanwezig te zijn. Het nu herbergt ook alle dimensies.  Het cijfer 4  of vierkant staat voor de materie. Een HSP’er voelt dus totaal omdat hij één wordt of versmelt  de materie, alles gebeurt tegelijkertijd in één vloeiende beweging. Van zodra de gedachte er is, is de vorm er of de vorm is de gedachte. .

Voor een HSP’er is het vakjes leven super saai, traag en hij snapt helemaal niet die heisa rond concentratie, focus of moeten want hij is bewust. En voor wie bewust is, is alles in het nu aanwezig en beschikbaar. De hsp’er weet dat enkel eraan denken voldoende is.  Al die afleidings- en vertragingsmechanismen van je moet je concentreren zijn net dat wat de hsp’er hier komt te doorbreken. Overgave en acceptatie zijn de juiste acties nodig om mee te stromen met de levensstroom. Stromen schreeuwt elke cel van de hsp’er, go with the flow, leef, ervaar en proef.  Concentratie is juist het tegenovergestelde van wat de hsp’er voelt te moeten doen. Een hsp’er IS, stapt in het moment en is bewust van alles zonder er zich op te focussen. Een hsp stelt zich gewoon open en sluit zo aan op het energieveld. Stel maar een vraag en je zal verrast zijn dat je kind het antwoord kent, hij heeft alles gehoord/gezien en gevoeld en is allang weer verder.

De kracht van ADHD is enthousiasme, creatief, barst van de ideeën, vliegt in het leven, kan niet stilzitten, stroomt dus is steeds in beweging, is expressie pur sang. De zenuwuiteinden zijn zo fijn besnaart dat ze als het ware elk zuchtje kunnen waarnemen. De taak van een ADHD’er, is je (dwingend) uit te nodigen om in beweging te komen. Dingen te proberen en anders te bekijken. Hij zal de systemen dwingen om meer ruimte te scheppen voor zelfexpressie. Vb

– gedaan met muffe, zuurstofloze klassen van 24 en meer leerlingen

– gedaan met lang stilzitten en daardoor afstompen, want beweging stimuleert de hersenen

– gedaan met klassen op leeftijd en meer op interesses en talenten

– …..

De rijkdom van een ADD is verstrooidheid of gebrek aan aandacht voor de zinloze maatschappelijk normen, hij zorgt ervoor dat parade van het perfectionisme onderuit gehaald wordt. Leeft graag in zijn eigen wereldje want heeft contact met de innerlijke rijkdom, maakt domme fouten ondanks zijn hoge intelligentie, schrijffouten, geen zin in kennisopbouw want leeft vanuit gevoel, met 10 dingen tegelijk bezig….. er is altijd een vorm van “imperfectie of chaos aanwezig” omdat hij een schepper pur sang is. Hij is één vat vol potentie en nodigt je (dwingend) uit tot acceptatie, flexibiliteit en een andere invalshoek

De verandering

De verandering die, wij hooggevoeligen komen brengen op aarde zijn :

– meer authenticiteit ipv voorgekauwde koek (een duidelijke essentie of waarom je iets doet)

– meer creativiteit, werken vanuit beelden en met fantasie (pure scheppingskracht gebruiken)

– invoelen en daardoor verbindend werken (dienstbaarheid, empathie)

– vrijheid, onafhankelijkheid en flexibiliteit (in het nu leven en stromen)

– eigenwijs / eigenzinnig/ zelfbeschikkingsrecht ( autoriteiten en gezag worden niet aanvaard)

– transparantie en vanuit het hart leven (liefde en vreugde ipv manipulatie en overleven)

– minder hoofd en meer voelen, in het nu leven en aansluiten op de akashakronieken (vandaar de verstrooidheid of slecht geheugen)

– eerlijkheid en transparantie ipv manipulaties en leugens

– moeite met het beperkend woord, meer intuïtie en zingeving via beelden

– hebben geen oordeel of testen nodig, zichzelf zijn is voldoende

– presteren zeer slecht onder druk want dat belemmerd het stromen

– het zijn is belangrijker dan het worden

– het moeten vervangen zij door mogen

– meer leren over het leven ipv werken om te overleven

– ander waarden systeem meer vanuit het uitwisselen van syn-energie ipv pasmunt

Ik weet wie ik ben, het wat ik ben is minder belangrijk. Ik ben ik, in al mijn zijn. Buitenbeentje, healer, wegwijzer, HSP’er, moeder van een hsp dochter, zoeker, rebel, stokebrand, rekel, ….: kan jij nu zeggen wie ik ben na al die labeltjes? Nee, maar als je me ontmoet zal je het wel weten ;-). Het leven is een beleving, een in een ervaring stappen en woorden zijn momentopnames en nietszeggend.

Hoe ga ik om met mijn hsp kind?

Veel ouders vragen me vaak hoe ze het beste met hun hsp kind omgaan. Mijn advies is leer van je kind en werk mee ipv tegen. Elke generatie is hier om de vorige generatie te helpen groeien en nieuwe wegen te ontsluiten. Ga mee in het proces en ontdek via het gedrag en noden van je kids je blinde vlekken. Is je kind onhandelbaar, kijk dan waar jij weerbarstig bent naar je eigen wensen en gevoel toe. Is je kind woedend, kijk dan naar je eigen woede die jij geen stem durft te geven. Kinderen en dieren dragen facetten voor ons die we niet onder ogen kunnen/willen zien en waarvoor we geen verantwoordelijkheid nemen.

Een hsp kind heeft nood aan duidelijke zekerheden, eerlijkheid, openheid, gelijkwaardigheid, duidelijke antwoorden, acceptatie, eigen ruimte en rust, natuur & dieren, vrijheid, eigenwijsheid. Vb je legt je kind uit waarom je het iets vraagt, duidt de pro’s en contra’s en laat dan de eigenwijsheid van het kind aan het werk. Zo wordt alles een samenwerking.