Zo gek, ons lichaam is gebouwd om heel lang, misschien wel eeuwig mee te gaan en toch worden we “ziek” en sterven we.

Het leven, het lichaam, wat een boeiend gegeven en toevallig mijn stokpaardje en hobby.  Altijd ben ik bezig met het verwerven van inzicht in het mechanisme van het leven. Wat ik tot op vandaag ontdekte en begrijp over het lichaamsmechanisme is het volgende.

Je lichaam is voor 90% volledig nieuw na 1 jaar

Wist je dat:

 • de cellen van je dunne darm slechts 2 dagen oud zijn
 • de cellen van je dikke darm cellen gemiddeld zo’n tien dagen
 • bloedlichaampjes vervangen zijn na zo’n honderd dagen
 • een zenuwcel na anderhalf jaar
 • je botcellen naar een paar jaar.
 • Jouw DNA vernieuwt zich om de 2 maanden
 • Je huid wordt maandelijks geheel vernieuwd (vooral ‘s nachts)
 • Je lever vernieuwt zich elke 6 weken
 • De maagwand wordt vernieuwd in 5 dagen
 • Je hersenen worden in 1 jaar vernieuwd
 • Je bloed wordt in 4 maanden vernieuwd
 • Je spiercellen worden eens per zes maanden vernieuwd

Dat vernieuwingsproces wordt mogelijk gemaakt omdat ons lichaam voor 80% uit water bestaat. Via het water komt het je bloed binnen en kan het daardoor rechtstreeks je cellen bereiken. Zonder dat daar enig verteringsproces aan te pas komt = onmiddellijke werking en resultaat. Water is een wonderbaarlijk middel, omdat het een informatie drager is. 

Naar gelang de bronnen die ik erop na sla, zou je lichaam ts  5-8 jaar oud zijn. Volgens Dr. Frisen van het Karolinska instituut in Stockholm is het menselijke lichaam gemiddeld 7 tot 10 jaar oud. Naar mijn gevoel is dat 7 jaar, want het leven evolueert spiraalsgewijze in cycli van 7 jaar.

Elektromagnetisme

Energie ligt ten grondslag aan elke vorm van leven en materie. Zijn kenmerk is constante beweging.  Nanotechnologie professor James Gimzewski en assistent professor Andrew Pelling ontdekte dat een gezond celmembraan beweegt met zuivere frequenties van 20 Hz (20 bewegingen per seconde) tot 20.000 Hz. [1].

De beweging van de cel, de elektronen in de cel en in de celwand genereert een elektromagnetisch veld dat zich zelfs tot buiten het lichaam reikt. Op die manier communiceert elke vorm van de andere vorm. 

Ook is het bewezen, dat een cel een energetisch systeem is, dat energie opneemt door voeding en de verbruikte energie stroomt terug de cel uit.  Bij het verbruiken van energie gaan de elektronen in de atomen in de cel naar een lager energieniveau (atomen kunnen zich in ‘hoge’ en ‘lage’ energieniveaus bevinden) en zenden hierbij ritmisch fotonen (licht) uit. Mensen geven dus licht! Wetenschappers hebben dit fenomeen in 1976 voor de eerste keer gemeten en in 2009 is dit voor het eerst met beelden vastgelegd[3]

Cellen worden herinnert aan een oud patroon.  

Hoewel cellen steeds vernieuwen, is er een energiestreng of herinneringen, die vastliggen  in de verbindingen tussen zenuwcellen. De onderdeeltjes (eiwitten, enzymen, RNA) zijn echter steeds in beweging en vernieuwen en sterven af, maar de communicatielijnen (zenuwen) blijven open en dezelfde boodschap doorsturen. Zo kan het dat een oude denkpatroon weer overgedragen wordt op nieuwe cellen waardoor , ziekepatronen stand kunnen houden. 

Wanneer de mens zich de moeite getroost om BEWUST te leven, door zichzelf (denken en handelen) in vraag te stellen en te begrijpen, is hij in staat om zijn energetische lading te veranderen en daarmee de boodschap die de zenuwen doorseinen. gezondheid doet zijn intrede, verouderingsprocessen worden vertraagt, genezingsprocessen versnelt, ………….

Jij bent de spil van jouw leven, jij bent de spil van je biljoenen gemeenschap van cellen