De volle maan wordt extra intens vanwege de gedeeltelijke verduistering. Het thema van steenbok is structuur en de zon staat in kreeft dus een structuur of leven waarbij jij je goed, veilig en geborgen voelt.

Disclaimer: er staan schrijffouten in mijn artikels, lees hier waarom

Vorige maand lag de klemtoon op het maken van bewust keuzes waarbij balans tussen werk (zelfexpressie) en ontspanning de kern was. Keuzes maken gaat altijd gepaard met de vraag: verderzetten en vasthouden of loslaten en veranderen (groeien). Deze maand ligt de klemtoon op het voorbereiden omdat nieuwe inzichten en doorbraken eraan komen. Met steenbok wordt je gevraagd waarvoor jij verantwoordelijkheid wil nemen, hoe je omgaat met de familiethematiek, maar ook de rolverdeling man-vrouw, tradities, normen en wetten. Dankzij corona wordt elke mens collectief uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen. Waaraan wil jij beantwoorden? Aan de menselijke wetten of aan de hogere wetten van je ziel? Blijf jij op automatische piloot ja zeggen op alles wat ze je wijsmaken en opleggen of ben jij een zelfbewust wezen dat leeft vanuit moed in plaats vanuit angst?

Mercurius retrograde ten top (een pauze knop die je niet kan negeren)

We beginnen ook aan het 2de deel van mercurius retrograde (18 juni tot 12 juli). Het eerste deel draaide rond losse eindjes waarvan jij je bewust mocht worden en het thema was balans tussen werken en ontspanning. Ik kreeg alvast 2 lessen hierin van mijn ziel.

Op 25 juni ben ik met de auto vertrokken van spanje naar belgie. De rit verliep voorspoedig. Ik vermijd tolwegen maar eigenlijk is 80% nog altijd autosnelweg, terwijl ik snelwegen saai vind. En op een bepaald moment dacht ik bij mezelf: “hoe is het mogelijk, om zo een mooi land als frankrijk te doorkruisen op een saaie snelweg? “ Ja maar fluisterde het duiveltje in me: Het is wel 1800 km, dan ga je toch niet slenteren langs kleine wegeltjes. Waarom niet vroeg het engeltje in me? Waarom moet het snel? Waarom enkel de focus op het doel nl belgie en geen aandacht te schenken aan de rit zelf? Waarom niet genieten en er een paar uurtjes langer over doen? Het was een symbolische keuze voor mij omdat 2020 voor ELKE mens nu heel belangrijk is.

De keuzes die je in 2020 maakt zullen de draagstructuur vormen voor je verdere leven !!!!

Tijdens  een coaching is één van de eerste dingen waarop ik hamer, het feit dat niet het doel maar de weg ernaar toe het belangrijkste. De weg, het avontuur, het ontdekken en genieten. Ik ben een werkbeest 7 op 7, niks doen is een straf voor mij. Maar eerlijk is eerlijk, ik doe hoofdzakelijk nog dingen die ik leuk vind en nu toonde mijn ziel me om dit door te trekken in elk facet van mijn leven. Mijn terugrit naar spanje zal snelweg vrij zijn en ik ben van plan om ten volle te genieten, duurt het 2 dagen of 3 dagen maakt niet uit mijn focus zal zijn de rit te maken voor mijn plezier en op een leuke wijze.

Kijk eens terug op je laatste week waar wou mercurius retrograde je bewust van maken? Mercurius is ook de impact dat iets op jou geeft (het hoe het tot jou spreekt). Waar wordt jij uitgenodigd om te kiezen voor vreugde en plezier ipv voor plicht en opdracht?

Les 2 diende zich aan op het moment dat ik belgie aankwam en ontdekte dat ik de lader van mijn laptop vergeten was thuis in spanje. Ik liep letterlijk verloren omdat ik niet kon werken (ik had nog verslagen te maken, mijn emails, ….). Ik vond het stom om een nieuwe lader te kopen en besloot voor een serieuze backup te gaan nl een reserve laptop. Ik vond er eentje die ik wou en heb 3Dagen geprobeerd om deze te kopen: het systeem aanvaarde mijn 2 email adressen niet, de computer van mijn moeder sprong van azerty toetsenbord naar qwerty (terwijl de instelling nog altijd op azerty stond) , dan was het adres een probleem, dan werkten mijn 2 kaarten niet (maar toch koppig blijven doordoen terwijl ik heel goed weet dat als iets niet lukt dit een signaal van mijn ziel is). De dag erna dan nog maar eens geprobeerd weer hetzelfde. Maar op pure wilskracht dan maar dag 3 en eureka kan nog eens 3 pogingen lukt het. Hmm maar na een uur kwam de bevestigingsemail niet binnen, dus ik bellen naar het bedrijf en ja hoor ze zagen mijn keuze in het winkelwagentje maar een betaling???? Noppes.

Het was te gek voor woorden hoe het bestellen me onmogelijk gemaakt werd. Verder heb 3 gmail adressen en op 2 kon ik onmogelijk nog aanloggen , nieuw ww aanvragen lukte niet. Mijn 3 andere zakelijke email adressen zaten in mijn thinderbird client op mijn laptop die onbruikbaar was. Dan probeerde ik in te loggen in mijn fb account want ik wou nog eens de aandacht vestigen op de wereldmeditatie van 30 juni om de watermantijdslijn te enten op aarde en mijn ww werd steeds weer geweigerd. Op alle mogelijke manieren werd het me onmogelijk gemaakt om te werken. Tja dan heb ik mij maar over gegeven want de wereld blijft gerust wel draaien of ik nu werk of niet 😉 en op dag 4 een nieuwe lader gekocht voor mijn oude laptop. 4 is het getal voor structuur maar ook een knipoog naar de 4de chakra (het hart). Door hart te krijgen voor mezelf= het mezelf gemakkelijk te maken, kon ik in de overgave gaan en alsnog genieten van de tijd die ik nu met mijn familie hier doorbreng. Straks als ik terug thuis in spanje ben kan ik nog genoeg werken. Nu is mijn familie dichtbij en schenk ik beter aandacht aan hen voor die paar dagen dat ik in belgie ben.

Tja hier zat duidelijk nog een 3D patroon in mij : nog meer het aardse stuk loslaten en nog meer focus op mezelf en leven vanuit het moment en de 5D flow. Maar ook aandacht schenken aan wat voor je neus ligt of aan dat wat je beschikbaar hebt nu.

Kijk eens terug op je laatste week waar wou mercurius retrograde je bewust van maken? Mercurius is je manier van denken, analyseren, hoe jij dingen leert, maar ook hoe flexibel je bent en hoe jij je wilskracht aanwend? Waar wordt jij uitgenodigd om te kiezen voor overgave en trouw en het loslaten van controle en vasthouden? Schenk jij aandacht aan wat voor je neus ligt of ben je nog blind voor de waardevolle dingen die al binnen handbereik zijn?

Tot 12 juli is het beter om bewust te genieten “stil te staan” want elke vorm van actie kan behoorlijk tegengewerkt worden tenzij het iets is dat JOU vervulling en vreugde schept.

Back to the roots, terug naar jezelf

Steenbok is dat waartoe jij DENKT verplicht te zijn en kreeft is dat waarbij jij je geborgen en goed VOELT. Leven vanuit verwachtingen (= het jezelf in wacht zetten) of leven vanuit een trouw zijn aan jezelf?

Steenbok nodigt je nu uit om terug te keren naar je basis, naar je echte roots nl jezelf. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig door EERLIJK te zijn met JEZELF en dat is aards-moeilijk. We zitten pal in de switch van 3D (het jezelf willen bewijzen en iemand proberen te worden= de leugen waarin je leeft) naar 5D (het jezelf zijn en je potentieel een stem geven).

2020 draait rond het doorbreken van de ban van conditionering, de verslaving naar erkenning en goedkeuring, het ergens bij willen horen. Dat was de oude vissenmentaliteit. De nieuwe watermanrealiteit is eind december een feit. En binnen deze realiteit is het de bedoeling dat de mens zijn plek inneemt binnen het geheel vanuit een zelfbewust weten. Een zelfbewust mens weet dat hij/zij uniek en authentiek is en neemt spontaan zijn plek in. De zelf bewuste mens weet dat het zijn geschenk aan het leven en de mensheid is, om op unieke en authentieke wijze te handelen en zo het leven te verrijken. Daar waar de vis een ontvangend principe is en zich wil “verrijken” door het leven (iets van buitenaf nodig) is de waterman een gevend principe en verrijkt hij het geheel door een deel van zichzelf te delen met de ander vanuit gelijkwaardigheid. Want als elke mens authentiek is, is elke mens gelijkwaardig.

Daarom moet de structuur op aarde veranderen. De huidige regeringen zijn nog oude leest en geschoeid op het vissenconcept waarbij zij de mens als arbeider nodig hebben om hun fortuin te maken. Binnen de watermanstructuur vermoed ik dat er nog weinig grote kapitalen zullen zijn, want alles zal veel meer vanuit gelijkwaardigheid een leest krijgen. Maar onze huidige generatie is de pioniersgeneratie die de oude structuur mag afbreken dus de volgende 20 jaar zal waarschijnlijk staan in het pionieren met nieuwe structuren zowel maatschappelijk als financieel.

De volle maan in huis 6

Gaat over hoe je onderscheid maakt tussen wat jouw verantwoordelijkheid is en die van de ander. Is het huis van werk en je gezondheid. Hoe jij je focust en omgaat met stress. Je dagelijkse routines. Met een maan in huis 6 ligt de focus op het wat jij nodig hebt om je goed te voelen in je vel. Steenbok op huis 6 toont hoe je dit kan realiseren, namelijk door stapsgewijs een lang termijn doel uit te zetten. Het leven vergt doorzettingsvermogen maar met een juiste strategie zal je merken dat dit vanzelf gaat. In de volgende 14 dagen mag jij het verschil maken in je leven: of blijven leven vanuit wilskracht of leven vanuit doorzettingsvermogen.

Leven vanuit wilskracht is leven vanuit moeten en plicht. Je denkt het verschil te kunnen maken vanuit fysieke kracht en gaat steeds maar weer over je eigen grenzen. Omdat deze levenswijze heel veel energie vraagt en pijn met zich meebrengt, zijn mensen er dan nog eens misplaatst trots op. Ze slaan zich op de borst en denken bij zichzelf: “Kijk maar eens wat ik kan, hoe goed ik kan afzien en mezelf pijnigen.” Helaas is zelfopoffering een persoonlijke zaak en kan de ander daar weinig waardering voor opbrengen wat voor extra pijn zorgt omdat je je niet gezien voelt in je opoffering. De steenbok energie is een energie van pure wilskracht en volharding (in de boosheid).

Doorzettingsvermogen heeft met moed te maken. De moed om te blijven doorgaan maar vanuit flexibiliteit in plaats vanuit kortzichtigheid. Het leven is verandering, beweging en groei. Elke seconde is anders en elke seconde maak je een keuze. Het vraagt vergt ontzettend veel moeite om stand te houden vanuit wilskracht maar een meestromen op je eigen flow is een natuurlijk gemakkelijk proces. Echter zolang jij blijf leven vanuit het menselijk 3D concept, vergt het veel moed om tegen de mainstream in te gaan. Wie al bereid is om vanuit het 5D concept te leven zal merken dat leven vanuit je gevoel draait om het uiting te geven aan je authentieke zelf of met andere worden om jezelf gestalte te geven in plaats van jezelf te proberen te bewijzen. Je hoeft niks te bewijzen, want je bent al. Jouw potentieel en authentieke zijn is al in jouw aanwezig en stap per stap geef jij dat vorm (dat is toch te bedoeling).

De steenbok energie is een energie van soberheid, een loslaten van alle tierelantijntjes die je afhouden van je kern essentie. Zorg de volgende 14d voor sobere gezonde maaltijden, wordt je bewust van of je leeft vanuit wilskracht of vanuit moed. De stappen die je zet tijdens de maan in steenbok zijn altijd belangrijke bouwstenen binnen je draagstructuur van je leven.

In kaart brengen

Voor mij is de symboliek heel letterlijk, welke rit breng ik in kaart? Zwoegend op de rit of genieten van de rit? Mercurius en zon vallen samen dus voor jezelf helder krijgen wat je wil en waarom? Er is collectief zoveel veranderd, zoveel hoge 40Hz gammastralen die al maanden naar de aarde gestuurd worden omdat de mens meer zelfbewust zou worden. Saturnus probeerde dit jaar om alle rotte appels uit je levensboom te schudden. Vanaf 2 juli komt saturnus terug in steenbok om nog eens aan je levensboom te schudden zodat de laatste rotte appels (zelfbeperkende gedachten en patronen) eruit mogen vallen. Saturnus kan je zien als je ruggengraat, jouw levensstructuur.

Het is nu extra belangrijk om aandacht te besteden aan:

neem jij de leiding in je leven, ben jij het enige gezag of lijdt jij je leven onder het gezag van de ander dus leiding versus lijden.

ben jij een antwoord op de roep van je ziel of probeer jij verantwoording af te leggen aan iets buiten jezelf?

De eclips zondag 5 juli

We hadden de eerste op 10 januari, de 2de op 21 juni en nu de 3de op 5 juli, met de klemtoon op het ontdekken van je waarden. Wat is waardevol voor jou, waar wil jij je energie insteken en wat wil jij gestalte (vormgeven)? Wat maak jij hard : de waarheid die in jou leeft of de leugens die anderen je wijsmaken? Zelfbewustzijn, wat betekend dat voor jou? Wat betekend voor jou, het bewustzijn van jezelf?

Aspecten

Venus en jupiter verbinden op 8 juli en zal uitvergroten hoe liefdevol je leven is. Is er gebrek aan liefde in je leven zal jij heel sterk die leegte en eenzaamheid ervaren. En mercurius en mars zullen olie op het vuur gieten wat ervoor kan zorgen dat jij woede hieromtrent ervaart. Een ideaal moment om oude patronen van zelfafwijzing los te laten.

Op 15 juli slaan zon en pluto de handen in elkaar wat rond deze periode kan zorgen voor opstoten ego gedag en slachtofferschap. Ben je uit balans ga dan kijken naar waar je erkenning en aandacht voor eist? En laat deze eis los.

Energetische ondersteuning

Wie een stevige steun wenst tijdens deze zeer belangrijke processen dit jaar (2020 is het jaar van de definitieve omslag) kan zich inschrijven voor de super krachtige groepshealing (is vanop afstand). Ik stem me op je af via je doopnaam. Al sinds 2016 gaan deze elke 2 weken door en hebben ze al vele mensen geholpen hun persoonlijke groei te versnellen. Lees hier feedback. Energetische blokkades worden hierbij weggenomen en 10 dagen later, krijg je extra inzichten en tools via het uitgebreide verslag. Kost maar 18€ ofwel 125€ abonnement (7+3 gratis). Inschrijven tot 5 juli om 23u via isabelle@zichtbaar.be

 Dagvaarding en strafklacht tegen de belgische en nederlandse staat

Ik ben medeverzoeker in het kort geding tegen de belgische staat inzake het corona wanbeleid en op 3 juli krijgen we hier normaal uitspraak op. We zijn nu bezig met een strafklacht tegen de staat, media en bill gates. Ik hoop op veel zelfbewuste belgen die willen meedoen. Wie wil aansluiten stuurt een email naar info@legalpractice.be tav meester Michael Verstraeten. De strafklacht kan je downloaden of nalezen op mijn site

Ook in Nederland loopt een gelijkaardige dagvaardiging. Wie wil aansluiten vind hier alle info alsook het kortgeding en de strafklacht. https://www.zichtbaar.be/meedoen-in-de-dagvaarding-tegen-de-belgische-staat-inzake-corona/

Deel gerust dit artikel als je anderen ook een hart onder de riem wil steken. Informatie zorgt voor rust en houdt angst op afstand. Eéndracht maakt macht en vrijheid voor allen.

Van harte

Isabelle Lambrecht

www.zichtbaar.be

Inschrijven 2 wekelijkse nieuwsbrief