Gek hoezeer de mens probeert om zichzelf te-niet te doen. Recent lag ik heerlijk in de zon te genieten toen volgende, gelukzalige gedachte door mijn hoofd ging: “dat is toch niet te doen, zo zalig dat dit hier is”

Terwijl ik, nietsvermoedend aan het genieten was, voelde ik plots mijn gids schudden van het lachen. Oooh dat beloofde weer en inderdaad,  prompt kreeg stuurde mijn gids me volgend grappige beeld:” een hand die op een reuzegrote nietjesmachine aan het kloppen was. Bam…..bam…….bam.”

Ik snapte de vingerwijzing direct en genoot weer van deze vingerwijzing die mijn gids me altijd met liefdevolle humoristische wijze aanreikt.  Het is namelijk één van mijn stokpaardjes om mezelf, familie en klanten bewust te maken van een positieve mindset en om te leren communiceren op een  opbouwende wijze.

Belangrijk hierbij en één van dingen waar ik graag op ‘hamer’ is altijd het vermijden van de woorden NIET en MOETEN.

Het te-niet-doen van wat we willen

Ik probeer er een gewoonte van de maken om zo bewust mogelijk te leven en te communiceren maar gaf mezelf de laatste weken de extra opdracht, alert te zijn op het gebruik van niet en moeten. Het is altijd leuk om jezelf uit te dagen. Wat ik wel merkte was dat ik minder bewust was tijdens momenten van rust en ontspanning. Maar door de uitdaging die ik mezelf gegeven had, ontdekte ik tot mijn grote verbazing dat dat ik tijdens momenten van ontspanning domweg terugviel op oude patronen.  Groot was mijn verrassing dan ook, toen ik tijdens mijn fijne genietende, momenten me “bezondigde” aan het woord niet.

Hoe ingebakken zit dat wel niet in ons, dacht ik verder. En bam, daar was weer het, deze contradictorische of duale verwoording.

Wel en niet, dan is het resultaat toch nul?  Als ik deze lijn doortrek, denk ik te mogen stellen, dat we grotendeels van de tijd onszelf onbewust te-niet doen, neutraliseren.

Het toont heel scherp hoe wij, onze huidige beschaving, ‘mismeestert”  geweest is als kind. Hoe we als kind geleerd hebben dat niet blijkbaar het toverwoord is. Het nee dat mag je niet doen/niet zeggen/niet huilen/ niet voelen, ….. allemaal niet, niet, niet. We waren er wel maar mochten niet onszelf zijn. Niet, niet niet niet brrr en dit terwijl het leven zoveel te bieden heeft.

Je bent hier wel, jij uniek mooi wezen !

Hoezeer er ook gepoogd geweest is om je er niet te laten zijn of om je om te vormen tot iets/iemand anders,  enkel je lichaamsbewustzijn (ego-mind) was beïnvloedbaar door de andere ego’s. Weet, onthoud, dat je innerlijke kern, je unieke wezen onaantastbaar is en 100% intact is en op je wacht.  Bijgevolg is ook je schepperskracht 100% intact gebleven.

Iets wat bestaat, is aanwezig. Dat willen negeren is vechten tegen de bierkaai.

niet …. is zonder macht en zonder impact.

Of zoals moeder therasa zei: “Ik ben voor vrede” op de vraag of zij ook tegen oorlog was? 😉

De essentie of het zelfstandig naamwoord, is de spil van elke zin of bestaansvorm en het is dat wat zich tot expressie of tastbare manifestatie zal brengen. Vandaar het grote belang van je bewoording.

vb ik wil niet meer lijden = essentie of zelfstandig naamwoord is lijden dwz dat jij de boodschap de ether instuurt om je meer lijden te bezorgen

vb ik wil meer vreugde = essentie of zelfstandig naamwoord is vreugde dwz dat jij de boodschap de ether instuurt om je meer vreugde te bezorgen

REMINDER !!! niet is zonder macht en zonder kracht!

Van tenietdoen naar genieten evolueren

De nietjes machine staat ook symbool voor de levensstroom, die neutraal is en pas werkt,  als jij mens, spil van je leven, je uit. Je uiting (in woord of beeld) is de symbolische hand die een klap geeft op de nietjes machine. Telkens jij iets zegt of denkt, bam, is het vastgelegd in je leven en zal het iets zichtbaar maken. Vraag is natuurlijk of jij de energie van het tenietdoen gebruikt of de energie van het genieten.

Ik ging experimenteren met andere gedachten en voelen wat de energie met me deed.

  • Met de woorden: “dat is toch niet te doen hoe zalig dit is” ervoer ik een soort van uit het nu vallen. Het zalige gevoel werd als het ware geneutraliseerd.
  • Met de woorden: “wat een geluk dit te mogen voelen” bleef ik in die flow en kon ik verder genieten.

Hoe zit het in jouw leven? Neutraliseer jij ook je eigen leven door steeds weer het woord niet te gebruiken in de meeste van je zinnen? Wat wil jij echt en kan jij dit al positief verwoorden?