Dankzij de mercurius retrograde waren de laatste weken 3,5 weken, weer een toonbeeld van verwarring. Ik kreeg verhalen te horen van misverstanden, vertragingen, miscommunicatie, zaken die veel duurder uitvielen, apparaten die kapot gingen, internet / postproblemen en bij mij ging het om een kapotte autoband.

Retrograde mercurius is als het ware een terugspoelen zodat je de losse eindjes in je leven kan zichtbaar maken. Met de voorbije eclipsen en de verhoging van de energie, is het een zeer intens en diepgaand proces. Deze retrograde mercurius gaf je de kans om uit de wurgende greep van plicht en moeten te ontsnappen en om te ontdekken waar jij je diep in je hart nog zorgen om maakt. Dit vanuit haar verbinding met de huidige maan in leeuw en de opening leeuwenpoort dd 8 augustus. De bedoeling was om contact te maken met “hoe jij je leven voedt met vreugde”. Met andere woorden, hoe spontaan en gemakkelijk jij het jezelf wil of durft te maken in je leven. Voorbeeld bij mij is mijn grote werkpunt dat ik moeilijk hulp kan vragen. Dus een platte band, op zaterdagnamiddag hier in spanje, was een: “ shit, de bandencentrales zijn dicht. Hoe ga ik dat nu oplossen. Dus ben ik gewoon nog 5 km verder gereden totdat ik thuis was (band dus helemaal om zeep)”. Nadat ik zo een 10 minuten thuis was, kwamen plots 2 mannen aan, die een deur kwamen repareren. Nog aan het worstelen met mezelf, had ik plots iets van pfff ik vervang het wiel niet zelf en vraag gewoon hulp aan die mannen. En in 15 minuten lag mijn reservewiel erop”. Hamvraag nu, met aanloop naar de opening leeuwenpoort op 8 augustus is : “ Hoe moeilijk maak ik het mezelf? Wat wil ik nog bewijzen? Wat kan ik niet loslaten, ondanks dat het me beklemt”.

Mercurius loopt terug normaal vanaf 30 juli. En op 31 oktober gaat ie terug retrograde. In de volgende 2 weken zal je aankijken tegen de de problematiek die de retrograde loop in je leven wou bloot leggen. Bekijk het in het licht van het leeuwen thema. Leeuw staat voor genieten, vreugde, zon, plexus solar, geel, spontaniteit, stralen, … Neem eens de tijd voor de volgende leeuw oefening. Denk aan een leeuw of kijk naar een afbeelding van een leeuw. Welke gevoelens, emoties en gedachten komen langs. Noteer ze. Ook waar je de energie van de leeuw in je lichaam voelt. Doe hetzelfde met de woorden genieten, vreugde, zon, plexus solar, geel, spontaan, stralen, leider, trots, wilskrachtig, zelfverzekerd, moed, middelpunt vd belangstelling, luxe, royaal en je zal merken dat je jezelf weinig ruimte zal laten om echt spontaan te genieten.

De onbegrepen leeuwenkracht uit zich als, gevoelig voor vleierij, grootheidswaanzin, gierigheid, arrogantie, egoïsme, toneelspelen, …

Belangrijk in de volgende 2 weken is, om bepaalde afspraken volledig te herbekijken. De energie van de voorbije eclips en de stuwende kracht van de leeuw zal je hierbij helpen, om alles wat dwangmatig is, te herroepen.

Maan conjunct venus zorgt voor een opgewekte en gezellige stemming, daar waar een retrograde mercurius zorgde voor veel ongeduld en onbegrip. Nu zal alles veel gemoedelijker kunnen verlopen. Neem wat tijd om je leven te verfraaien, doe wat leuke dingen tijdens je verlof, verfraai je interieur, gooi weg de oude spullen of die praktische kledij die je toch niet mooi vind…. Lekker chillen met vrienden en maak jezelf maar mooi, gewoon lekker voor jezelf.

maan vierkant uranus maakt je een beetje wild, uitdagend en roekeloos en kan een botsing veroorzaken als jij nog blijft vastklampen aan oude patronen. Een beetje zoals: hup de beuk erin, dus genieten maar mensen en eens lekker doen waar je zin in hebt. Een ideale periode om dingen eens anders te doen, uit je comfortzone te stappen. Gewoon omdat je wil genieten in plaats op safe te spelen. Rekening houden met anderen en verplichtingen kunnen je rusteloos maken. Communiceer gewoon open en duidelijk naar de ander dat je hem/haar, respecteert maar dat je enkel verantwoordelijk bent voor jezelf en je je tot niks gedwongen wil voelen. Maak ruimte voor je nieuwe manier van zijn en leven. Namelijk een leven waarin je enkel verantwoordelijkheid draagt voor je ziel. Uranus zorgt voor plotse veranderingen zoals vb een lang verwachte kans op een andere baan, woning, ……

maan driehoek cheiron ware compassie en balsem voor de ziel. Je gewonde eigenwaarde mag hier geheald worden. Je bewust worden van je eigen behoeften, van dat wat je hier op aarde tot uitdrukking wil brengen. En dit een spontane stem geven, zonder dat je wil knokken voor jezelf. Wordt je ook bewust van de thema”s waarin je nog afhankelijk opstelt. Waak je voor betutteling en een teveel willen “bemoederen”.

maan driehoek jupiter plezierige ontmoetingen, warmte , genegenheid. Je voelt je goed in je vel en in deze tijd is het belangrijk om quality time te hebben met de mensen van wie je houdt. Het geld kan gemakkelijk rollen dus pas op om niet teveel geld uit te geven als je met een beperkt budget zit.

maan quintile pallas laat je begrijpen dat je lichaam een instrument is of zelfs een wapen (cfr vechtdisciplines). Het kan je bewust maken van je lichamelijke kracht en hoe je deze kan richten.

Zon conjunct venus zorgt ervoor dat je de harmonie kan bewaren en je situaties op een vredevolle wijze kan tot een goed eind brengen

venus vierkant uranus zorgt ervoor dat je vrij wil zijn in de liefde. Dat je een zekere mate van onafhankelijk zoekt en je wil dat je relatie meer stimulerend is. Wees creatief, gebruik je verbeelding. Het gras is niet groener op de andere weide. Mensen zien niet altijd wat ze onder hun neus liggen hebben.

De Noordelijke maansknoop, de lotsbestemming staat tegenover saturnus. Saturnus is dat wat jij hier hard komt maken, structuur komt geven. Geen zoete broodjes meer bakken of andere excuses maar een volwassen gedrag waarbij je keuzes maakt vanuit je eigen potentieel, in plaats van te blijven slabakken en kauwen op aangeleerde patronen. Voel, wat gaat je gemakkelijk af en waar krijg je vreugde van? Dat is je zielepad. Ga ervoor en kies er BEWUST voor, ongeacht de vermeende en /of mogelijke gevolgen. Geloof me, ik leef al 6jaar zo en de gevolgen zijn enkel positief te noemen, zolang je de moed en de kracht hebt om vanuit je eigen structuur te leven.

Je kan ook nu weer deelnemen aan de groepshealing die doorgaat op 1 aug, na 23,15u. En omdat het een zeer belangrijk moment is nu naar zelfrealisatie is er de promotie van 4+1 gratis (60€) inclusief verslag achteraf en krijg je de healing op 8 augustus opening leeuwenpoort gratis. De afstandshealing gaat door vanop afstand en je hoeft zelf niks speciaals te doen. Ik stem me op je af via je geboortenaam. Lees hier de veel enthousiaste feedback van groepsleden. Inschrijven tot 1 aug om 23,00u via isabelle@zichtbaar.be

De volgende volle maan is op 15 aug.

Tot de volgende

Isabelle Lambrecht

healer & coach