Deze maan noemt men in de natuur religie, ook de ijsmaan. En dit kan je zien als een diepgaande schifting want enkel wat sterk is of de juiste omstandigheden kon creëren, zal in deze ijzige periode standhouden en straks stralend tot volle bloei komen.

Heel mooie symboliek want corona is een bijzonder ijzige periode:

 • bij velen is alle hoop de bodem ingeslagen omdat ze hun werk verloren zijn, enkel schulden hebben en geen toekomst meer zien (hun ziel verloren)
 • bij velen is de angst als een wurgslang die alle zuurstof en vreugde wegneemt
 • de social distance en maskers die alle menselijke warmte wegnemen: een aanraking en een glimlach, warmte, steun en bemoediging
 • het IDEE van een VERMEEND gevaar van buitenaf, zijnde een virus, zorgt ervoor dat mensen de teugels uit handen geven en zichzelf KWETSBAAR maken en VERZWAKKEN

Maar waterman is een realist met een focus op morgen. Is alle hoop, vreugde, warmte en veiligheid verdwenen? Nee helemaal niet, integendeel we staan aan de start van iets veel beters: 

leven vanuit ZELFBEWUSTZIJN.

We zijn collectief zeer oud karma van slaverij aan het doorbreken en loslaten idem voor je persoonlijke leven. De oude weg is afgesloten, welkom NIEUWE koers !!!

Nieuwe maan in waterman

Nieuwe maan staat altijd voor vernieuwing, nieuwe start. Het kernwoord van waterman is VRIJHEID. Waterman rekt je mind op zodat je veelzijdiger wordt en meer mogelijkheden tot je beschikking krijgt. Een vrije mens leeft vanuit zijn/haar essentie, wie je echt bent. Wil jij nog faken, maskerade hoog houden uit angst om je gezicht of bezit te verliezen?

Je denkt misschien: “Ja maar, het leven/corona heeft mijn droom/leven, onmogelijk gemaakt, heeft mijn vrijheid ontnomen.” Maar klopt dat wel? Ben jij helemaal eerlijk met jezelf? Wat ik zie is dat corona de fake structuren netjes blootlegt en zichtbaar maakt. Was jij je ervan bewust in welke maskerade jij leefde? Vanachter welk masker jij handelde? Elke mens heeft nu een kans om letterlijk zijn/ haar masker af te laten = dit is een keuze die elke persoon KAN maken. Wil jij dit nu doen?

Waterman nodigt je uit om anders te denken en om je vrijheid te ZIJN ipv te denken dat je dat moet krijgen of verdienen. Als je vastzit, jezelf door foute ideeën klemzet dan zijn moeilijke situaties een stimulans om creatief te zijn, uit te breken en JOUW foute DENKBEELD te doorbreken.

Waterman laat het water uit zijn kruik stromen en dit water is het symbool voor leven en leven is vreugde want zonder (levens)vreugde is er niks. Levensvreugde laat je je goed in je vel voelen. Met corona wordt scherp gesteld hoe weinig echte vreugde de mens kent. Nu alle afleiding (bars, resto, café, optredens, …., (die je valselijk vreugdes noemt) wegvallen, is er gejammer. Nu alle sociale contacten geminimaliseerd zijn kan er ook geen energie meer van de ander geroofd/geëist worden en kom je in contact met jezelf. Ben je blij met jezelf? Voel je vreugde voor de schoonheid van de natuur, voor de mogelijkheden die je creativiteit je bieden? Voel jij vreugde om wie je bent? Gezondheid heeft alles te maken met zelfexpressie en levensvreugde.

Ga je eigen gang roept waterman je toe.

Je wordt uitgenodigd om van de hel op aarde, een hemel te maken door het herstel van levensvreugde. De vreugde om te mogen leven, de vreugde om te mogen bestaan. Want dit is ons allemaal ontnomen omdat we ja zeiden tegen slavernij. Verslaafd aan werken, geld, bezit, status en je dan snel gaan verliezen in drank, seks, film, oorlog, muziek om te vergeten dat je leeft.

Als je terug levensvreugde ontdekt, door het inzicht dat het leven een kostbaar geschenk  is, dan zal je vanzelf vrij zijn. Maar als je je levensvreugde laat roven door angst, voel je je gevangen in een “hel”. Die niet waagt, wint nooit. Waag jij de sprong naar je eigen ding doen, los van wat de buitenwereld je “toestaat”.

Ik heb jarenlang mijn ruimte geëist en de buitenwereld nam. Tot ik leerde om vanuit kracht mijn ruimte in te nemen en toen week de buitenwereld vanzelf.

 • Beeld je eens in: relaties zonder eis, noch dwang = mensen die energie schenken en ontvangen.
 • Beeld je eens in: mensen zonder nood, omdat ze vervuld zijn van hun essentie en volledigheid
 • Beeld je eens in: leven zonder verwachtingen maar genietend van de overvloed op aarde
 • Beeld je eens in: stralen van leven puur uit vreugde omdat je bestaat
 • Beeld je eens in: mensen dankbaar en nederig voor het leven en daardoor almachtig en onbeperkt

Welkom in de 5D dimensie en watermantijdperk.

6 van de 10 planeten in waterman in huis 5: zelfexpressie

Vorig jaar mochten we een heel jaar “lijden” onder de energie van steenbok want die bracht alles terug tot op het bot. Je zou bijna kunnen stellen dat corona je ontdoet van alle ballast zodat enkel het bot overblijft :

 • plicht om (tegen je zin) te gaan werken door covid in vele gevallen onmogelijk tot ander concept thuiswerken of online
 • plicht om leningen of andere lopende zaken af te betalen voor velen onmogelijk door verlies inkomsten
 • plicht om voor anderen te zorgen

Nu komt waterman erbij de rebel, vrijheidsstrijder en die dat nu tot expressie wil brengen. Man man man dat beloofd. De power die nu zal vrijkomen zal fantastisch zijn.

Je hebt er geen zin meer in om te fungeren onder jouw niveau, om je onder iemand anders te stellen of om je klein te houden om de ander maar niet te kwetsen/voor het hoofd te stoten. MOOI

Nu het leven tot op het bot afgekloven is, en al je valse zekerheden komen weg te vallen, komt waterman eraan om het bot met zijn water schoon te spelen. Wat corona nu doet heb ik al 3x meegemaakt in mijn eigen leven. Ik kan je enkel deze gouden tip geven: laat je weerstand en woede los en zal eerlijk met jezelf kunnen worden en blij zijn dat je “ontslagen” bent van de valse structuur in je leven en dan pas kan het nieuwe pad zich voor je openen. Nu krijg je ruimte om vanuit jezelf te leven en de dingen totaal anders te doen. Zolang de mens hardnekkig leeft vanuit zelfafwijzing zal het leven dit proberen te corrigeren.

Geef je over aan de uitnodiging/uitdaging van waterman om te leven vanuit je licht ipv uit je plicht. Werk eens een paar weken met deze affirmatie: ik geef mezelf de toestemming om te leven vanuit mijn licht ipv uit plicht. En weet je waarom leven vanuit je licht zoveel vreugde geeft? Omdat alles mag en niks moet en het resultaat altijd licht en volmaakt is. Exit angst voor verlies, welkom levensvreugde.

Maan en zon samen in waterman huis 5: je voelen en handelen zullen expressie willen geven aan vrijheid, vernieuwing, verandering YEAH

Maan valt samen met pallas in waterman huis 5: wat zal zorgen voor een enorm kracht om dingen vorm te geven vanuit vrijheid

Saturnus in waterman huis 5 , huis 5 is het thema zelfexpressie en wat je vreugde geeft. Dus dit zal je helpen om de vrijheid te nemen om voeling te krijgen met wat jou vreugde geeft zonder je schuldig te voelen of te denken dat je tekort schiet tov anderen als je kiest voor jezelf.

Mercurius in waterman retrograde tem 21 februari in waterman

Deze zorgt voor alle mogelijk vormen van problemen en misverstanden inzake communicatie, afspraken, bestellingen/leveringen, technologie, contracten …….als het onderliggende thema niet klopt met de intentie met je ware essentie.

Mercurius retrograde, zal je terugbrengen naar situaties of thema”s waarbij jij je vrijheid uit handen gaf. Waarbij jij de zelfexpressie onderdrukt. Kijk dan wat het losse eindje nog was, want zolang er losse eindjes zijn kan je nooit verder. Zet jezelf centraal en kijk wat de situatie met jou doet want het gaat over inzicht krijgen in JEZELF door de communicatie met jezelf aan te gaan.

Venus valt samen met jupiter in waterman in huis 5 wat je zal helpen om te begrijpen dat enkel vrijheid zorgt voor geluk en tevredenheid. Het zal je helpen de moed te hebben om je vrijheid en geluk te grijpen en dat ook tot expressie te brengen

Jupiter is uitvergroten, geluk, overvloed en verruiming maar ook ondersteuning en bekrachtiging en zal ons in 2021 drie maal haar gift geven. Bezin je daarom NU over wat jij uitvergroot wil zien in je leven want daar zal jupiter een stevige injectie (boost) op geven. Waar hunkert je hart naar (niet je mind). Enkel zuivere intenties, vrij van angst zullen verhoord worden. Er is enorme hulp aanwezig nu. Begin januari schreef ik dat ik met een week of 5 een doorbraak of ontknoping doorkreeg. Dus de vele zaden voor vrijheid die geplant zijn zullen nu echt doorbreken. Laat je verwachting en teleurstelling los als je vind dat het te traag op gang komt, want het pad is ingezet. Laten we massaal opstaan en ja zeggen tegen onszelf en nee te zeggen tegen de zogenaamd macht van buitenaf. Onthoud dat een ander enkel macht heeft over jou als JIJ die ander jouw /de macht geeft !!!!

Uranus in stier en saturnus in waterman, vierkant

Uranus die meer dan goed aan het warmlopen is voor verandering en vernieuwing komt in contact met saturnus de zuurpruim, plicht en autoriteit die je vraagt: ben je er zeker van dat dit echte vrijheid voor je is en dat je er alle gevolgen van wil dragen? Uranus wil ervoor gaan en saturnus ligt dwars. Kijk als je als een kieken zonder kop erin wil vliegen zal je tegen de muur van saturnus botsen maaaar als je vanuit bewuste kracht ervoor gaat, dan zullen alle weerstanden wegvallen en zal saturnus zijn schouders eronder zetten. De INTENTIE waarmee je iets doet is echt alles bepalend !!!!Elke mens bezit alle skills die hij/zij nodig heeft om de corona uitdaging aan te gaan en meer nog, tot een goed eind te brengen. Ik nodig je alvast van harte uit in deze nieuwe onbekend dimensie en watermantijdperk.

Wil jij ook maximaal profiteren van al deze power energieën en handvaten krijgen over hoe je dit het beste kan toepassen in je eigen leven, schrijf je dan zeker in voor de groepshealing tot 11 feb om 23U. De healing gaat door na 23.30u. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 18€ incl verslag. Lees hier de ervaringen van anderen

Waardeer je mijn artikels dan kan je hier terecht voor een gift.

Warme groet

:Isabelle: vdf Lambrect

Healer, bewustzijnscoach, psychotherapeut

Geld inzamelen | Doneeractie.nl