Afnemende maan, van vol naar nieuw, is ideaal voor reiniging. De lever is volledig uitgeput en de nieren draaien op volle toeren om ons lichaam te ontdoen van alle ballast. Matig je gebruik van proteine, dure vitaminepreparaten slikken is nutteloos dat het grootste deel daarvan gewoon weer via de nieren en uitscheidingsorganen wordt losgelaten.  Nu is het de tijd voor zuiveringskuren en vastenkuren.  Veel drinken is gedurende deze periode een noodzaak, want voor dit zuiveringsproces hebben de nieren veel vloeistof nodig.  Alcohol werkt nu tweemaal zo nefast als bij wassende maan.

Vanaf nieuwe maan klimmen we terug en kan je weer vitamines innemen, kracht herstel met proteïne en ander aanvulling van tekorten. De lever is dan weer volop aan het werken.  Eiwitten worden goed verteerd en omgezet in materiële bouwstenen. Zuiveringskuren zijn nu totaal zinloos, en zelfs gevaarlijk, want de nieren werken op een laag pitje.

Het is ook wenselijk nooit een operatie te laten gebeuren als de maan in het teken loopt dat behoort bij het te bewerken lichaamsorgaan.

Het belangrijkste binnen deze nieuwe maan is, dat ze aanstuurt op een ingrijpende verandering. Dat zal voor velen als een crisis en hoofdbrekers, ervaren worden als je leeft vanuit het hoofd , want groei en vernieuwing wordt nu op alle mogelijke niveau  “afgedwongen”. De crisis zal ontstaan vanuit een idee van ontoereikendheid (je voelt je onbekwaam) dan komt de volgende stap nl dat je het issue effectief aanpakt en onder ogen ziet (je kijkt anders naar jezelf). Door dit anders naar jezelf te kijken kom je vanzelf tot een creatieve oplossing. Een stukje ego werd losgeweekt ten voordele van je hogere zelf.

Nieuwe maan in maagd

Deze nieuwe maan activeert het langlopende aspect mars vierkant saturnus. Dat waar je met de vorige nieuwe maan van 18 aug op vastliep, komt nu terug onder je aandacht en zal je gemakkelijker kunnen hanteren. De crisissen die je nu kan oplossen, leiden tot stabiliteit en langdurende harmonie, ook op wereld niveau. Met nieuwe maan is het altijd gemakkelijker om nieuwe stappen te zetten en oude stukken los te laten.

Maagd zal je helpen om nuchter naar de zaken te kijken en een paar details van komen extra in het licht te staan, waardoor je een probleem tot een goed eind zal kunnen brengen. Laat perfectionisme los want dan komt je nooit tot een oplossing.

Zon/ maan maakt driehoek (positief aspect) met saturnus helpt je om de beperkingen die je jezelf oplegt te zien. Helpt je om verantwoordelijkheid voor je eigen handelen te nemen.

Zon/Maan driehoek pluto in steenbok waardoor verdere transformaties ingezet zullen worden. Dit zal je helpen om kritisch naar jezelf te kijken naar hoe jij omgaat met macht en hoe jij je eigen macht misbruikt en afwijst.

Nieuwe maan in stress aspect (inconjunct) met mars kan zorgen voor een gevoel van onbalans en tweestrijd tussen je wat je echt wil en je handelen. Laat elke moeten los en maak weer contact met je innerlijke zodat je uit de frustratie en onmacht blijft;

Mars vierkant saturnus tot 9 okt, dankzij de retrograde mars: dus de ambitie om tot het uiterste te gaan om je doel te bereiken kan ervoor zorgen dat je over je grenzen gaat of je hoofd stoot. Ongelukken liggen op de loer als je te ver over je grenzen gaat en oververmoeidheid je overvalt. In deze energie is alles letterlijk hard werken maar als je doel ondersteunt wordt door je hart, mag je glansrijke resultaten verwachten. Je kan boos zijn gemiste kansen want deze energie stuurt je richting het uitdrukken van je passies ipv het werken voor geld of om te overleven. Hoe harder je je richt op je doel hoe meer weersatnd je zal ondervinden. Laat dit harde focussen op je doel los en laat je sturen door je gevoel, hoe je het beste je doel kan bereiken. Weet dat je gevoel je enkel kan leiden als je bereid ben om vanuit je hart te leven.

Saturnus valt samen met pluto werkt verder aan het nieuw collectief bewustzijn

Jupiter sextiel (pos aspect) neptunus laat je andere werkelijkheden en mogelijkheden zien als je je geloof veranderd. Geloven is ja zeggen tegen iets, is je energie en zijn in deze richting richten. Weet dat jouw realiteit plastisch is en zich steeds voegt naar jouw geloof.

retrograde pluto, saturnus, neptunus, zwarte maan, mars, uranus, cheiron, ceres,

mars retrograde helpt je om uit de ik-moet-nu-actie-ondernemen modus komen en zorgt dat je weer voeling met jezelf kan krijgen. Deze retrograde loop waardoor het vierkant met saturnus herhaalt wordt, is de kosmos die je echt op het hart wil drukken om te leren je energie BEWUS TE RICHTEN; Het helpt je bewust te worden van wat je echt verlangt en wat echt waardevol is voor jou om voor te “vechten”. Je mag eventjes de balans opmaken en belangrijk is om te erkennen waar je boos over bent in je leven. Woede loslaten is belangrijk voor de verdere stappen van de nieuwe structuren. Mars is je doorzettingsvermogen en ijzeren wil en je doet er meer schade dan goed mee als je leeft vanuit een idee ipv vanuit een overgave aan je gevoel en essentie.

Cheiron retrograde van 11 juli tem 15 december in ram. Ram verbonden met eerste huis staat voor jou als individu. Dus de diepzittende pijnen die je ervaart vanuit je individu zijn worden nu naar boven gehaald. Wat zijn je pijnpunten en waarom doen ze pijn? Angst, gejaagheid, onveiligheid, twijfels zijn allemaal ingangen naar je pijnen. Erken ze en ontdekt hoe vaak jij jezelf niet bent.

Neptunus retrograde in eigen teken vissen kan zorgen voor verwarring, verstrooidheid, chaos en kan je helpen om gericht puntjes op de i willen zetten. In combinatie met pluto toont het dat de grootmachten op aarde een rookgordijn creëren waarbinnen ze hun ware bedoelingen proberen te maskeren door verwarring te stichten. Wees wijs laat je in deze mist van misleiding leiden door je innerlijke compas. Voelt iets niet goed, laat dan los en ga er niet in mee. Kijk wat je in verwarring brengt.

Wie versterking en versnelling van het persoonlijke proces wil, kan deelnemen aan de groepshealing die  doorgaat op de energiepoort van de nieuwe maan. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be, tot 17 aug om 23u kost 18€ incl verslag achteraf of een abonnement 7+3 gratis = 125€. Het verslag geeft inzichten en tools voor je eigen leven. Lees hier de fantastische feedback van groepsleden