Nieuwe maan is altijd een periode van wakker worden en in dit geval de ontaarding in de wereld kunnen zien. In deze periode is het “gemakkelijker” om dingen onder ogen te zien. Dit omdat deze energie innerlijke werk ondersteunt. Natuurlijk hangt het gemak van deze periode af van de manier hoe jij omgaat met wat zich nu aandient in je leven. De energie ondersteunt je in het wakker worden maar alles is gebaseerd op de vrije wil. Je mag dus wakker worden maar ja mag het jezelf ook moeilijk maken en blijven slapen.

Nieuwe maan in schorpioen, weg met ballast

Met maan in schorpioen ga je helemaal op in een bepaald idee. In deze constellatie zal het echter zware turf worden want de maan staat in val, dat wil zeggen dat de maan op de slechts mogelijke plek staat om zijn energie tot uitwerking te kunnen brengen. Hoewel een schorpioen een zeer emotioneel en passioneel teken is, is het een teken dat eigenlijk moeilijk overweg kan met emoties. Zolang je bang bent van de diepte van je emoties ga je ze verdringen en er een stevig deksel op vast sluiten. Dat is typisch gedrag voor een schorpioen. Het thema van de schorpioen is macht en onmacht, omdat de ziel hier op je deur komt kloppen. Zolang jij parasiteert op de buitenwereld wijs jij je ziel af, maar op de één of andere manier zal de kracht van de schorpioen je bij je nekvel grijpen. In schorpioen treedt transformatie op. Scheiding en loslaten, loslaten en loslaten is wat de schorpioen je brengt. Alle ballast die jouw vernieuwing en groei in de weg staat wordt zonder meer aan de kaak gesteld, om de weg naar het hoger doel van je leven vrij te maken.

Schorpioen maakt ruimte voor de essentie

Deze stand heeft heel veel in zich, want je kan hier tot op de bodem gaan. In schorpioen ga je de diepte in, op zoek naar het contact met je ziel.  Alleen zal dat gepaard gaan met een zeer grote uitdaging. De maan staat in val (geblokkeerd) en conjunct met de ster Agena, die deel uitmaakt van het sterrenbeeld Centaurus. Agena in het 3de decanaat staat voor het slechtste in de mens, het losbandige, sarcasme, verbittering, ontucht, toorn, geweld en conflicten.

Er zullen hier hele diepe wonden aangeraakt worden, zowel collectief (staat in 11de huis) als persoonlijk wonden uit je kindertijd. Het is zowel de energie van de moordenaars als van getalenteerde zangers die je verleiden met hun stem. Alles wat je afhoudt van je zielepad, het daar waar je nog aanmoddert en door de modder ploetert, zal je in het gezicht “gegooid” worden.

Deze nieuwe maan zal onze ogen proberen te openen voor de stank en de ontaarding van de wereld. Deze stank van de menselijke beerput, zal ons allemaal diep raken. Deze energie zal je helpen om weer je neus te gebruiken om je eigen spoor te volgen. Je neus verwijst naar je intuïtie. Deze oude wijsheid vinden we terug in de spreektaal: nl ik ruik onraad.

Bezetting van de horoscoop

In deze maanhoroscoop liggen alle planeten in de linker helft of hemisfeer in de vorm van een kom. Dit draagt de energie van de pionier en vormgever in zich, waarbij heel veel zal worden nagedacht worden en je hoofdzakelijk op jezelf zal gericht zijn. Dat wil zeggen dat je een gevoel zal hebben dat je het zelf wil doen, zelf ondervinden zonder hulp van buitenaf. In dit proces zal je liever alleen zijn. Wees niet verrast dat je weinig behoefte aan gezelschap en intimiteit zal hebben. Geen samenwerking en compromissen sluiten nu, het is echt innerlijk werk waarbij jij de regie in eigen handen neemt.

Acceptatie versus weerstand

In elk geval zal deze periode een krachtige oefening zijn in acceptatie. Onthoud dat als iets je raakt of triggert, dat enkel mogelijk is omdat een blinde vlek (= een oude pijn) in je aanwezig is. Je eerste reactie is weerstand, wegduwen, het niet willen zien/horen, want toen je klein was had je geen referentiepunt over hoe ermee om te gaan. Je wist hierdoor niet wat ermee aan te vangen dus stopte je het diep weg. MAAARRRR nu ben je volwassen en is de tijd rijp om de oude pijn toe te laten. Accepteer ze, voel gewoon, benoem en blijf diep in en uit ademen. Geef jezelf de toestemming om ze te voelen en vraag je emotie om hulp. Vb ik voel me diep afgewezen, ik weet niet waarom maar het is nu ok. Ik ben nu volwassen en kan er de verantwoordelijkheid voor aan. Ik vraag mijn lichaamsbewustzijn dan ook, om begrip en inzicht. Ik ben blij deze pijn nu te kunnen loslaten en dank voor het inzicht. Je zal merken dat misschien direct of een paar dagen later het inzicht je zal dagen. Voel je verdriet en angst als je iets mag loslaten, komt dit omdat enkel door de manier waarop je ernaar kijkt.

Moeten transformeren in mogen

Als je denkt “ik moet hem loslaten of ik moet opnieuw beginnen of nu moet ik ander werk zoeken” zal het proces je inderdaad pijn, ongemak, schuldgevoel en schaamte kunnen bezorgen. Maar het kan ook anders, dit ligt volledig in je eigen handen.

  • Ik moet hem loslaten TRANSFORMEER JE in : ik mag hem loslaten zodat er ruimte komt voor iets beters
  • Ik moet opnieuw beginnen TRANSFORMEER JE in : ik mag opnieuw beginnen waardoor ik ruimte voor mezelf kan maken
  • Ik moet nu ander werk zoeken TRANSFORMEER JE in: ik mag nu een job zoeken die me meer vreugde en plezier zal opleveren

De stugge schorpioen

Verandering en afscheid nemen, brrr de schorpioen haat dit. De schorpioen moet letterlijk met zijn rug tegen de muur staan voordat hij in beweging komt. Ga jij het ook zo ver laten komen? Het is tijd om dat wat in de schaduw ligt, te omarmen en een plaats te geven. Zolang jij dingen afwijst, zit je in oordeel. Hoe meer je in oordeel bent hoe langer het beest in je, zijn vrije gang kan gaan. Accepteer het beest en het wordt als een lam. Een beest is maar gevaarlijk zolang het pijn heeft. Er zijn momenten, zoals nu, dat het gezegde: “wie niet horen wil, moet voelen” van toepassing is. Je ziel wil gehoord worden terwijl jij blijft vastlopen op wat je OOIT hoorde. Het is nu tijd om te luisteren.

Benieuwd in welk levensgebied

Kijk in je eigen horososcoop waar 26° schorpioen en het huis waarin dat staat, is het levensgebied waar jij jezelf mag bevrijden van ballast. In dat thema zal je lessen in vertrouwen krijgen dwz NIET meer op safe spelen, geen plan B meer maar vertrouwen, ook al heb je geen flauw idee van wat je te wachten staat, weten en vertrouwen dat het leven MET je samenwerkt, ipv tegen je.

Frustratie vanwege de veranderingen

Omdat heel wat lagen zullen geraakt worden kan je het willen afreageren op de ander. Want schorpioen is emotioneel maar kan zelf niet overweg met de kracht van zijn emoties dus zal dat wat al lang onderdrukt werd, nu als een explosie zich naar buiten werken. Of je ademt je erdoor of je wijst je eigen verantwoordelijkheid af en reageert je woedend af op je omgeving.

Schorpioen heeft 2 heersers, nl mars en pluto en die maken samen een vierkant en mars in ram maakt nog eens een inconjunct. Dit zijn 2 krachten die voor uitdaging en spanning zullen zorgen. Dat wil zeggen dat de transformatie voor heel wat spanning en weerstand kan zorgen, meer bepaald rond macht en onmacht. Dwing je macht niet af. Wie dit artikel gelezen heeft zal begrijpen wat speelt en hopelijk kan je je overgeven aan de stroom nu en verandering en transformatie accepteren.

Een vierkant kan de spreekwoordelijke druppel zijn die overloopt, het gevoel met je rug tegen de muur te staan. Zowel mars in weegschaal (evenwicht zoeken in relaties) en pluto in steenbok ( collectieve veranderingen) zijn beide tekenen die voor verandering van binnenuit zorgen. Want in het kleine zit het grote en omgekeerd. Deze pluto wil inzicht brengen zodat elke mens, individueel wakker wordt en een samenleving bestaande uit wakkere mensen, is een collectieve switch.

Wel zal dit vierkant ervoor zorgen dat je weet wat je NIET wil maar zolang je focust op wat je NIET wil, is dat helaas wat je WEL aantrekt in je leven.

Stuur de juiste communicatie de ether in

Het weten wat je WEL wil, is primordiaal al je verandering in je leven wil. Ik geef je een heel eenvoudig duidelijk beeld van hoe het werkt. Wie ervaring heeft met honden kent dit wel. De hond komt blij, in volle vaart op je afgestormd en je roept: “niet springen” en vrolijk springt de honden tegen je aan. Dan denk je van: “ Hoe is het in godsnaam mogelijk dat die hond juist het tegenoverstelde doet van wat ik wil?” Hoe kan ik hem dat afleren? Dat is poepsimpel, door hem het juiste beeld te sturen. Komt de hond eraan, hou het simpel, roep zit en stuur hem tegelijkertijd het beeld van hem die zit aan je voet.

Is communicatie zo eenvoudig? JA, weten wat je WEL wil en dan dat BEELD uitsturen en de lieve “god” brengt het naar je toe. Dan wordt je gedachte :” almachtig, in godsnaam is alles mogelijk.

Voor de lieve mensen die menen, niet te kunnen visualiseren, geloof me, tot nu toe mocht ik ontdekken dat al mijn klanten WEL kunnen visualiseren. Ik wacht nog op diegene die het niet kan ;-). Dus geen excuus meer, aan de slag met het de juiste beelden de kosmos in te sturen.

Voor wie echt, MAXIMAAL wil profiteren van deze energetische kansen, kan zich inschrijven voor de groepshealing die doorgaat vanop afstand. Je kan inschrijven tot 18/11/ om 23.30u via isabelle@isahealing.eu. Kost 15€ incl verslag achteraf via email. Ontdek hier de deugdoende ervaringen van anderen dankzij deze krachtige groepshealingen 2x per maand.