Wanneer we de lessen van de natuur ontdekken, kunnen we daar in ons persoonlijk leven veel voordeel uit halen. Men zegt niet voor niks: tegen je natuur ingaan voor problemen zorgt.  De natuur laat je zien dat het nu tijd is om te oogsten en om ervan te genieten. Het is zinloos iets te zaaien en te voeden en er achteraf niet van te genieten.  Hopelijk mocht jij genieten van je werkvruchten en kon je op verlof en lekker tot rust komen? 

Het is ook logisch om als je oogst, je oogst te evalueren of hij je voldoende vreugde en voldoening brengt. Vandaar dat het goed is om stil te staan bij het hoe jij de dingen aanpakt, volgens oude patronen of op spontane unieke wijze? Begrijp jij al beter wat je vreugde en plezier schenkt en zie je al waarom er nog te weinig vreugde is  in je leven?  Kortom, het thema vreugde, belicht in al zijn facetten.

De zonsverduistering is een intense kans omdat je ego op non-actief komt. Je ego kan je verblinden en verschroeien, net zoals de fysieke zon. De nieuwe maan en verduisterde zon zorgen voor een reset omdat beide polen kunnen samenvallen, hart en ziel, geven en ontvangen. g Alle gidsen en etherische helpers zijn dan overvloedig aanwezig, vraag hen zeker om hulp en inzicht.

Nieuwe maan geniet van de zonnige, spontane leeuw

Deze maand kan je echt wel uniek noemen, want we hebben:

  • de 2 aansluitende nieuwe manen (23 juli & 21 aug) opkomend in hetzelfde teken leeuw
  • de verduisteringen zowel op de volle maan van 7augustus  en op de zon van 21 augustus

Het moge duidelijk zijn dat de kosmos ons op alle mogelijke manieren laat zien hoe belangrijk het huidig thema is, want er is zelfs een kosmische reset (de verduisteringen).

Wat is er nu zo belangrijk?

Je eigen zonnetje laten schijnen, speelsheid, spontaniteit, eenvoud, gemak en vreugde. De maan van 23 juli gaf de opening en aanzet om de dingen anders te doen, meer bepaald op jouw eigen unieke wijze. Liefst op een spontane, speelse manier (de invloed van de zonnige leeuw). Omdat de maan van 21 aug in de laatste graden 28° van leeuw staat, zorgt ze ervoor dat je dit gegeven zal integreren in je leven. Het is een afwerking en stevig integreren. Omdat je als mens verblindt bent door je eigen kwetsingen, is er altijd hulp aanwezig in de buiten wereld. Ook nu zal de kosmos mensen op je pad zetten die je diep zullen raken. De mensen die nu op je pad komen de volgende week, zullen een zeer diepe impact op je hebben. Het is de bedoeling dat jij daardoor heel dicht bij je ware kern komt. Met leeuw in het spel kan het over verliefd worden gaan (leeuwtjes zijn soms verliefd op de liefde zelf en staan snel in vuur en vlam).   Cupido krijgt de vrije teugel. Weer een kans, om als jij echt ja zegt tegen jezelf, om je tweelingziel aan te trekken.

Je mag het zien als een echte wake-up call om je valse veiligheden en maskers los te laten, spontaan te leven en vreugde als leidraad te nemen. Het lijden van het vissentijdperk mag je achter je laten en als waterman (individu) mag jij je meerwaarde in het geheel brengen en zo het geheel versterken met licht ipv met angst. De leeuw is creatief, wil laten zien wat hij in zijn mars heeft en wil boven alles een gemakkelijk en leuk leven. De leeuw is op een bepaalde manier honkvast omdat hij graag zijn eigen plaatsje heeft. Maar de nieuwe maan in leeuw verwijst meer naar een je eigen plaats vinden in deze wereld.

Maan en noordknoop zorgen voor een knusse thuis

De Drakekop of noordknoop, verwijst naar je persoonlijke en spirituele groeikansen. In samenstand met de maan gaat het over thuiskomen in jezelf, je eigen plek vinden, kiezen voor de mensen , plaatsen & job waar jij je goed voelt. Maar ook een in het reine komen met je verleden omdat je begrijpt dat je als ziel hier komt om te groeien via wrijving en uitdagingen. Partners, vrienden, therapeuten, dokters die nu deel uitmaken van je leven, zouden als kenmerk moeten hebben dat je je er goed bij voelt.

De essentie is thuiskomen, zowel in jezelf, je goedvoelen in je fysieke huis en vel, bij je vrienden, partner, de plaatsen waar jij je goedvoelt 

En omdat Mars  dicht staat bij de noordknoop is het de bedoeling dat je daar je energie op richt.  

Plotse en onverwachte meevallers

De maan/zon krijgt versterking van jupiter dus je kan rekenen op  geschenken, meevallers, expansie en vermeerdering. 

Er is ook een positieve samenwerking tussen uranus /zon/maan wat zorgt voor bevrijding van oude pijnen. Ook hier weer zijn onverwachte leuke meevallers en een spontaan weten wat te doen, komen aan de orde. Laat maar los het pleasen en behagen. Wees “gewoon” jezelf dat is al een wonder op zich.

Het kan wel nog leuk worden met Mercurius tegenover neptunus en beide retrograde. Verwarring gegarandeerd en misverstanden.   Berichten kunnen verloren gaan, misverstanden, vertragingen, dus verwarring allerhande op het gebied van communicatie. Het hoofd koel houden en creatief zijn in het liefdevol en vanuit acceptatie deze uitdagingen het hoofd te bieden. Schiet je in boosheid dan ben je gezakte voor deze speelse test.

De kosmos is een speelse energie en helpt de mens om zijn menselijkheid minder serieus te nemen en de dingen in een ander licht te zien. We zijn hier om te groeien en te spelen, terwijl de onbewuste mens denkt hier te zijn om zichzelf te bewijzen. Niks is minder waar. Hoe jij bent is ok op elk moment. Je hebt als mens de keus, tussen gemakkelijk en moeilijk en dit heeft niks te maken met goed of kwaad. Het zijn gewoon keuzes. Het klinkt confronterend maar wie het concept begrijpt snapt wat ik bedoel.

Je mantra mag zijn: gemak eenvoud en vreugde.

Je kan weer inschrijven voor de groepshealing op afstand, die je helpt om die kosmische frequenties beter te integreren in je systemen. Zo kan jij ze maximaal benutten. Kost 15€ en je krijgt na 10d een verslag van de healing. Inschrijven doe je door een email te sturen naar isabelle@isahealing.eu, kan tot maandag 21 aug om 23.30u

Ontdek hier hoe anderen de groepshealing ervaren