Een nieuwe maan is, altijd een beetje herbronnen omdat er een cyclus beëindigd is. Elke maand is er een duidelijke rode draad die uitgewerkt wordt. En elke maand opnieuw bepaal jij om los te laten, verder te gaan of te veranderen.

Een nieuwe maan kan je dus zien als een soort van optelsom maken van de laatste 4 weken en zien wat je winst is = wat je leerde.

Nieuwe maan in tweelingen

Tweeling is element lucht = creatief , communicatief, beweeglijk, flexibel, uitwisselen van ideeën. Tweelingen is ook een energie die wat onrustig is omdat er groeistuipen zijn en je grip op jezelf probeert te krijgen door losse oppervlakkige contacten met anderen. Je kijkt als het ware wat kan en wat niet, wat werkt en wat niet. Je doet dit door de ander na te apen en letterlijk door de info uit je DNA te kopiëren, waardoor je je voorouders imiteert. In tweelingen zijn je geestelijke vermogens en je boekenkennis als ervaring troef. Kijk eens welke patronen/principes jij in stand houdt?

De tweeling energie ken ik heel goed omdat mijn ascendant tweeling is. Deze uit zich in een onverzadigde honger naar kennis, waardoor ik van zoveel mogelijk facetten en thema’s van het leven kan proeven. Van heel veel dingen weet ik iets af (een 60%), wat me ontzettend van pas kwam toen ik er klaar voor was om mijn eigen waarheid te distilleren. Nu kan ik gericht thema”s uitdiepen en omdat ik van heel veel af weet vind ik ook snel wat ik nodig heb. Rond je 40ste ben je er klaar mee met het verzamelen van kennis en kan je de omslag maken naar wie jij echt bent. Dit noemt men de middle life crisis, het loslaten van je kopie gedrag en het omarmen van de eigen wijsheid en waarheid. Gek hoe mensen, een zo waardevol moment, als crisis bestempelen.

Voel jij je momenteel in crisis zijn, neem dit dan met beide handen aan want een crisis zijn ontzettende kansen.

In de tweeling energie neemt de buitenwereld een grote plek in omdat je je plekje wil vinden en je aansluiting zoekt. En een nieuwe maan in tweelingen gaat over veiligheid en geborgenheid en hoe jij dit plaatst in een sociale context. Best een pittig en zeer actueel gegeven.

De sociale context binnen het huidige corona circus : Welk principe, standpunt huldig jij?

  • Is het ok dat veiligheid boven vrijheid gaat, dat het better a safe than sorry is ?
  • Is het ok en wijs om te luisteren naar de buitenwereld want die weet het beter
  • Is het ok en correct om bang te zijn van de ander
  • Is het ok dat jij een gevaar voor de ander/ de maatschappij bent als je je niet aan de regels houdt
  • Is het ok om klakkeloos te luisteren naar iets buiten jou?
  • waarmee verbind jij je als ja afstand houdt?

Zon en maan in tweelingen: goochelen met mogelijkheden

Er liggen nu heel wat mogelijkheden open, de mensheid is uit zijn vast stramien geschud. Maar na de schudding komt de gewenning. Welke kennis heb jij opgedaan over jezelf en het leven in het experiment van de laatste 4 weken?

Maan driehoek saturnus: verwijst naar langzaam herstel dat zich nu manifesteert. Een je emoties en wat je voelt onder controle willen houden. Hierdoor neem je gemakkelijker afstand van de ander. Dit is een positief aspect omdat het je zal helpen om nuchter te kijken naar jezelf. Je bent ook praktischer ingesteld en kan nu lange termijn doelen uitzetten. Dus wel overdachte besluiten en keuzes. Het zorgt ervoor dat je meer geduld hebt en daardoor beter met uitdagingen om kan. Deze energie nodigt je uit om te kijken naar de waarde van het gezin. Met corona mochten grootouders, ouders, familie elkaar niet meer zien. Hoe geef je dit verdriet (het er niet mogen zijn voor de ander) een plek? Hoe voelde je je toen je vaste gewoonten onmogelijk werden? Wat doet het met je de wetten die nu gesteld worden? Wil je die onderschrijven? Is het huidig concept waardevol genoeg om je eigen weten en gevoel het zwijgen op te leggen? In tweelingen is het belangrijk dat je je licht opsteekt in zoveel mogelijke richtingen en visies.

Maan driehoek pallas: zorgt voor meer begrip van je vrouwelijke macht. Ook zal je meer inzicht krijgen in emotionele patronen. Je kan doorkrijgen hoe jij jezelf beter emotioneel en fysiek kan voeden.

Mercurius conjunct met venus retrograde, vierkant neptunus: zullen zorgen voor heel wat miscommunicatie, misverstanden, verwarring, misleiding en bedrog, schandalen en fraude. Het lijkt erop alsof heel wat onderhuidse etter naar boven mag komen.

Mercurius conjunct venus retrograde: Mercurius is de yang, het doen en venus de yin, het zijn. Als venus retrograde is zorgt dat voor heel wat emotionele uitdagingen omdat ze dat wat onderhuids speelt, onder de aandacht brengt. Venus gaat over liefde, wensen, vreugde, geld en overvloed. Dus dat wat je juist zo graag probeert te ontlopen, zal luid en duidelijk uitwerken in je leven. En aangezien tweelingen de kletskous is van de dierenriem zal je met plezier lucht geven aan je: “loop naar de maan gevoel”. Oeps intens gedoe dus, want het gevoel van vastzitten en gevangen zitten kan je willen uitwerken op de ander. Een gezond advies is: zoek een andere uitlaatklep dan de ander op de kop te zitten.

Hier ligt echter een gouden kans, want je wordt uitgenodigd om letterlijk lucht te geven aan dat wat je zo hardnekkig probeert te onderdrukken en begraven. Of anders gezegd, je wordt uitgenodigd tot overgave en vrijheid. Het geeft je zoveeeeeeeeel vrijheid als je stopt met vechten tegen jezelf en het leven.

Mercurius vierkant neptunus : neptunus is een heel hoge trilling die dingen haarscherp aanvoelt, omdat die staat voor zingeving. Als jij gehoor geeft aan en de stem bent van je oordelen en principes zal je intens in verwarring gebracht worden omdat je de leegte die erin besloten ligt heel sterk zal voelen. Je zal worstelen met leegte, zinloosheid. Tijd om je licht op te steken en je te openen voor andere visies en gehoor te geven aan je gevoel.

Venus retrograde vierkant neptunus: je ervaart dat je betrokkenheid je schade berokkend als je handelt vanuit medelijden. Je laat je zien dat manipulatie een negatieve manier is om met je creatieve macht om te gaan. Het zal je helpen om te snappen dat jij je eigen vijand bent en dat het gebrek aan eigenliefde voor verwarring en onzekerheid zorgt. Stop met het mooier te maken dan het is, omarm je realiteit. Pas op voor het verspillen van energie en geld.

Maan driehoek juno is er het verlangen naar wederkerige vervullende relaties

Maan vierkant mars zorgt voor irriaties of oplopende emoties, waarbij je te gehaast wil handelen. Gehaast, kern haas dus vanuit angst (bangsthaas) domme dingen doen

Maan quintile neptunus zorgt voor creatieve fantasie, je stelt je open voor dingen die je raken. Dat wil zeggen voor vb een mooie romantische film of boek, waardoor je in contact komt met hartswensen op liefdesgebied. Of je geniet van kunst of bent vol verwondering over bepaalde uitvindingen. Dit helpt je om te dromen en visualiseren van het nieuwe, dat wat vandaag nog onmogelijk en onbestaande maar dat wacht op jou om het tot vorm te brengen.

Wil jij extra ondersteuning in dit proces dan kan je ook nu weer inschrijven voor de super krachtige groepshealing, die doorgaat vanop afstand. Ik stem me op je af via je doopnaam. Al sinds 2016 gaan deze elke 2 weken door en hebben ze al vele mensen geholpen hun persoonlijke groei te versnellen. Lees hier feedback. Energetische blokkades worden hierbij weggenomen en 10 dagen later, krijg je extra inzichten en tools via het uitgebreide verslag. Kost maar 18€ ofwel 125€ abonnement (7+3 gratis). Inschrijven tot  22 mei om 23u via isabelle@zichtbaar.be

Inschrijven groepshealing nieuwe maan
Inschrijven 2 wekelijkse nieuwsbrief

Deel gerust dit artikel als je anderen ook een hart onder de riem wil steken. Informatie zorgt voor rust en houdt angst op afstand.

Inspirerende groet

Isabelle Lambrecht

healer & bewustzijns-coach