Deze nieuwe maan in kreeft, is een super maan, net als deze van mei maar iets minder krachtig. Hun draden zijn echter verweven tot een veilige web waarlangs jij nieuwe wegen mag ontdekken. Dankzij deze kosmische invloed voel jij je onbewust meer gedragen en durf jij makkelijker je grenzen te verleggen. De nieuwe maan van mei was in schorpioen, en gaf je de kracht om diep in jezelf af te dalen en een kans om te ontdekken wat je diep in je hart echt wil.  

Onder de kreeftinvloed brengt ze je in contact met een belangrijke gebeurtenis uit je verleden waardoor jij ooit dichtgeklapt bent omdat jij je onveilig voelde. Omdat het bij kreeft draait rond veiligheid en geborgenheid is dit het werkpunt van deze nieuwe maan. Kijk eens naar wat jij nodig hebt om je veilig en geborgen te voelen. Wat is de onderliggende reden van je gevoel van onveiligheid en het idee dat jij jezelf geen stem mag geven. Geef jezelf die stukjes extra waardering dat je nu zoekt en verwacht van de buitenwereld. 

De hogere frequenties versterken nu de gevoelens van eigenliefde en waardevol zijn. De kosmische klok luidt dus het is tijd om uit je schulp te kruipen, je schild van defensie los te laten en het je vastklampen aan ankers in de buitenwereld.  De hogere frequenties kunnen zulk liefdeloos gedrag niet meer ondersteunen. Je handen zijn bedoelt al instrumenten van je hart. Zorg voor liefdevolle gevende aanrakingen ipv vastgrijpende kreeftscharen. 

Een open deur naar grote verandering, nieuwe lei en transformatie

Je zal het wel al gevoeld hebben dat jij op de één of andere manier veranderd bent sedert mei. Oude, diepzittende angsten kan jij plots in de ogen kijken en spontaan loslaten. Ik werd zeer zichtbaar attent gemaakt op deze wonderlijke kracht via mijn moeder. Ze is een echte kreeft en wordt 70 jaar op 27/6, en 2 weken terug liet zij zomaar  haar levenslange vliegangst los. Tot op het laatste moment geloofde ik niet dat ze echt het vliegtuig opging. Ik kreeg weer een mooie les in: “zeg nooit, nooit want alles is mogelijk”. Tot je laatste ademsnik op aarde kan jij hemel en aarde bewegen. Wat een machtige wezens, zijn wij mensen toch.

Het leuke aan de huidige energie is dat je NIKS moet overwinnen. Je MAG gewoon loslaten die diepzittende angsten en dat mag nu vanzelf gaan. Net zoals bij mijn moeder, van de ene op de andere dag, kon zij de omslag maken.

De kreeftenergie staat in het 10de huis. Het huis van je maatschappelijke positie,  tijd dus om in de “spotlights” te komen en je talenten ten dienste te stellen van de buitenwereld. Je kreeg je talenten om er hier actief mee aan de slag te gaan. De kreeft is een waterteken en toont dat jij je veilig en geborgen kan voelen op het ogenblik dat jij creatief omgaat met je kunnen en je goed zorg draagt voor jezelf.  De maan voelt zich in haar nopjes in de kalme, verzorgende energie van de kreeft.

Je persoonlijke pad zal ook duidelijker worden. Het is tijd om samen te zijn met je familie, om te ontspannen, om de angstige controle los te laten en je laten dragen door het leven. Zijn er sluimerend problemen kan je die nu gemakkelijker oplossen op voorwaarde dat je uit je hoofd en analyseren blijft en je je voelen gebruikt.

Spreek en uit jezelf.

De typische kreeft is als een gesloten mossel. Zelden weet je wat leeft in hem/haar. Bij mijn ma krijg je bv al levenslang het standaard antwoord goed, als je haar de vraag stelt hoe het gaat. Goed en daarmee is alles “gezegd” . Een kreeft moet je echt soms wel openbreken (en daar schijn ik heel goed in te zijn). Ooit al eens een meeuw aan de slag gezien met een mossel? Ze pikt de mossel, vliegt de lucht in en laat de schelp vallen. Ze herhaalt dit totdat de schelp openbarst en ze bij de lekkernij kan. Laat je dus niet afblaffen door de kreeft, gewoon volhouden. En aan de kreeftjes, laat dus gewoon vallen en openbarsten. Moeiteloos meestromen met de zwaartekracht (met dat wat zich nu in je leven aandient). Maak het jezelf gemakkelijk en spreek uit wat je een onveilig gevoel geeft en zeg wat je te zeggen hebt zodat de innerlijke genezing zich kan verderzetten. Je zal nu de moed hebben om actie te ondernemen en jezelf een stem te geven. Neem deze kans met beide handen.

Maan en mercurius zorgen dat de communicatie zal draaien rond het gevoelig thema veiligheid en geborgenheid. Met mars dicht bij hen zal de communicatie wel sporen van een zachte assertiviteit dragen. Probeer niet teveel de moederkloek uit te hangen of een te defensieve houding aan te nemen. Het is nu het super goeie moment om door de zure appel heen te bijten. Gebruik je gevoel ipv je lange tenen. Je bent stilletjes,je verstikkende structuur aan het omvormen tot een structuur waarbinnen jij jezelf de nodige zuurstof kan geven.

Dicht bij jezelf blijven

Het gelukspunt staat bij je ascendant. Je zal ontdekken dat spreken vanuit je buikgevoel dwz een dicht bij jezelf blijfven, je een diep gevoel van vreugde en geluk zal bezorgen. Hierdoor zal jij elke vorm van verdedigend gedrag kunnen loslaten en zal je communicatie gedragen zijn door liefde, vreugde en respect.

Het is zo verrijkend als je actief meewerkt met de thema’s die via vrouwe maan aangereikt worden.

Isabelle Lambrecht

Tot 24 juni 2017 om 23 u kan je inschrijven in de groepshealing op afstand zodat je maximaal kan profiteren van de energie van de maan. Verslag binnen de 8 dagen. 15€ losse sessie of 100€ 10-beurten abonnement.

Ja ik doe mee

Je radix laten maken en horen hoe jij jezelf veilig en geborgen kan voelen en wat je diepste kwetsing is? kost 40€

Ja ik ontdek graag meer over mezelf