De nieuwe maan laat ons weer naar binnen duiken. En de andere planeetstanden versterken dit gegeven doordat ze onder de gordel staan. Met uitzondering van jupiter die boven de gordel, vol in de spotlights staat. Een horoscooptekening, is een cirkel en de middellijn is de gordel voor me. Planeten die boven de gordel staan, werken extravert uit, die eronder intravert.

Groeikracht

Als we kijken naar de natuur is het duidelijk dat de energie van de meimaand pure groeikracht is en ideaal om je ei te leggen. Spontaan stuwt het potentieel in bloemen en planten om zich op te richten, te bloeien en te manifesteren. Ook in de mens is er de drang om het ei te leggen want je kan niet blijven rondlopen met je ei. Op een bepaald ogenblik is de tijd rijp om het te leggen omdat het anders niet meer levensvatbaar zal zijn. Zo is het met alles in het leven, er zijn kansen en als je ze laat voorbijgaan zijn ze weg. Voor alles is er dus een juist moment. Nu mag je je laten leiden door de jupiterkracht. Deze energie belichaamt, de goddelijke impuls om te groeien en te bloeien. De planeet herbergt je natuurlijke drang tot groei en expansie, vermeerdering en indrukwekkende schoonheid.

De natuur weet dat ze gemaakt is om te groeien, open te gaan en hun geschenk te delen. Bij dat mens is dat juist hetzelfde. Wij zijn ook gemaakt om te groeien en te manifesteren. Alleen zijn wij “bewuste” scheppers die eerst via de geest bepalen welk facet tot bloei mag komen om dan aan te sluiten op de levensflow. Je hebt nu al genoeg tijd gehad om erover na te denken, tijd nu om te “flowen” op de levensstroom. (eu ik dacht dat ik net een nieuw woord creëerde maar flowen blijkt al te bestaan en betekend: “iemand versieren”). Oeps, maar niet getreurd, de tweeling energie laat zich niet uit het lood slaan. Dus welk stukje van de levensflow wil jij versieren?

 Nieuwe maan & zon in tweelingen

De tweelingen energie maakt alles wat luchtiger en soms wat onrustiger want dat luchtteken kwettert graag, alle indrukken moeten eruit, het verstand wil het kunnen vatten, ze weten heel goed hoe ze de dingen moeten brengen maar laten nooit het achterste van hun tong zien. Echt diep gaan ze niet want daarvoor is hun geest te onrustig, doch ze zijn wel heel nieuwsgierig, tot zelfs in andersmans zaken. Hier bij ons in vlaanderen zeggen we een taterkous of tatergat. Maar tweeling energie uit balans, tatert om hun onzekerheid te maskeren. . Mijn ascendant staat in tweelingen dus ik ken die energie heel goed. Dankzij het taterwater van mijn tweeling ascendant, kan ik mijn inspiratie uiten. Als mijn inspiratie stroomt dan moet die er gewoon uit of tot uitdrukking komen.

Wel lieve mensen,

tweelingen en jupiter zullen hun uiterste best doen om je bewust te maken van je diepste wensen. Hun geschenk is je te laten proeven en voelen hoe je dingen ook op een luchtige manier kan vormgeven. Hoe minder je denkt en hoe meer je je overgeeft aan de realiteit hoe meer groei je zal realiseren, dat is jupiter-power. En tweelingen kan je laten inzien waarmee je bezig bent en dat dingen snel kunnen evolueren. Want de tweeling pikt snel op en gaat snel weer verder.

Lucht geven aan je gevoel en emoties

Gebruik deze energie om te voelen waar je staat, wie ben je, kan je al je grenzen trekken, weet je wat je leuk vind en wat niet en durf ook te kijken welke weg je al afgelegd hebt. Wat hou je nog in de knop omdat je het onderdrukt. Neem een blad papier en geef maar lucht aan je woede en herlees tot je snapt waarom je boos bent. Voel dat je in een groeibeweging zit maar laat je oordelen los. Het dubbel luchtteken tweelingen slaat ook een brug, in dit geval hier tussen je wensen en je zelfrealisatie.

Elke persoon evolueert elke dag of het nu aan je verwachtingen voldoet of niet, groeien doe je. Kan jij dat al bij jezelf zien en voelen? Of zit er nog van dat verstikkend woeker of kleefkruid bij je in de weg met zijn wortels in twijfelen, onzekerheid of ja-maar gedrag?

De hand reiken naar

Er leven heel wat stukjes van jezelf waar jij nog geen aandacht aan besteedt. De stand van 4°tweelingen is een stand die je zal proberen bewust te maken van al die belangrijke delen in jezelf. Reik hen de hand zonder oordeel. Jij bent die enige persoon die al die stukjes in jezelf terug kan samenbrengen. Weerstand is je energie dimmen, de hand reiken en openstaan voor is je energie vergroten.

Gebruik je grote verbeeldingskracht, want luchttekens kennen de magie van het bouwen van luchtkastelen. Mercurius in het aardeteken stier zal er wel voor zorgen dat je nuchter blijft. Onthoudt, dat voorafgaand aan een schepping er eerst een gedachte was (het luchtkasteel). Om de gedachte in de vorm te krijgen, dien je stevig gegrond te zijn en op je eigen 2 voeten te staan om kanaal te kunnen zijn voor wat zich via jou wil gemanifesteerd zien.

Proeven van je eigen grootsheid

De venus en jupiter oppositie verbind je eigen goddelijke kern en grootsheid met je innerlijke schoonheid. De oppositie van jupiter met pluto zet grootste krachten in beweging. Dingen die in deze energie vorm krijgen, zijn dingen die mensen voor altijd zullen onthouden. In deze energie kan je contact maken met de grootsheid van je ziel.

Ben je er klaar voor en wil je er maximaal van profiteren, schrijf je dan in voor de groepshealing op afstand, verslag binnen de 8d. Losse sessie 15€ inschrijven  doe je door een email te sturen naar het mail adres hieronder. Ontdekken wat je kan ervaren dankzij de groepshealing op afstand ?

Isabelle lambrecht