Met nieuwe maan is het werken geblazen in onze innerlijke wereld. Je beleving, emoties en gevoel. Met de nieuwe maan is het makkelijker om in het duister te kijken. Het is ongelooflijk hoeveel men kan zien in het pikke donker. Als zeiler was ik vaak verrast, toen we op volle zee waren, hoeveel we zagen zonder het strooilicht van de bewoonde wereld. Het was ook anders, zachter, rustiger & voller. Deze donkere zachtheid helpt ons om dieper tot rust te komen en gemakkelijker de weg naar binnen te vinden. Licht is vaak een afleider en deze is er nu niet.

De nieuwe maan in stier, 9de huis

Oei dat kan diepzinnig gaan want het 9de huis gaat rommelen met ons geloof. Want de maan in stier denk dat stabiliteit gelijk is aan veiligheid en bescherming, dus als iemand  nu je geloof in vraag zal stellen zal je het horen donderen in Keulen. Spring niet direct in de gevechtshouding want de zwakke plek van je geloof kan dankzij de maan in stier zichtbaar worden. De stier is onwrikbaar omdat hij te materialistisch kijkt. Met deze maan al je je geloof kunnen toetsen aan je gevoel waardoor je dat wat niet bij jou aansluit zal kunnen laten aansluiten op wat voor jou echt waar en juist voelt. Stabiliteit kan maar bereikt worden als je weet wie je bent en je geloof gestoeld is op jouw eigen wijsheid, gedragen door jouw ervaringen. Wie zijn/haar eigen waarheid kent zal zich altijd veilig en beschermd weten in deze. Echter wie geen contact heeft met zijn/haar eigen gevoel zal koortsachtig op zoek gaan naar een uiterlijke vorm van veiligheid.

Je kan dus gevraagd worden om je geloof, dat onwrikbaar kan zijn te herbekijken. Ook mundiaal kunnen posities ingenomen worden vanwege geloof. Vecht niet voor je geloof want dat wil zeggen dat het ongefundeerd is. Wie een geloof heeft gedragen door het hart, weet en is zelfverzekerd, zonder het te moeten of te willen bewijzen.  De maan in stier geeft een praktische, materieel ingestelde ingesteldheid waar voorspelbaarheid troef is. Het gezegde: onbekend is onbemind als geloofsbriefje nemend. De stierekracht kan als een pletwals over je emoties heen walsen omdat de stier enkel materie als uitgangspunt erkend. Een stier moet leren om emoties als fundament van de materie te herkennen.

Het werkpunt voor ons allemaal is eigenwaarde. De maan in stier is collectief dus iedereen krijgt deze input. Maar idd mensen met zon of maan in eigen horoscoop in stier zullen er zeker mee aan de slag moeten. Vandaar dat de groepshealingen die ik geef op afstand zo herkenbaar zijn voor de groepsleden. Wie nog onzeker is over zichzelf, is zo hard bezig om een soort van uiterlijke waarde op te bouwen, dat die zich volledig verloren kan voelen. En de stier kan daarin heel ver gaan, want het is een kracht die moeizaam op gang komt, maar éénmaal op gang, is het als een lekkere dieselmotor die heel lang kan blijven lopen.

Omdat deze maan de nieuwe maan betreft heeft ze ook betrekking op je schaduwik of je blinde vlekken. Een krachtige oefening is : Neem een persoon of situatie (X) in gedachten waarbij jij je geblokkeerd voelt. Pen je verhaal neer, zonder je woordgebruik te verbloemen. Gewoon neerpennen zoals het in je hoofd opkomt omdat je taalgebruik heel belangrijk is. Wanneer je klaar bent neem je een rode balpen en vervang je ik door de naam van (X) en (X) vervang je door je ik. Lees dan opnieuw wat je geschreven hebt en wees bereidt om de boodschap te aanvaarden. Dat wordt dan: hij (IK) laat mij (HEM) altijd in de kou staan. Kijk dan waarom je hem in de kou laat staan. Dan kan je bv ontdekken dat je bang bent om afgewezen te worden, of dat er bindingsangst in je leeft, ……Lukt het je zelf niet kan je het me doormailen, voor 30€ analyseer ik het voor jou en geef duiding en advies. Zoals gezegd zeer confronterend, maar als je echt jezelf wil bevrijden is het de enige manier om klaarheid te scheppen in je blinde vlekken. Want je kan enkel oplossen wat kenbaar is !!! Logisch toch?

De stier regelt je sensualiteit 

De stier is verbonden met sensualiteit, als hij zijn emoties kan integreren. Hoe het is met je sensualiteit? Sensualiteit, ja ok maar wat is dat nu juist? Sensualiteit en seks zijn 2 compleet verschillende dingen. Echte sensualiteit is puur genieten van wat je doet,  100% bewust bezig  met je handeling. Je gaat erin op met je hele wezen, zelfzeker en bewust. Dames en heren, sensualiteit is de kunst van het verleiden vanuit een speelse ingesteldheid waarbij je je kunnen en schoonheid met de ander deelt. Uitdagen en prikkelen in de zin van het bloed laten stromen. Het is ook zelfverzekerheid waardoor je de zinnen kan prikkelen met dat stukje van jezelf dat een zekerheid is, omdat het authentiek is. Elke mens is hier op zoektocht, dus gooi je direct alles bloot is de zoektocht snel ten einde. Oeps game over. Nee, lekker prikkelen met een klein stukje, nieuwsgierig maken, plezier maken, de fun van de zoektocht.

Mercurius en uranus in ram in 8ste huis

De maan zelf maakt geen aspecten maar deze 2 geven totaal vernieuwende ideeën die oude structuren helemaal op zijn kop kunnen zetten. In ram kan dat behoorlijk vurig en abrupt gebeuren. Gesprekken kunnen dus korte lontjes zijn waarbij je op de details of kleine lettertjes moet letten.