Deze nieuwe maan, is verbonden met de zonsverduistering van 26 december en ze wil dat je diep in jezelf kijkt. Kijk welke oude gewoonten je in je eigen veilige comfortzone houden en die ervoor zorgen dat je het doel van je ziel niet kan bereiken.

Waarschuwing: in deze tekst staan schrijf”fouten

De maan in boogschutter

Is de zoeker naar zingeving. Het ontdekken van je eigen waarheid en taak hier op aarde. Belangrijk is om te leren het onderscheid te maken tussen wat je aanleerde en tussen wat echt jouw innerlijke waarden en waarheid zijn. Wat voor jou ok is, is daarom niet ok voor de ander. De boogschutter schiet verschillende pijlen af en stelt zo steeds weer zijn doel (= waarheid) bij. De valkuil voor de boogschutter energie is het gokken of er een slag in slaan. Veel beter is om gericht op je gevoel af te gaan. Mensen zeggen vaak: “je moet een risico durven te nemen”. Maar dan stel ik me de vraag: “ Welke risico”s zijn er als je je innerlijke kompas volgt?” Dat het onbekend is en daardoor wat raar aanvoelt is daarom nog geen risico.

Risico”s neem je als je iets wil bereiken en je dit doet vanuit je ratio, zonder leiding van je gevoel. Dan leef je vanuit je emoties ( gevoel ontstaan uit angst). Dan ken je zeker risico”s want een idee draait meestal vierkant uit, als het niet onderbouwd is door je gevoel.

Dat is de les voor de boogschutter. Je kan aan kansberekening doen, de wind meetellen, de afstand tot de schietschijf, de omgevingsfactoren. Maar de zen meester of de persoon die leeft vanuit zijn eigen innerlijke ruimte, zal blindelings op het gevoel de pijl recht in de roos krijgen. De zenmeester kent geen risico”s en doet ook niet aan risico berekening. Hij is een uiting van zijn essentie.

Kijk eens in je eigen leven hoeveel maal jij aan risicoberekening doet en waardoor je afhaakt.

De boogschutter is leergierig dus analyseer jezelf. Is het zinvol wat je doet, lummel jij maar wat rond, smeer jij stroop en stem jij anderen gunstig of richt jij je pijlen op je ziel? Je kan ook teveel pijlen in je koker hebben waardoor je met veel bezig bent en weinig kan concretiseren. Optimisme is een mooie eigenschap maar overmoed schaadt. Boogschutter wil eerlijk zijn. Maar kan jij wel eerlijk zijn als je oneerlijk bent met jezelf en je jezelf afwijst? Maak de keuze om vanaf nu tenminste eerlijk met jezelf te zijn.

De rechterhemisfeer is bezet en de maan staat in huis 7

Het viel me direct op dat alle planeten rechts staan. Dus dat wil zeggen dat de klemtoon op je relaties zal liggen en dat jij nu mag begrijpen hoe jij jouw eigen denken op de ander projecteert. Leer inzien hoe jij de buitenwereld tot centrum van je leven maakt en maak nu de keuzes om in de eerste plaats een goeie relatie met jezelf op te bouwen. De meeste mensen hebben een haat-liefde verhouding met zichzelf. Noteer eens wat je haat in jezelf en wat je bewondert in de ander. Het feit dat je het herkent in de ander, betekent dat het al in jou aanwezig is. Anders kan je het onmogelijk herkennen. Vb je zou graag assertiever willen zijn en gemakkelijker nee durven zeggen tegen de buitenwereld. Zeg dan tegen jezelf: “ik geef mijn assertiviteit terug de vrije teugel en experimenteer naar harte lust met het nee zeggen tegen wat voor mij niet goed voelt.”

De maan staat ook in huis 7, het huis van huwelijk en partnerships. Kijk eens naar de verbintenissen die jij momenteel in je leven hebt, zijn die voedend en verrijkend, of roven ze energie?

Maan conjunct pallas huis 7, maakt je bewust van het feit dat je denkt anderen nodig te hebben om je leven en uitdagingen aan te gaan. Als je vanuit jezelf leeft zal je niemand nodig hebben en is elke relatie die je aangaat een aanvulling in plaats van een vervulling. Elke vorm van verdrukking en onderdrukking zal nu meer en meer naar boven komen. Kijk eens hoe jij en waarom jij nog afhankelijk bent van de ander?

Mars qincunx saturnus zal je helpen om je seks leven te balanceren. Want teveel mensen gebruiken seks nog als pasmunt. Met deze energie komt de klemtoon meer op de onderlinge communicatie te liggen. Communiceer nu duidelijk met je partner wat je ok vind en wat je wil veranderen. Seks is zoveel meer dan een goedmakertje of de lijm in een relatie. Zorg eerst voor een goeie communicatie en wissel dan liefde uit ipv seks uit te wisselen. Platte seks is gewoonweg dat de vrouw de spanningen van de man overneemt en helpt te ontladen. Tja als vrouw kan je daar niet echt van genieten tenzij je het leuk vind dat je man je nodig heeft op dat gebied. Til je relatie een niveau hoger.

Maan driehoek cheiron in ram huis 12, hier kan je een hele diepe oude pijn genezen. Namelijk je bestaansrecht. Heel veel mensen voelen zich niet erkent, of zijn ongewenst of hebben het idee niet zichzelf te mogen zijn. Dit mag je nu healen door jezelf te toestemming te geven om authentiek jezelf te zijn. Zonder dat het uitmaakt wat de ander van je eist of verlangt, waardevol zijn om je bestaat. De pijn ontstaat op het moment dat je anderen belangrijker vind dan wat goed voor jou voelt. De grote pijn zal je boosheid zijn omdat je je niet gezien voelt.

Kijk bij jezelf hoe jij jezelf afzondert, hoe jij altijd in het middelpunt wil staan, hoe moeilijk jij kan delen met anderen, hoe moeilijk je het hebt met gezag. Erken deze diepe pijn, dat is de eerste stap naar jezelf wil zien en daardoor ook gezien kunnen worden door anderen.

Er is ook nog veel verwarring bij de mens, als hij hoort dat hij zichzelf mag zijn. De meeste mensen denken dan direct aan hun persoonlijkheid: hun persoonlijke noden en eisen. Maar dit heeft niks met jezelf te maken, maar alles met je persoonlijkheid. Jezelf dat is je kern = je ziel. Je ziel eist niks en heeft niks van je nodig, alleen nodigt ze je uit om authentiek gestalte te geven aan haar potentieel. Ze vraagt je om het heel simpel te houden: doe enkel dat wat je op het lijf geschreven is of maw dat wat goed voor jou voelt. Je komt op aarde om uiting te geven aan je potentieel. Dit is een ontdekkingstocht: wat werkt voor jou? Wat voelt goed? Wat geeft energie en vreugde? En laat het nu net dat zijn wat mensen zo hardnekkig proberen te vermijden: ontdekken en experimenteren. Zekerheid boven vrijheid, ongemak boven vreugde, vakjesdenken boven experimenteren, vasthouden boven ontdekken.

Deze energie vraagt je om diep in jezelf te kijken waar je het meeste bang voor bent.

Maan inconjunct uranus. Uranus (verandering) is het tegenovergestelde van saturnus (structuur) zorgt voor impulsiviteit, een willen onafhankelijk zijn maar toch op een charismatische manier. Hoe die zal uitwerken hangt af van hoe jij je moeder ervaren hebt als kind. Was die relatie voedend dan heb jij een goed zelfbeeld en je kan energie goed richten. Was je moeder negatief dan is er schuchterheid, gevoel van onveiligheid, rebellie, zijn er slaap en eetstoornissen en is er aanleg tot verslavingen. Hierboven las je dat het nu belangrijk is om jezelf te zijn en je eigen plek in te nemen. Doe dit uit vrije wil anders zal uranus wel wat bommetjes droppen. Boogschutter is een vuur teken en passioneel, mars staat tegenover uranus wat zeker zal zorgen voor opschudding en veranderingen. Je kan je moe voelen, geïrriteerd, het gevoel dat dingen te traag gaan. Het weer kan alle kanten op en zo ook onze emoties. Alles is erop gericht om je los te schudden.

Maan half sextiel mars: binnen deze energie kan jij ontdekken hoe je denken werkt, en kan jij hierdoor een sterke inspiratie bron worden voor anderen. Onder deze energie wordt het leuk omdat je eenmaal je het mechanisme van je emoties begrijpt, jij meester kan worden over je eigen leven. Een sterke en levendige energie.

Maan half vierkant saturnus: wil de dingen wel gecontroleerd en gedisciplineerd laten verlopen en vraagt je om je innerlijk licht te volgen in plaats van je plicht te doen. Je bent meer dan je persoonlijkheid. Je bent een kanaal van de bron en je geeft stem aan de geschenken die je ziel meegebracht heeft op aarde. Je ziel wil haar geschenken zichtbaar maken en delen met de anderen.

Kijk eens hoe jij nog worstelt met het doen van je plicht.

Al bij al weer en heel dynamische energie met veel mogelijkheden om los te laten, te healen en tot jezelf te komen.

Wil je het maximum halen uit de huidige energie, schrijf je dan zeker in voor de groepshealing. Die gaat door vanop afstand, na 23.00. De meeste mensen slapen dan waardoor de energie zuiverder is en sterker. Ik stem me op je af via je doopnaam. Lees hier de ervaringen van anderen.  Je kan inschrijven via isabelle@zichtbaar.be, tot 26-11 om 23.00u, kost maar 15€ incl uitgebreid verslag achteraf.

Van harte,

Isabelle Lambrecht

bewustzijnscoach & healer