Mensen vragen me regelmatig waarom ik de maanenergie zo waardevol vind?

Wel de energie van de zon is met ons menselijke lichaam verbonden via de 3de chakra – plexus solar, waar onze bewuste wil, zelfvertrouwen en wilskracht zetelt. Het is een mannelijke kracht. De maan is verbonden met vruchtbaarheid, creativiteit, de vrouwelijke macht, gevoel, onderbewustzijn, je goed-voelen in je fysieke leven. Dit is de 2de chakra – sacraal chakra. Mensen snappen deze sacrale energie nog onvoldoende. Sta er zelf eens bij stil waarom het 2de chakra het sacraal chakra heet? TIP: sacraal betekent heilig-gewijd.

Het duo kracht en macht

Het is de vrouwelijke macht die ervoor zorgt dat de mannelijke kracht een plek (thuis, rust) krijgt. Of met andere woorden de vrouwelijke energie heeft de macht om rust in je hoofd (= mannelijke kracht) te brengen. De zon is het hier en nu, maar het wat je ermee doet of het hoe je ermee omgaat, is verbonden met je gevoel/emoties/verleden. Dus als jij je leven echt richting wil geven is de maan een goeie leidraad om rust in je hoofd te verkrijgen. Daarom ook dat de mensen zoveel kracht en inzicht putten, uit de 2-wekelijkse groepshealing incl verslag (gaat door vanop afstand).

Bijgevolg is het teken waarin de maan staat, de uitdaging of dat wat je hoofdbrekers kan zorgen als je ertegen in gaat. Nieuwe maan, altijd de tijd voor aha-momenten. Een nieuwe lei omdat je zielekracht dan op haar sterkste is. Het is de tijd van loslaten, zuivering en verstilling. Onder de vleugels van de schorpioen energie, kan jij dieper doordringen tot de mysteries van het leven en dat van jezelf. Schorpioen is een vrouwelijke macht, een waterteken (= gevoelig) en een vast teken (= dat wat echt belangrijk voor jou is, iets dat vaststaand is).

Het is de macht van je passie, hartstocht en bergen-verzettende-energie, waar je zo bang voor bent. Zolang jij jezelf afwijst, ben je doodsbang voor deze macht. Want als je leeft vanuit je passie, zou je wel eens gelukkig zijn en je goedvoelen in je vel. De angst erna weer ongelukkig te zijn, zorgt ervoor dat je onbewust kiest voor ongelukkig zijn, dan hoef je je geen zorgen meer te maken om het te worden. Denk je nu dat dit kolder is? Nee hoor, het is pure logica, als je leeft vanuit angst. Leven zonder zorgen is de controle loslaten en verantwoordelijkheid nemen voor alles wat voorvalt. Durf jij dat al aan?

De meeste mensen willen dat onbewust niet, omdat ze bang zijn om afgewezen te worden als ze spontaan zichzelf zijn. Al ik klanten wijs op de mogelijkheden van hun passie, komen heel snel, de excuses op de proppen. Ja, maar ik kan DAT niet omdat……. .Wel deze leugens, deze ja’maar, die jij tot standaard waarde gemaakt hebt in je leven, zal de schorpioen energie nu doorprikken.

Maak het jezelf gemakkelijk als één van je leugens je nu komt uitdagen, door jezelf de vraag te stellen: wat jij zou kunnen realiseren zonder deze ja’maar. Ik geef een voorbeeld. Een dame, die ik hier in spanje recent leerde kennen, valt al 17jaar onder de ziektewet. Ze is hier vanwege een erfenis en liet vallen dat ze eigenlijk heel graag naar hier wil verhuizen MAAR dat ze dit niet kan maken omdat ze dan haar “inkomen” verliest. Mijn advies is simpel, zorg dat je terug op eigen benen staat. Gemakkelijk? Nee, maar meer dan de moeite waard. Heb dit zelf meegemaakt 10 jaar terug, toen ik na 18 maand ziektewet, besloot om weer autonoom te worden. Ondanks dat ik helemaal nog niet wist wat ik zou doen. Maar het is mijn ervaring dat als je kiest voor jezelf ipv je in de luren laat leggen door je ja’maars, dat de levenszee zich voor je opent als een sesam-open-je. Eerst ruimte maken en dan kan een nieuwe invulling zich openbaren Dat is wat schorpioen doet. Met het vuur van haar passie brandt ze alles op haar weg plat. En iedereen weet dat na een bosbrand, of een lava uitstroom, het land heel vruchtbaar is.

Stel jezelf volgende vraag: ben ik bereid om mijn waarden stelsel op te schonen? Wil ik een passioneel, levenslustig wezen zijn? Wil ik genieten van elke uitdaging? Wil ik hiermee licht en vreugde brengen? Noteer de vragen of woorden die verder bij je opkomen en ga spelen en experimenteren met deze onderwerpen.

De transformatieve macht van de schorpioen omarmen

Schorpioen heerst over het 8ste huis en daarmee ook over je innerlijk macht en deze wordt aangestuurd door het 2de huis waar stier heerst over je waarden. Schorpioen is die machtige energie die in elk van ons huist, Deze maanhoroscoop zal het lekker pittig maken omdat schorpioen zich laat gelden in het tweede huis. Met andere woorden, de kracht van transformatie komt diepgaand rommelen in je waardenstelsel . Stel je open voor het aan de oppervlakte brengen van je oppervlakkige waarden of je oppervlakkig streven naar genot. Dit zal je de kans geven om jouw zielewaarden te ontdekken. Deze energie wil meer passie en hartstocht in je leven binnenbrengen.

Er rechtover in stier staat de retrograde uranus, in het uitdagende 8ste huis. Het huis van loslaten, erfenis, dood en transformatie. En deze zal schorpioen uitdagen om tot het uiterste te gaan, om echt een nieuw begin te maken. Om geen slaaf meer te zijn van je nood aan voedsel, geld en onderdak maar om een schepper te zijn die voedsel, geld en onderdak kan manifesteren. Manifesteren doe je door zelf verantwoordelijkheid te nemen, door BEWUSTE keuzes te maken. En als je keuzes aansluiten op je buikgevoel dan ben jij heer en meester over de wensen van je ziel ipv een slaaf of slachtoffer van je noden en onmacht.

Uranus zal ervoor zorgen dat je heel onverwachts en op mogelijks explosieve manier, tot nieuwe inzichten en echte waarden zal komen. Geheimen en schaduwen, manifesteren zich en als je ze accepteert dan zal je merken dat er niks geheimzinnigs is maar dat alles onderdeel is van jouw wezen.

Neem de tijd om na te denken en te mijmeren, spontaan.

Wil jij het jezelf ook gemakkelijker maken en je persoonlijk proces versnellen? Schrijf je dan in voor de groepshealing van 28 oktober. De groepshealing zorgt ervoor dat je meer en langer van de maanenergie kan benutten. Het verslag 10 dagen later zorgt voor intensivering, inzichten en bekrachtiging. Ik werk via je ziel door me op je af te stemmen via je doopnaam. Gaat door na 23.30u zodat de meeste mensen dan slapen en nog meer ontvankelijk zijn. Inschrijven kan tot 28 oktober om 23.00u via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 15€ incl verslag. Lees hier welke fijne ervaringen de groepsleden met je willen delen.

Deel gerust dit artikel als je anderen ook een steuntje in de rug wil geven

Van harte en fijn dat ik je mocht inspireren naar een fijner en bewuster leven.

Isabelle lambrecht

healer & bewustzijnscoach