Nieuwe maan, de tijd van de maand, waarop we ons als herboren kunnen voelen. Met nieuwe maan is het gemakkelijker (voor die mensen die er bewust mee bezig zijn) om je bewust te worden van je denk patronen. In deze periode is de zuigkracht van de materie en het denken minder, waardoor je je bewust kan worden van je denkbeelden en de zuigkracht van je negatieve denken. Zonder het denken heb je meer contact met je voelen en kan je beter jezelf zijn.

Ook energetisch is de energie nu duizelingwekkend hoog. Dat wil zeggen dat er nu ook wijzigingen in ons DNA aangebracht worden. Door deze snelle, piekverhogingen kan je fysiek er heel wat van ondervinden, want het gaat bijna te snel nu. Verhoogde hartkloppingen, overslaan van het hart, licht zijn in je hoofd, druk op de keelchakra, hart- en hoger hart chakra die zich willen openen, nieren (omdat hier je bestaansangsten zitten). Ervaar je dat, doe het dan rustig aan, zeker geen zware fysieke arbeid of hoog tempo, maar een ruimte maken voor de huidige aanpassingen die collectief aan het gebeuren zijn. Onbewuste mensen, kunnen hier heftig op reageren met irritaties, boosheid, ongeduld,……

Toch zal je zeker niet in slaap vallen want , de planeten staan in de bovenzijde van de horoscoop, wat wil zeggen dat je dit extravert (= verbaal naar buiten toe) zal uiten. De energie kan dus wat duaal aanvoelen. Enerzijds het willen uitblazen maar anderzijds het je willen stellen.

Ook tweelingen is een dubbel teken, en het lijkt soms alsof je voeten soms een eigen leven hebben. Je denkt wel zo of zo maar toch doe je iets helemaal anders. Veel mensen denken dat ze goed bezig zijn maar hun gedrag of hun woorden tonen een ander verhaal. Lees hier meer over 

Zon & maan in tweeling in het 10de huis

Het 10de huis, gaat over je waarde, grootsheid, je carriere of plek in de buitenwereld, autoriteit, faam. Het is de bedoeling dat je een zelfbewust wezen bent. Tweeling is de copycat energie. Want in de tweeling fase, leer je informatie door je omgeving te imiteren. Ook tijdens de zwangerschap kent de foetus 12 groeifase en in tweelingen wordt de informatie uit je DNA opgenomen. In het DNA ligt de informatie van 3 miljard evolutie opgeslagen. In al die informatie is veel rotzooi, die je onnodig belast. Zie het symbolisch als een grote doos met allemaal foto”s die je kreeg en die mag jij nu sorteren op wat jij zelf mooi vind en wat niet. Waar voel je je goed bij en wat niet, zowel met spullen, keuzes als met mensen rondom je. Stel de dingen in vraag. Toets ze af aan je eigen lichaam = voel. Met je eigen lichaam geef jij jouw verhaal vorm.

In de tweeling energie ben je op zoek naar kennis, ben je nieuwsgierig, leg je graag contact met de buitenwereld. Gebruik deze energie om te experimenteren, om voeling te krijgen met wat jij graag naar buiten zou willen brengen. Ontdek wat je vreugde geeft en deel dat met de buitenwereld. Ga er nu niet te diep op in. Wees levendig, openhartig, gevat en flexibel want je staat op het toneel en jij bepaalt de scene die gespeeld wordt. Proef wat het is om te mogen schitteren = jezelf zijn.

Het 10de huis is het huis van de spotlights en in de tweeling energie wordt je nu gevraagd wat jij toont aan de wereld. Ben je nog hard anderen aan het imiteren of intimideren? Of ben jij al een weergave van jezelf?

Ben je nog aan het imiteren, dan is dat een natuurlijke manier om jezelf te ontdekken. Maar belangrijk hierbij is, dat je invoelt wat voor jou werkt en wat niet. Elke mens is uniek, zelfs een kloon is uniek.

Ben je nog aan het intimideren, dan probeer jij waarde te roven van de ander, via oordelen, kritiek te leveren of anderen bang te maken. Tot 6jaar terug was ik een vreselijk gekwetst mens. Ik had op iedereen kritiek en intimideerde, om zo te laten tonen dat ik wel iets waard was en iets wist. Maar pas op het moment dat ik mezelf accepteerde, voelde ik me waardevol en had ik het niet meer nodig om anderen af te kraken om me iemand te voelen. Zie jezelf, dan zie je ook de ander en kan je beiden in eigen, unieke waarde gelaten worden. Niemand is beter dan de ander, we zijn allemaal mooi en uniek. Leer je eigen authenticiteit waarderen, dan zal je kunnen genieten van de ander zijn/haar unieke aanwezigheid en handelen.

Mercurius die heer is van tweelingen, staat ook tegenover jupiter. Waak je dus voor egotripperij, gelijk willen halen, de ander willen overtroeven. Eerlijkheid is het antwoord nu. Durf uit te komen voor waar je mee bezig bent, wees eerlijk over je echte intentie.

Fysiek werkt deze energie in op knieën en hamstrings (achterzijde van de knie). Wie zich schrap zet, zal zijn hamstrings strekken en hiermee op slot zetten. In het 10de huis toon je wat je waard bent. Iemand die leeft vanuit eigenwaarde en eigenliefde, blijft veerkrachtig en zet zich nooit schrap. Als jij je nog denkt te moeten schrap zetten of te moeten bewijzen, wil dat zeggen dat jij je plek op aarde nog niet aanvaard hebt. Op een onbewust niveau is er nog weerstand tegen je incarnatie, het leven op aarde.

Maan driehoek pallas

Met deze maan is er extra ondersteuning en draagkracht voor alles wat met creativiteit te maken heeft. Een creatieveling is een soort mentor die anderen leert om contact te maken vanuit de essentie. Elke vorm van creatieve activiteit, die nu vanuit het hart gedaan wordt, zal een groot succes zijn. Schitterende opportuniteiten kunnen zich nu aandienen.

Venus driekhoek pluto is de energie die toont dat liefde veel sterker is dan haat en agressie. Het is een hele sterke wenskracht. Als je nu je wensen neerzet, vanuit het hart, dan is dit de bekrachtigende energie. Maak er wijs gebruik van want want je wenst zal je krijgen. Je zal echter de lading van je intentie achter je wens ontvangen dus wees eerlijk met jezelf; Met venus pluto krijg je wat je verdient.

Veel dubbele energie

Voor tweeling zielen is het weer een speciale tijd want met de maan in tweeling kan je die beter voelen. Ook de datum 3-6-3 (2+0+1+9=3) wijst op verruiming en uitbreiding. 3 valt onder jupiter, die tegenover de maan in de eerlijke boogschutter staat. Wil je je tweeling ziel ontmoeten of ben je al samen, dan is eerlijk zijn met jezelf nu bijzonder belangrijk. Drie is flexibel en creatief blijven waardoor je dienstbaar (= 6) kan zijn aan je bron en een lichtpunt voor de wereld.

Loop jij nog vast en durf jij je nog niet open te stellen of over te geven aan het leven, kan je een healing of een coaching bij mij boeken. Het 8-weken angsttraject is ook een bevrijdende mogelijkheid

Groepshealing met de nieuwe maan
Deze blijkt een schitterende hulp te zijn voor die mensen die hun persoonlijk proces willen versnellen en begrijpen. Aan de hand van het verslag achteraf, lees je welke de collectieve uitdaging is die je ook in je eigen leven nu dient aan te gaan. Tijdens de healing krijg ik een beeld door dat je helpt begrijpen wat speelt. In het verslag werk ik dat uit met duidingen en oefeningen.

De groepshealing gaat door vanop afstand, na 23,30u, terwijl de meeste mensen slapen. Dan is de energie veel sterker en zuiverder. Kost maar 15€ incl verslag. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be. Lees hier over de vele ervaringen

Veel plezier alvast met dit artikel en deel het gerust als anderen een steuntje in de rug wil geven. 

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach