Ben jij je er al van bewust dat je energie, tijdens nieuwe maan, eerder naar binnen gericht is? Je kan het symbolisch zien als een trap die je naar binnen brengt. Met schorpioen is het mogelijk om intens en diep te voelen want dit is een energie die zeer nauw aansluit op je ziel. Daar waar je in de onderliggende tekens worstelt met je mens-zijn, kom je in schorpioen voor het eerst in contact met je hogere wezen. Verdieping is de kern van deze maan en ook de planeet patronen verwijzen naar een enorme verdieping en push richting contact met jezelf.

De planeten staan in een kom patroon

We spreken van een kom patroon, als alle planeten zich  in maar in één helft van de horoscoop bevinden. Dit duidt op het gegeven dat je weinig behoefte aan anderen zal hebben. Je zal genoeg hebben aan jezelf, aan contemplatie en weinig motivatie naar actie of een naar buiten stappen ervaren. Volg deze stroom en neem lekker tijd om contact te maken met jezelf.

Hoofdzakelijk de bovenste hemisfeer (bovenkant) is bezet

Wanneer enkel de bovenkant van de horoscoop bezit is, duidt dit op een grote mate van bewustwording of gerichtheid op het hoe jij functioneert in de samenleving. Kijk eens welke rol je momenteel speelt. Wat wil je ermee in de praktijk brengen en waarom wil je dat? Heb jij al voeling met je sterke punten of is er nog gebrek aan contact tussen je innerlijke en uiterlijke wereld? Gebruik deze nieuwe maan om te analyseren hoe jij staat ten opzichte van de buitenwereld. Hoe jij de buitenwereld verantwoordelijk stelt voor je moeilijkheden en de mogelijk oplossingen.

OEF: Noteer de volgende dagen waar jij je machteloos voelt en waarvoor jij de buitenwereld aansprakelijk stelt. Noteer duidelijk wat je verwacht van die ander en waarom. Vraag of een vriendin of vriend die je vertrouwt je wil helpen met deze oefening. Plaats 2 stoelen tegenover elkaar en laat je vriend(in) voorlezen wat jij geschreven hebt, terwijl jij tegenover hem/haar plaats neemt. Hou pen en papier bij de hand en noteer de gedachten die bij je opkomen terwijl je eigen tekst aan je voorgelezen wordt. Je zal merken dat je de tekst vanuit de oppositie zal aanhoren en dat zal je helpen om een andere visie of aanpak te ontwikkelen.

Zolang je je mechanismen en patronen onduidelijk blijven, kunnen ze je in hun tredmolen vasthouden.

Bezetting van het 3de kwadrant

Het 3de kwadrant is het segment van je betrokkenheid in de sociale context. Met name het hoe jij je verhoud tot anderen, waar jij jezelf wegcijfert en denkt de noden van anderen op de eerste  plaats te moeten zetten. Hier is de valkuil medelijden. Wat denk je daarmee te winnen?

OEF:denk na over het volgende: waarom denk je dat het dienstbaar en waardevol is, als je handelt vanuit zelfafwijzing en een jezelf wegcijferen. Als jij handelt vanuit zelfafwijzing, wat is dan je meerwaarde? Wat zou jouw meerwaarde kunnen zijn mocht jij je stralende, authentieke zelf kunnen zijn. Denk jij dat het getuigd van liefde en respect als jij de ander zijn/haar negatief zelfbeeld en patroon blijft voeden? Is medelijden een teken van liefde of een teken van egoïsme? Is lijden een noodzaak of een keus?

De Noorderlijke Maansknoop gaat ook over van de vurige leeuw naar de gevoelige, huiselijke kreeft en vertelt je dat het tijd is om thuis te komen BIJ jezelf. .

Nieuwe maan in schorpioen in het  relatie huis 

Het 7de huis is het huis van je relatie/huwelijk. Je kan je nu echt  bewust worden van je intense of diepste gevoelens, met name je sympathieën en antipathieën. De schorpioen legt nu de zwakke plek bloot in je relatie, dat wat jij steeds weer onderdrukt. Het legt ook bloot hoe jij de relatie manipuleert. Dat wat je vervelend vind aan je partner mag nu zichtbaar worden en uitgeklaard.

OEF: kijk eens hoe jij probeert om de zwakke plek van de ander uit te buiten in de volgende 10 dagen. Waarom denk jij te moeten manipuleren, waarom vind je het eng om je zelf bloot te geven, waarom voel je je hierbij kwetsbaar?

Met schorpioen zal de hunkering naar een intense echte relatie weer oppoppen. Stel je open voor wat jij nodig hebt om je relatie echt en diepgaand te maken. Je wil dat je partner eerlijk is en zich helemaal geeft. Maar onthoud, dat je in een relatie altijd met twee bent. Stel jezelf zeker de vraag of jij bereid bent om je partner hetzelfde te geven als jij van hem/haar verwacht.

Dit kan resulteren in een sterke jaloezie en angst als je partner niet doet wat jij wil. De grote uitdaging bij de schorpioen energie is dat je zo intens en diep kan voelen dat je je pas wil openstellen als je je 100% veilig en zeker voelt.

Vraag: welke zekerheden denk jij nodig te hebben? Wat verschaft jou veiligheid? Hoe hou jij je partner onder controle? Ben je alleenstaande, kijk dan waarom je nog bang bent om jezelf weer te verliezen in een relatie?

Zon en jupiter staan ook onder de schorpioen invloed

Nieuwe maan is altijd een nieuw begin, een nieuw zaadje. De schorpioen is ook een soort van nieuw begin omdat je in schorpioen voor het eerst in contact kan komen met je hoger wezen en zijn. De tekens onder schorpioen zijn het proberen mens te zijn, het zogenaamde lagere deel en vanaf schorpioen heb je een stevig fundament om het hoger luik van jezelf vorm te geven. Je bent je in schorpioen bewust van je multidimensionele zelf. Vandaar dat dit zo intens aanvoelt en je kan overweldigen. Zowel maan (voelen) , zon (weten) en jupiter (groei en vermeerdering) staan in schorpioen. Schrik dus niet van een intens voelen, want dit is nieuw. Als “lager” wezen leef je verdoofd maar in deze energie zal je momenten van intens bewust-zijn kunnen ervaren. Omhels het, ook al is het intens. Wees er niet bang voor want het jaagt je enkel angst aan omdat je er niet meer mee vertrouwd bent, ondanks dat het een onderdeel van jou is. Zoveel mensen zijn vervreemd van zichzelf en daarmee ook bang van zichzelf. Geloof me, het is het mooiste wat je kan ervaren, het terug éénworden met jezelf en daarmee met de bron.

Gunstige aspecten van de maan met neptunus en pluto

Dankzij de krachtige steun van neptunus zal je durven je gevoelens te openen en daarmee in contact kunnen komen met dat waarvan je diep in je hart droomt. Dat zal ervoor zorgen dat jij ook zal kunnen ontdekken waar en hoe jij jezelf verwaarloosd. In deze periode zal je streven naar echte contacten die een verrijking zijn voor beide partijen. Ambitie maakt plaats voor het eenvoudige plezier van geven en 100% aanwezig zijn.

Pluto, de heer van schorpioen zet hier ook positief de schouders onder. Normaal is een combinatie van Pluto met maan eerder dwangmatig te duiden, in de zin van vaste patronen en gewoontes. Maar binnen dit gunstig aspect geeft het je de mogelijkheid om eenvoudig weg intens te genieten van elkaar. Intens geluk kan als jij bereidt bent om het idee los te laten dat het leven moeilijk moet zijn. Ontdek hoe het leven zich vormt naar dat wat jij accepteert en toelaat voor jezelf. Hoe minder je probeert zelf in te vullen (= te controleren) hoe meer je eigen potentieel spontaan tot vervulling kan laten komen.

Vraag: mag jij intens gelukkig zijn? Mag jij gaan voor de volle 100 pond of ben jij minder waard? Mag jij overvloed en vrijheid genieten of moet jij hard werken en zwoegen?

Samenstand van mars en zwarte maan  in de bevrijdende waterman

De zwarte maan is dat verrukkelijke, ongerepte deel in jezelf dat je zo graag verdrukt. Wanneer mars en zwarte maan de handen in elkaar slaan kan dit heftige emoties van onderdrukte woede, agressie en irritaties bij je oproepen.  De zwarte maan is dat deel van jezelf, dat eist dat alles 100% vervulling geeft en evenwaardig is aan je essentie. Dit gegeven in waterman zal blootleggen hoe jij de vernieuwing in je eigen leven remt. Als je boos wordt als het niet loopt zoals je wil of als het niet snel genoeg gaat naar jouw idee, weet dan dat je hier een kans krijgt om je diepste wensen te bevrijden.  Maar je mars en daadkracht loopt inderdaad tegen heel veel stellige overtuigingen aan waardoor zijn kracht geremd wordt. Ik merk het zo vaak tijdens coachingen, dat mensen wel zeggen ik wil maar als ik hen dan via de beelden die ik doorkrijg, kan loodsen tot aan het cruciale punt, zie ik ze zo vaak als een slang kronkelen op hun stoel. Het verbijsterd me steeds weer dat zij op het cruciale moment echt moeilijk doen om ja te zeggen tegen zichzelf. Steeds weer, zie ik keer op keer, hoe de mens zelf zijn enige vijand is. Ik mag nog de rode loper uitrollen, ik kan er niet opstappen in de ander zijn/haar plaats.

Voel je frustratie: benoem die, schrijf die op. De enige angel is steeds weer wat volgens jou moet gebeuren.

Laat elke vorm van moeten los, want dingen kunnen maar zo snel gebeuren als waarvoor jij rijp en klaar bent. Vervloek het leven niet, want het leven geeft je enkel wat jij zelf toelaat. Verlopen dingen niet zoals jij het wenst, accepteer dan dat wat gebeurt het enige juiste en het beste is in je huidige situatie. Je zal merken dat je meer ruimte en adem krijgt en dan kan er een shift in jezelf gebeuren. Vechten, frustratie en weerstand is jezelf klein houden, acceptatie en overgave is jezelf groter en ruimer maken.

Met acceptatie accepteer je enkel je realiteit wat niet wil zeggen dat je ermee akkoord gaat. Maar pas nadat je je realiteit accepteert kom je in de positie om verandering aan te brengen. Zolang je probeert je realiteit naar je hand te zetten, leef je in een luchtkasteel maar onmacht troef is. Dit is de zuiverste vorm van het jezelf moeilijk maken.

Mars/zwarte maan sextiel uranus

Je onbewuste drijfveren en passie zullen je inspireren om het avontuur van je leven aan te gaan. Want elk mens is hier op aarde om de ander te inspireren met zijn eigen potentieel en unieke zijn. Leer op je instincten te vertrouwen, durf onafhankelijk te zijn vanuit kracht ipv uit onmacht. Als je leert te leven en te handelen vanuit je diepste drijfveren zal je merken dat het heel fijn is om authentiek je ding te doen. Zwarte maan is dat wilde ongerepte in jou dat onverwoestbaar is.

Je kan blijven leven vanuit je innerlijk wond en zelfafwijzing of je kan jezelf openstellen voor het wonder dat het leven in essentie is. Met deze stand zal je wens naar meer plezier in je leven versterkt worden. Grote veranderingen zijn nu mogelijk voor wie de moed heeft om ja te zeggen tegen zijn/haar innerlijke diepste wensen.

Op 23 november krijgen we de volgende insteek op ons pad via de volle maan 

Deelname aan de krachtige groepshealing op afstand

Telkens met volle en nieuwe maan geef ik een groepshealing die doorgaat vanop afstand. Dit is een zeer krachtige tool om je eigen proces te versnellen en te laten aansluiten op het kosmische proces.  Binnen de 10d ontvang je dan ook een uitgebreid verslag waarmee je zelf aan de slag kan in je eigen leven. Inschrijven kan enkel via email isabelle@isahealing.eu tot 7/11 om 23.30u………….Ontdek hier de sterke ervaringen van deelnemers   https://www.zichtbaar.be/klantervaringen-groepshealing-op-afstand/