Met nieuwe maan is het altijd gemakkelijker om dichter bij je ware zelf te komen. Het zorgt voor herbronning zodat de volgende stuwende fase weer aankunnen. Alles is cyclisch op aarde vanwege het duale concept, in-&uitademen. Inademen is scheppen, uitademen is loslaten en ruimte maken. Inademen is van nieuwe naar volle maan, uitademen is van volle maan naar nieuwe maan.

DISCLAIMER er staan schrijffouten in al mijn teksten https://www.zichtbaar.be/fouten/

Je mag nu diep uitademen en loslaten. De 3 laatste verduisteringen waren zeer stressvol voor zowel psyche als lichaam. Deze maan nm in kreeft is de eerste sinds 2017 die geen eclips heeft. De verduistering van 21 juni, stond ook in het teken kreeft waardoor deze verbonden is met de huidige nieuwe maan die ook in kreeft staat. Het is zeldzaam dat 2 opvolgende nieuwe manen in kreeft staan. Daarom kijken we naar het kreeft medicijn.

Welk advies heeft de kreeft energie voor ons nu?

Sinds 2017 is de zoektocht naar het thuiskomen heel intens. Een kreeft heeft haar huis altijd bij zich dus veiligheid en thuis zijn belangrijke thema”s. 2 nm op rij in kreeft, laten je voelen waar jij je nog geremd en het zwijgen opgelegd voelt? Thuiskomen, je goed voelen in je eigen vel zijn thema”s die aan de orde zijn.

Kijk eens naar het thema veiligheid in je eigen leven. De wereld op zijn kop voelt onveilig, onwennig. Dit is en uitnodiging om terug contact te maken met jezelf en je terug veilig te voelen vanuit het contact met jezelf.

De typische eigenschappen van kreeft zijn beschermend, geduldig, gericht op verbinden en zorgen voor elkaar. Zeer huiselijk, zowel familiaal als met gelijkgestemden.

Oeps muilkorven en social distance in de kijker. De kosmos nodigt je uit om je te blijven verbinden en te zorg te dragen voor jezelf en de ander.

Een kreeft is een gever die geen eisen stelt, doch als ze iets willen zijn ze zeer overtuigend en vasthoudend.

Wat wil jij nu concreet? Blijven in een onderdrukkende, angstige cultus die steeds meer van jou en elke mens eist? Waar hou jij aan vast? Hoe zit het met je overtuigingen, zijn die gevoed door je gevoel of door je emoties en denken?

Het zijn emotionele, gevoelige wezens die zich maar al te gemakkelijk verschuilen voor de buitenwereld.

Waar wil jij je nu voor verschuilen? Waar wil jij geen verantwoordelijkheid voor nemen?

Kreeftmensen verzamelen ook graag omdat aan alles wel een emotionele waarde zit.

Wat verzamel jij nog allemaal en waar hou jij nog aan vast vanuit emotionaliteit of vanuit nood aan zekerheid? Strookt dit met wie en wat je wil zijn? Met waar jij in je hart voor staat?

Een kreeft loopt zijwaarts dus recht op het doel afgaan doen ze niet, ze tasten eerst af.

Neem nu je tijd om te ontdekken wat voor jou belangrijk is. Recht op een doel afgaan is nu onbelangrijk. Wat heb je nodig, waarom, wat wil je , waarom, ……..

Ze zitten altijd in hun harde schil waardoor hun zorgzaamheid soms op afstandelijke, klinische wijze geuit wordt.

Verbind je met jezelf, luister naar je gevoel ipv een marionet van je angst te zijn.

Met hun scharen verdedigingen ze zich en wat ze in hun scharen hebben laten ze niet meer los. Bezitterigheid is ook een eigenschap van de kreeftmens.

Welke bezit heb jij boven je eigen geluk en goedvoelen gesteld? Is geld, huis, job, relatie belangrijker dat wat echt goed voor je voelt? Is een compromis echt noodzakelijk of is het tijd om andere keuzes te maken? Welke eisen/voorwaarden stel jij nog aan het leven?

De kreeft energie toont dat velen zich nu alleen, verlaten en onzeker voelen en dat er grote behoefte is aan veiligheid en zekerheid. De levensles voor een kreeft is om het heft in eigen handen te nemen, zelfstandig je leven te bepalen ipv te wijzen naar anderen en naar het verleden. Je horizon verruimen is nu heel belangrijk, alsook het creatief zijn of creatieve oplossingen toelaten.

De uitnodiging van de kreeft is om diep te durven voelen, je bewust te worden waarmee jij je wil verbinden, het heft in eigen handen te nemen en zelfbewust te zijn. De kreeft energie zal ook verlichting en troost brengen zodat je alles kan verwerken, plaatsen en integreren.

De kreeft / steenbok as, kan karmisch en zwaar aanvoelen omdat ze gaat over je eigen vrijheid, je eigen levensstructuur, je plek binnen de familie en maatschappij en de lessen die je vanuit je posities kan leren.

De nieuwe maan en zon in kreeft, tegenover saturnus verwijst naar beperkingen en testen als je tegen de stroom in blijft handelen. Het daagt je uit om jezelf tot uiting te brengen en om zelfbeperkende structuren te zien en te doorbreken. Het kan ervoor zorgen dat je terugverlangt naar vroeger (toen het nog “goed” was). Je kan veel machtsdruk ervaren, veel kritiek van anderen die een andere stem hebben dan jij. Geduld en standvastigheid is belangrijk. Blijf bij dicht bij de waarheid van je hart en laat je niet overweldigen door de overmacht van buitenaf. Wees zelf kritisch met alle berichtgeving en slik niet alles voor zoete koek. Er is heel wat zelfdiscipline nodig nu om eerlijk te blijven.

De nieuwe maan oppositie pluto. Een oppositie is altijd een uitnodiging om een beslissing te nemen. Nieuwe maan is een nieuw begin, pluto is de ziel. Ben jij bereid om je zielpad te volgen?

Jupiter versterkt pluto jupiter is de versterker en uitvergroter dus de invloed van je ziel wordt sterker en sterker.

Saturnus geeft ruggesteun aan pluto en nodigt je weer uit om je structuur te baseren op de waarheid van je ziel en jezelf vrij te maken.

Neptunus slaat de handen in elkaar met pluto en vraagt je te geloven in en je bewust te worden van de onbegrensdheid, almacht en grootsheid van je ziel en ware zelf.

Saturnus en pluto retrograde waardoor je veel intenser de roep van je ziel zullen voelen om vorm te geven aan onze eigen essentie.

Pluto maakt vrij, je ziel wil zich uiten. Het is tijd om je los te maken uit dat wat je beklemt en klein houdt.

Energetische ondersteuning

Wie een stevige steun wenst tijdens deze zeer belangrijke processen dit jaar (2020 is het jaar van de definitieve omslag) kan zich inschrijven voor de super krachtige groepshealing (is vanop afstand). Ik stem me op je af via je doopnaam. Al sinds 2016 gaan deze elke 2 weken door en hebben ze al vele mensen geholpen hun persoonlijke groei te versnellen. Lees hier feedback. Energetische blokkades worden hierbij weggenomen en 10 dagen later, krijg je extra inzichten en tools via het uitgebreide verslag. Kost maar 18€ ofwel 125€ abonnement (7+3 gratis). Inschrijven tot 5 juli om 23u via isabelle@zichtbaar.be

Inschrijven 2 wekelijkse nieuwsbrief