Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik voel me de laatste dagen zeer energiek en assertief, opruimen en herschikken is een plezier en gaat vanzelf. Alsof de lente al met frisse bezem ruimte maakt in mijn leven. En eigenlijk is dat wat bizar want de energie van de nieuwe maan is normaal een  ingetogen en naar binnen gerichte energie.

Maar op sommige momenten was ik niet te stuiten. Het was alsof ik 10ballen tegelijk ophield, niet te stuiten hihi. Gelukkig krijgen we altijd hulp van de kosmos en hielp moeder natuur me door haar boodschappers de mieren te sturen. Toen ik de mieren weer vrolijk door mijn huis zag marcheren; begreep ik direct dat ik teveel en te gefocust aan het werken was. Mijn werkmier gedrag liet ik los en ik nam wat meer tijd om te ontspannen en te genieten van het ruimte maken voor mezelf. Deze nieuwe maan is er eentje die duidelijk grote schoonmaak wil houden, het kaf van het koren scheiden zoals ze zeggen.

Wel vernam ik van velen dat ze zich verwart en onrustig voelden zonder er echt de vinger te kunen opleggen.  Het is een gevoel van moeten in beweging komen. En toen ik de maan radix maakte begreep ik het direct. Met een maan in ram komen je emoties/gevoelens gewoon in beweging.

De ram is een energie die je niet of toch zeer moeilijk kan stuiten. Het is een energie die “moet” bewegen, die erin wil vliegen, die dingen wil doen. Weet/zie je niet direct in welk segment van je leven verandering mag komen, gebruik dan deze actieve energie om grote kuis te houden. Begin gewoon met 1 kast of 1 ruimte op te ruimen en te herschikken tot het weer stroomt.

Eigen grenzen trekken is belangrijk nu

De energie van de 3 vorige maanden heeft je (ons collectief) het vuur aan de schenen gelegd om meer je eigen grenzen te trekken; door je in contact te brengen met je diepste onbewuste kwetsing. Door deze zichtbaar te krijgen krijg jij nu de mogelijkheid om meer te leven vanuit je eigen prioriteit. Ik ben dus wel benieuwd of je al ontdekt hebt vanuit welke prioriteit jij leeft? Want alles valt en staat met je bewustwording.

In de maanverslagen van de groepshealingen staan ook veel vragen die de groepsleden helpen om bewust te worden van waar ze mee bezig zijn. Een dame mailde me “verbouwereerd” terug; Het is zeker waar wat er nu boven komt doch kan ik op de meeste vragen zelfs geen antwoord geven ;( nog nooit bij stil gestaan….Ik voel nu wel een enorme gelatenheid t.o.z. van het werk waarvoor ik mij voordien mateloos inzette. Zelfs een beetje ziek geworden 🙂  Voor het eerst had ze echt contact met zichzelf gemaakt.

Een andere klante schreef:’ De vorige groepsh. (31 maart)was heel confronterend en heb ze wel verschillende malen gelezen. Ik doe heel graag weer mee. ‘ Nog iemand schreef: Dag Isabelle, Bedankt voor het treffende verslag van de vorige Volle Maan! Ik zou me ook dit keer graag inschrijven voor de groepshealing van de Nieuwe Maan (16/04).

De maan schudt ons 2x per maand wakker, met de groepshealingen krijg jij extra tools om zelf in je leven mee aan de slag te gaan. In hoeverre denk jij bewust te zijn? Stel jezelf eens volgende vraag: ‘ hoe bewust leef ik op een schaal van 100%”en het eerste cijfer dat binnenkomt bij jou klopt. Zit je onder de 50, dan lieve mensen is het echt wel de moeite om wat meer stil te staan bij jezelf en je eigen leven.

Bewustwording, de basis

Bewustwording, weten waar je mee bezig bent, begrijpen waarom je doet wat je doet, want jij bent de stuwende kracht in je leven die vorm geeft aan alles, via je gedachten. Hoe bewust ben jij van wat er allemaal door je hoofd gaat? Lopen je denken en handelen synchroon of spreken ze een andere taal?  De meeste mensen leven voor 4% bewust, al de rest is automatische piloot. Het is heel belangrijk om te begrijpen dat je leven gestuurd wordt door aangeleerde prioriteiten die via je gedrag tot uiting komen. Maar jij bent toch meer dan een computer of robot? Je bent warmbloedig, van vlees (lichaam) en bloed (ziel).

De vorige maan in weegschaal wou hierin meer balans brengen. Hoe zit het met de balans bij jou? Heb jij ook al gemerkt dat je smaken en wensen veranderd zijn en dat het je niet meer lukt de dingen zoals anders aan te pakken? Kan jij al voelen dat er een subtiele verschuiving plaatsgevonden heeft, die je iets assertiever maakt?

De bezetting in het 12 huis viel direct op

Toen ik de maanradix getrokken had, viel mijn oog direct op het 12 huis waar toch wel een paar kanjers staan.

Saturnus (structuur) mars (daadkracht) uranus (intuïtie/verlichting) en dat allemaal in het teken steenbok ( je eigen verantwoordelijkheid nemen). Weer een mooie vingerwijzing naar die onbewuste collectieve stuwing nu, die aangestuurd wordt vanuit de kosmos, naar vernieuwing en meer leven vanuit eigen mogelijkheden. Met andere woorden een assertief in het leven staan in plaats van defensief.

Nieuwe maan in ram in het 2de huis

Deze nieuwe maan zal je helpen om deze nieuwe innerlijke beleving naar buiten te brengen. Ram sleurt je gewoon met zich, in een vloeiende, niet te stuiten beweging. Het is nog niet belangrijk wat en hoe, want de ram energie brengt je ‘levensschuit’ gewoon in beweging. Je lag heel lang vastgeketend aan het anker van je vooroordelen-verwachtingen en voorwaarden. Maar velen krijgen er nu echt wel zin in om die beperkende ankers NU los te gooien. Ram geeft je daartoe de nodige energie, enthousiasme en push om inderdaad een stap te zetten in de nieuwe richting.

De ram, het eerste teken van de zodiac, vol vuur en levenslust is de pionier. Dat wil zeggen lieve mensen bye bye comfortzones. Zijn kracht ligt in zijn impulsief zijn, optimisme en naïviteit. De ram is het zaad, dat maar één focus heeft: namelijk door de aarde (de materie) heen breken, zo snel mogelijk naar het licht, zodat het potentieel zich in een latere fase ten volle kan ontplooien en manifesteren. Hierdoor wordt je minder belemmert door vooroordelen. Een ram pikt snel in op wat zich nu aandient en zal achteraf wel zien waar hij uitkomt of wat hij met de situatie kan aanvangen. Ik vind dit een zeer goed uitgangspunt want de toekomst is per definitie onbekend en daarom ook onlogisch. Het is dan ook logischer om een stap te zetten en dan je gezonde verstand te gebruiken om te kijken of het iets voor jou is of niet. Het zaadje in de grond, zal zich in eerste instantie gewoon een weg banen naar boven naar het licht en dan pas zal het zichzelf ontvouwen. Mensen doen het andersom, want ze willen alles onder controle hebben/houden. Maar controle en vernieuwing zijn twee tegengestelde krachten. Het is dus of het ene of het andere. De ram zegt, leven dat is het belangrijkste.Hij baant met andere woorden de weg.

De nieuwe sprong zal zich situeren in je eigen waardebepaling, financiën en zekerheden. Ben je bereid om bewust meer overvloed in je leven toe te laten of zijn je denken en handelen nog in tegenspraak? Kies jij voor zekerheid of voor leven? Welke zijn de bronnen waarover je beschikt (geld, talenten, potentieel, ideeën, …..) Daar zal je uit je comfortzone mogen treden en je grenzen verleggen. De focus van wat je kan verliezen vervangen door een focus van wat je kan winnen. Je tweede huis is het huis waarop jij je waardebepaling (oordelen, verwachtingen, eisen) stoelt. Neem de tijd om hierop in te tunen en bewust stil te staan wat je waardepalingen zijn (maw wat belangrijk voor jou is en waarom)

Uranus staat bij de maan dus meer inzicht in je gevoelens, een plots weten. Al bij al een snelle energie want de ram is vurig en enthousiast en uranus zorgt voor een directe verbinding tussen voelen en weten. Dit is een schitterende combinatie voor mensen die al vanuit hun gevoel leven maar voor mensen die nog leven vanuit hun emoties zal het resultaat een stier in een porselein winkel zijn.

Het verschil tussen gevoel en emoties

Gevoel is alles wat met vreugde en liefde te maken heeft en is gelinkt aan je hogere zelf en lichtwezen. Emoties zijn alle ego vormen van voelen, gebaseerd op angst en drama: angst, irritaties, woede, machtsvertoont, bluf, onzekerheid, haat, ….

Zolang je handelt uit moeten en plicht, zit je in emoties. Wanneer je dingen doet die je een goed gevoel, plezier en energie geven handel je vanuit gevoel. Emoties is controle, gevoel is juist vrijheid.

Uranus ruim vierkant met pluto in het 2de huis & 12d huis

Uranus is de vernieuwing, verlichting, intuïtie. Verrassend en onvoorspelbaar en hij toont een nieuw aspect van de planeet waarmee hij verbonden is. Pluto legt je zwakke plek bloot. In het 12de huis verwijst die naar je existentiële angsten, innerlijke wreedheden door zelfafwijzing en het kleineren van jezelf.

Met deze nieuwe maan krijg je de kans om te begrijpen hoe jij jezelf ondergraaft en klein houd door je focus op verlies. Uranus zegt ook dit deze beweging zich collectief zal manifesteren. Ik moest direct denken aan het sprookje van de schone slaapster die eindelijk wakker gekust wordt door haar prins (symbool natuurlijk voor de ziel).

Mercurius direct

Mercurius retrograde heeft toch voor behoorlijk wat verwarring, misverstanden en vertragingen gezorgd, dus ik ben blij dat hij op 15 april weer direct zal lopen. Met een mercurius retrograde ligt de klemtoon maar naar binnen gericht. Ik had moeite met mijn verslagen en het naar buiten communiceren en voelde me telkens weer naar binnen gezogen. Ook weinig inspiratie om te schrijven en de eerste week eigenlijk weinig zin om ook maar in beweging te komen. Dit is nu wel juist tegenovergesteld de laatste dagen, olé.

Ik wist/ voelde dat nieuwe zaadjes gepland werden en nu de ram eraan komt voel ik dat ik erin wil vliegen. De zaadjes zijn echter nog niet zichtbaar. Dus je zal merken dat het inzicht die de retrograde mercurius je gebracht heeft, maar echt tot je zal doordringen binnen een goed 10 tal dagen. Je zal plots merken dat je op een totaal andere manier bezig bent en dat je zal weten wat je doet. Nu voel je het dus al, maar weet/begrijpt het nog niet. Accepteer dit en laat los dat je al het moet kunnen vatten. Probeer niks te forceren en volg je gevoel als je je al tot iets aangetrokken voelt. Het inzicht komt later.

Het is een nieuw pad mensen dus onbekend. Met je oude kennis kan je hier niet binnen. Het is maar door stappen te zetten, te analyseren en bij te sturen dat je verder kan op je nieuwe pad.

Inschrijven voor de groepshealing, die doorgaat vanop afstand

Deze gaat door vanop afstand, op maandag 16 april na 23.30 (als de meeste mensen slapen en de energie veel krachtiger en puurder is). Je kan inschrijven door een email te sturen naar isabelle@isahealing.eu tem 16 april om 23.30u, kost 15€ met achteraf een uitgebreid verslag waar jij zelf mee aan de slag kan achteraf in je eigen leven.

Succes, veel plezier en we zien/horen elkaar weer met de volgende ronde op 30 april met volle maan.