Voor mij, als vis, komt dit issue heel sterk binnen. Want inderdaad grenzen stellen en je eigen ding doen blijft een hele uitdaging omdat een vis alles omhelst en alles kan en mag. Omdat ik zeer gevoelig ben, pik ik gemakkelijk de essentie op en kan ik die direct duiden of hard maken. Daarom ervaren veel mensen me als confronterend omdat ik er geen doekjes rondwind (mars in schorpioen). Wie mededogen begrijpt, weet dat de realiteit neutraal is. Wie nog leeft vanuit slachtoffer- of martelaarschap zal het leven als hard en confronterend ervaren. Tot mijn 44ste vond ik het leven zeer hard en oneerlijk. Vandaag op mijn 50ste vind ik het leven goudeerlijk en meesterlijk vindingrijk.

Geboren worden is gekwetst worden

Elke mens wordt gekwetst geboren en draagt pijn in zich. Die pijn verdoezel je met een patroon/houding waarachter je die verbergt. Als iemand dit dan scherp stelt, springt die pijn je in het gezicht en verwijt je de ander dat die je pijn doet of dat die hard is. Tot mijn 44ste liep ik op eieren, probeerde ik te sussen, te redden of te beschermen. Ik was het prototype van de vis, de zachte heelmeester die stinkende wonden maakt.

De laatste jaren heb ik de moed om een leider te zijn in plaats van een lijder. Ik durfde me kwetsbaar op te stellen en eerlijk te zijn, in de wetenschap dat ik daarmee behoorlijk wat “klappen” (= weerstand en kritiek) krijgen.  Er wordt namelijk “altijd” op de boodschapper geschoten of op de spiegel geslagen als die de verwrongenheid toont. Maar de dankbaarheid van de mensen die rechtstreeks met mij werken maakt het de moeite waard om dingen te blijven scherp stellen. De hardheid van de klappen neemt ook af naargelang je leert om nederig te zijn en de dingen niet meer persoonlijk te nemen. De nederigheid om kanaal te zijn, ipv iets uit de materie te vereren of om iets te willen bewijzen.

De vrijheid die grenzen je bieden

Het is een heel bevrijdend gegeven al je duidelijk weet wie je bent en als je jezelf 100% accepteert. Zolang je je schuldig voelt of schaamt stap je buiten je eigen grenzen. Elke mens is hier op aarde om zichzelf zichtbaar te maken. Je kan maar iets zichtbaar maken door een grens te trekken. Als jij medelijden hebt, je schuldig voelt of schaamt vervaag jij jouw grenzen. De dag dat jij de ander 100% kan accepteren leef je vanuit  mededogen, ontsproten uit eigenliefde en 100% omhelzing van het leven.   Het thema van de nieuwe maan is bij mij al heel sterk in werking. Ik stelde me gisteren al de vraag wat er speelde, want 6 issues dienden zich krachtig aan. Nu ik de maanhoroscoop maak snap ik natuurlijk veel beter wat er aan de hand is.

2 Voorbeelden van scherpstelling en grenzen trekken

  • Case 1 iemand vroeg me zaterdag: “Hoe is het in Spanje? Heb je een beetje lekker weer erbij? Het is hier koud, winderig en ongezellig.”  Ik heb daar niet op gereageerd. Vrijdag vroeg ze me: “Ik weet dat je druk bent hoor. Ik zou het wel fijn vinden als je geen contact meer met me wilt, dat je dat mij laat weten. Kan je je daar iets bij voorstellen?”  Zondag mijn antwoord: “Lieve c, je draait de realiteit om. Jij neemt contact met mij en niet andersom. Ik heb inderdaad geen tijd, noch zin om op je eerste vraag in te gaan. Dit omdat ik merk dat die vraag (ik) je in wezen koud laat en je enkel op zoek bent naar een klankbord. Ja ik weet het dat dit scherpstellen wel confronterend zal zijn maar ik hou nu éénmaal van essentiële eerlijkheid. Doe vele groetjes aan t    ⇒  Kijk eens waar jij oneerlijk bent naar jezelf en naar de ander. Wat zijn je motivaties, geef of neem je? Of geef je om te krijgen? Dit stuk zal je de volgende 10d nu triggeren met de nieuwe maan in vissen in huis 7. Hoe wil je dat je relaties eruit zien? Hoe wil je dat anderen met je omgaan? Ik wil duidelijkheid tussen mensen die me nodig hebben en mensen die echt een vriend zijn. 
  • Case 2 iemand vroeg naar het laatste verslag van de groepshealing en ik antwoordde “ Hallo B, dit is verstuurd geweest is naar alle mensen die betaalt hebben. Zou je me de datum van betaling kunnen geven? Dan check ik eventjes of ik een fout gemaakt heb. Haar antwoord was: “ Zeg Isabelle, de dag zelf heb ik je nog een mail gestuurd dat ik de betaling heb uitgevoerd, het is mij 1 keer overkomen dat ik het niet direct had gedaan en nu ga je ervan uit ……” en de trend was gezet.  Na wat heen en weer gemail, antwoordde ik niet snel genoeg naar haar zin en sloot ze af met deze knaller. Dag Isabelle, Nu sta je met je mond vol tanden hé…je kan je ongelijk niet toegeven (karakter Vissen) en dat als “zogezegd” spiritueel mens, want dat ben je niet. Voor jou telt alléén materie (karakter Vissen). Het zal een financiële reden hebben waarom je in Spanje woont…Ben héél blij en Dankbaar dat je je “Ware” aard toont en laat zien wie je Echt bent (zonder dat je het zelf) beseft. Ik heb Nooit een goed gevoel gehad bij jou en nu weet ik waarom. Voor mij stopt het hier en wil niets meer met jou te maken hebben. Ik wens je alle geluk in Spanje en ze zullen er daar ook wel achter komen…

    De kosmos is meesterlijk als ze ons een les leert. Had ze betaalt? Ja , op een slapende rekening die ik al 4 j jaar niet meer gebruik. Vandaar dat ik haar betaling niet terugvond. Mijn grens hier was dat eerlijk met mezelf bleef ipv haar gemakzuchtig haar zin te geven en gewoon het verslag te sturen. Heel vaak hebben we geen zin al in dat gedoe en cijferen we onszelf weg. De testen en groei liggen juist in die kleine alledaagse dingen. ⇒ Kijk een hoe gemakkelijk jij toegeeft of jezelf wegcijfert?  . Hier vind je het volledige artikel.

    Maar voor de zoekers onder ons alvast deze 2 vragen :

    • Wat denk je was hier de trigger ofwel het probleem van B? Het antwoord is eigenlijk samen te vatten in 1 woord, maar je mag max 20 woorden gebruiken. Wie het juiste antwoord vind krijgt een groepshealing gratis.
    • Vraag 2 wanneer is een mens onbezield? Ook hier het antwoord in max 20 worden. Ik heb al ervaren dat het voor de mensen heel moeilijk is om de essentie kort weer te geven dus je hebt 2 uitdagingen. Stuur mij een email isabelle@zichtbaar.be.

Inschrijven voor de groepshealing.

Elke maand geef ik 2x , met volle en nieuwe maan, een groepshealing. Dit helpt je als mens om sneller te groeien omdat ik je laat aansluiten op wat de kosmos je nu aanreikt. De bron bepaalt het grotere proces en onze taak als mens is het hoe wij met dat alles omgaan. Maak het jezelf gemakkelijker door de kosmische hogere frequenties nu in je eigen leven te integreren. Via de groepshealing breng ik die tot bij jou en binnen de 10 d ontvang je nog een verslag met de nodige inzichten en oefeningen die de impact van de healing bekrachtigen. Inschrijven tot 6/3 om 23.30 enkel via email isabelle@zichtbaar.be. Healingen gaan altijd door na 23.30u als de energie zuiverder is.  Feedback vind je hier

De nieuwe maan in vissen, huis 7 (relaties)

Het hoe jij met anderen omgaat zal nu uitvergroot worden. Vissen wil opgaan, heeft het moeilijk met de harteloosheid en de hardheid van materie, juist omdat ze in alles kunnen opgaan en niet graag aflijnen. Feit dat het in het 7de huis staat, wil zeggen dat de uitdaging voor de volgende 10d zijn klemtoon zal vinden op het hoe jij jezelf zichtbaar kan maken binnen relaties. Als jij je gemakkelijk wegcijfert zal je hierop getest worden. Hoe wil jij dat je relaties zijn? 

Melancholie als nasleep van de verduistering van januari is ook mogelijk, omdat je binnen de vissenenergie ook wanhoop kan voelen waarom alles zo hard en moeilijk is hier op aarde. Geef melancholie en wanhoop geen kans door jezelf toe te staan het leven te accepteren zoals het komt. Pas als je er een probleem van maakt kom in de negatieve kant van de vissen. Vissen is het teken bij uitstek dat kan begrijpen hoe het leven naadloos in elkaar steekt. Vissen als laatste teken heeft al alle voorgaande tekens en hun thema”s doorlopen. In vissen leren je alles te integreren vanuit acceptatie, nederigheid en vertrouwen. Je leert de vrijheid of de meerwaarde van duidelijk grenzen te waarderen en te begrijpen;

Onder deze energie kan je een sterke aandrang voelen om eindelijk ja te zeggen tegen je eigen talenten.

Zon en maan vallen samen met nieuwe maan dus je gevoel en daadkracht kan je dan beter op elkaar afstemmen. Leef je vanuit zelfafwijzing dan zal dat enorm benadrukt worden en kan je je sterk vergalopperen. Met nieuwe maan geef je er een lap op, omdat het een energieke omhoog stuwende kracht is.

Maan valt samen met neptunus (heer van vissen) wat de invloed van de vissen nog eens benadrukt. Neptunus is het onbegrensde, de ziel, het oneindige potentieel, troost, empathie, verlossing, maar ook verwarring, verslaving, het willen ontsnappen. Dit benadrukt het roze bril aspect, het is een dromerige tijd maar laat je er niet in meedrijven. Dit is het toppunt van gevoeligheid en empathie. Je bent op aarde om iets zichtbaar te maken en met je hoofd in de wolken lopen zorgt voor problemen. Leer dromen terwijl je stevig op je eigen benen staat. Droom en voel wat het met je doet. Dromen is een scheppingsproces en niet zomaar iets waar je kan in wegvluchten. Dromen is je voelsprieten uitsteken en overal invoelen, het is energetisch proeven en contact maken. Maan met neptunus in vissen kan voor pure magie zorgen, omdat het zorgt voor verlichting en een hogere vibratie. Verwijder die personen uit je leven waar je je niet goed bij voelt en geniet van die mensen waarbij je je goed voelt. Je intuïtie en spontaan weten is extra sterk nu.

Maan valt samen met vesta ,in het 7de huis zal je ruimte nodig hebben. Het 24/24u bij elkaar zijn geeft je een verstikkend gevoel. Het zorgt ervoor dat jij ruimte voor jezelf kan maken in een relatie. Seksualiteit en verering worden vaak met elkaar verwart. Sta naast je partner in plaats van hem/haar op een voetstuk te zetten of als excuus te gebruiken. Maak ruimte voor je eigen dromen en creativiteit. Teveel mensen houden zichzelf klein omdat ze vastzitten in een relatie of omdat ze hun relatie als excuus gebruiken. Elke relatie is een verrijking als jij ruimte voor jezelf durft te maken. Je zal merken dat je gemakkelijker kan focussen omdat je de druk van het resultaat kan loslaten. Mijmeren en dagdromen zijn belangrijk aspecten van scheppend focussen, zonder dwang. Je kan in een relatie zijn en toch dromen. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten.

Maan halfvierkant uranus wil heel wat in beweging zetten. Het borrelt in je, je wil uitbreken doch de uitdaging is om het vanuit je kracht te doen in plaats vanuit onmacht. Je hoeft je partner of vrienden niet over te halen, je mag gewoon jouw keus maken en het bij hen laten wat zij ermee doen.

Maan sextiel saturnus kalmte en een praktische ingesteldheid zullen voor het nodige tegenwicht zorgen zodat je je niet teveel verliest in het neptuniaanse zweverige. Dromen is scheppen, is een realiteit vormen. En belangrijk is om de je dromen op je realiteit te laten aansluiten. Gebruik je reatiteit als opstap naar je droom. Wat wil je meer vreugde, gemak en comfort. Hoe zou dat eruit kunnen zien? Welke meerwaarde zou dat aan je leven kunnen toevoegen?

Maan sextiel mars voedt de behoefte om samen te werken, om dingen samen te doen en het helpt je te krijgen wat je wil.

Zon maakt een positief aspect met mars en met saturnus zodat je je meer gecenterd in jezelf zal voelen, beter contact met je eigen lichaam, de moed om je nieuw project op te starten of om een probleem tot een goed eind te brengen. Je dromen en ideeën kunnen nu praktisch omgezet worden.

Mars sextile neptunus is een ideale energie voor romantiek en zielsverwanten. Wel kan je hier ook en voorvechter zijn voor een zaak maar verlies je er niet in. Wat voor jou juist is is dat daarom niet voor de ander. Soms zoek je het veel te ver en ligt het recht voor je neus.

Er is heel veel beweging en magie beschikbaar nu. Experimenteer en geniet. De volgende briefing is met de volle maan van 21/maart.

Tot dan,

ps  deel gerust dit artikel als je anderen ook een hart onder de riem wil steken

Isabelle Lambrecht

healer & coach