Een nieuwe maan is altijd een soort van terug tot jezelf komen, omdat de druk om te presteren afnam. Afnemende maan en nieuwe maan zijn de vrouwelijke energie, van ontvankelijk zijn, voeling krijgen, ook een proces van eliminatie (waar ga je mee verder en wat niet), overgave en bewust verantwoordelijkheid nemen voor wat je in het leven wil roepen. Een terug contact maken met dat wat je een goed gevoel geeft, met dat wat je gelukkig maakt.

Een zonsverduistering, samen met de nieuwe maan brengt je helemaal tot jezelf en kan voor een serieus keerpunt zorgen in je leven. Er komt dan ook weer veel kosmische informatie binnen. De zon die mannelijk is, wordt eventjes buiten spel gezet zodat je zomin mogelijk afleiding of excuses hebt. Gebruik deze 3dagen voor en 3dagen na, nieuwe maan wijs. Je hoeft niet de hele dag te mediteren maar gewoon 4x 5 minuutjes voor jezelf nemen en stilstaan bij waar je mee bezig bent en waarom. Adem eventjes diep in en uit , open je hart en laat de kosmos weten dat je ontvankelijk bent. Geniet van het gevoel van je ademhaling en de verdieping die die brengt. Adem terug bewust diep en uit met de intentie om af te sluiten en ga weer verder met waar je mee bezig was. Er zal weer ontzettend veel gebeuren tussen 2 juli en 26 december omdat er dan weer een gedeeltelijk zonsverduistering is. Je kan je dus in deze 6 maand een emotionele jojo voelen. Want met de ontzettende verhoging van energie nu gebeurt er van alles zowel fysiek als energetisch. Maar weet dat het allemaal met verhoging van energie = verlichting te maken heeft. Dus maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en ACCEPTEER het en laat de controle los door je over te geven aan het proces. De maanartikels geven je een duidelijke insteek van de thema”s en als je die volgt kom je vanzelf in de flow.

Waarom is de maanhoroscoop zo belangrijk? Omdat de maan ook staat voor de opslag van je ervaringen onder de vorm van je opvoeding, gedrag, houding = de patronen die je afhouden van je authentieke zelf. Voor alles wat te maken heeft met herinnering, onthouden, aanleren en gewenning. De angel van je wonden zit daar. Dus als je de kosmische informatie gebruikt om nu mee aan de slag te gaan, kan jij gemakkelijker uit je inprent stappen en weer een stap dichter bij je authentieke zelf zetten.

Als je meedoet met mijn groepshealingen bij de volle en nieuwe maan,  kan je er extra voordeel uithalen. Met de healing versnel je je proces en met het achteraf krijg je extra duiding en inzichten waardoor je gericht dingen kan veranderen. De healing opent een deur en brengt echt naar buiten wat nu speelt of wat met andere  woorden voor jou nu beschikbaar is.

Inschrijven voor de groepshealing kan tot 2 juli om 23,00u, enkel via isabelle@zichtbaar.be. Kost 15€ incl verslag. Zelf hoef jij niet aanwezig te zijn, gaat door na 23,30u. Ik stem me op je af via je naam. Lees hier wat groepsleden ervaren. Hier alvast 2 van de vele enthousiaste emails die ik krijg na het verslag.   Dag Isabelle, Wooooow. Zo herkenbaar en toepasselijk in mijn leven op dit moment!!! Ik hou van hoe het universum in elkaar zit! …………Hay Isa, .Ik neem weer een abonnement; ik miste vooral de e-mails achteraf om t te kunnen plaatsen.

De maan in kreeft in huis 7

Kreeft kruipt graag in haar schulp + maakt zich ook zijdelings uit de voeten. In huis zeven zal je sterk geconfronteerd worden met het hoe jij contact maakt met de ander, met je verwachtingen en eisen en met dat waarachter jij je verschuilt. We spreken hier over de projecties die jij op de ander projecteert omdat jij zelf nog geen verantwoordelijkheid wil nemen voor je eigen leven. Bekijk verder ook nog hoe vaak jij jezelf nog uit de voeten probeert te maken, welke verantwoordelijkheid je probeert te ontvluchten. Neem deze periode om je bewust te worden van waar jij nog gevoelig voor bent en hoe en wanneer jij kwetsbaar voelt.

Kreeft is een gevoelssteken (water) dat graag bemoederd. En het zoekt emotionele geborgenheid in het huis en in het gezin. Gezelligheid en huiselijkheid zijn 2 belangrijke thema’s. Kreeft is wel heel snel gekwetst en trekt zich dan terug in de schulp. Leeft ook gemakkelijk in het verleden. Dus welke oude koeien zullen nu uit de sloot mogen komen om ze definitief los te laten.

Fysiek vallen de baarmoeder, borsten, maag en vruchtbaarheid onder het teken kreeft.

De noordelijke maansknoop staat ook in kreeft dus tijd om je eigen gevoelens en emoties als belangrijk aan te merken. Het is tijd om te stoppen met het verwaarlozen van je persoonlijke verhaal en het ondergeschikt te maken aan de maatschappij of aan een groter doel. Durf je open een eerlijk op te stellen (wordt verkeerdelijk als kwetsbaar bestempelt) en laat je verrassen door de ongelooflijke veelheid aan liefde en genegenheid je leven binnenstroomt. Laat maar los het idee dat je leven maar mooier wordt als jij je grote opofferingen moet getroosten. Erkenning en goed gevoel krijg je enkel als je authentiek jezelf bent. Je bent enkel voor jezelf verantwoordelijk. Luister naar je gevoel en wees jezelf in plaats van speelbal. Je hebt voldoende doorzettingsvermogen nu om een belangrijke knoop door te hakken met name om te kiezen voor geluk in plaats van voor controle.

Maan vierkant pallas conflict tussen gevoel en de problemen die je ziet. Een vastlopen in je patroon dat er dingen foutlopen op aarde of dat je dingen moet veranderen. Luister naar je gevoel en je zal ontdekken dat er overal in de chaos ook evenwicht is. Stop het belerend stemmetje in je hoofd dat je wil wijsmaken dat het foute boel is. Er is altijd een natuurlijk evenwicht, hoe erg de dingen ook zijn, anders was de wereld al lang overgaan. Als dieren uitsterven dan komt dat omdat deze diersoort een ander niveau bereikt heeft en naar een andere frequentie gaat die voor ons niet meer zichtbaar is. Hetzelfde als lemurie en atlantisch. Die zijn er ook nog maar op een andere frequentie. Niks vergaat of verdwijnt het is een samenspel van frequenties. Als we “sterven” = ons fysiek lichaam afleggen, dan gaan wij gewoon naar een geestelijke frequentie of niveau.

Het eerste wat mijn gids me leerde, toen ik begon met healing, is dat alles er mag zijn zoals het is. Dat enkel onze kijk erop zorgt voor een etiket van goed of kwaad. Juich ik mensen toe die moorden, verkrachten en stelen, verre van. Maar ik oordeel er niet over. Ik zie hun diepe kwetsing en zelfafwijzing waardoor ze anderen ook pijn willen doen. Ik zie ook de wisselwerking. Oordelen is hun patronen voeden en versterken. Deze mensen zijn niet te redden en hoeven ook niet te worden gered. Door hun ervaringen en incarnaties zullen ze wijzer worden.

maan/zon sextiel vesta ;vesta is de energie van je innerlijke vlam en de bron van je waarheid. Je levensweg en persoonlijke integratie maar ook de seksuele verbintenissen die je aangaat. Het huidig proces van de energie verhoging of het thuiskomen kan uitputtend zijn. Het feit dat je nu weet wat speelt zal je helpen hierbij. Je hebt nu voldoende doorzettingsvermogen en focus om meer te luisteren naar de roep van je ziel.

maan/zon vierkant chiron is een uitnodiging om je wonden te durven voelen. Want een wond bracht je ooit aan in je leven vanuit onmacht. Maar de energie van cheiron is die van je diepe innerlijke wijsheid die alle wonden kan healen. Maar dat kan je maar als je weer bereid bent om te voelen.

maan/zon sextiel uranus, is dus een positieve verbinding tussen gevoel en authenticiteit. Uranus is de planeet van originaliteit, geestelijke zelfstandigheid, vindingrijkheid, behoefte aan vrijheid. Uranus is een symbool van nieuwe technologie (anders denken). Het is een energie die je zal uitnodigen (of je dat nu wil of niet) om een nieuw pad te kiezen. In verbinding met de nieuwe maan zal je dit op alle niveau”s van je zijn kunnen voelen

zwarte maan retrograde in waterman: zwarte maan is ook verbonden met vorige levens en je verworven wijsheid. Het is een kernkwaliteit die je verworven hebt maar waar je in dit leven op afgewezen wordt. Waterman is vrijheid en gelijkheid (broederschap) en deze kracht heb jij geblokkeerd toen je afgewezen werd in je authentieke uiting. Met deze energie zal je weer uitgenodigd worden om ja te zeggen tegen je talenten. Om je faalangst en onzekerheid vanuit de gedachte dat anderen het beter kunnen, los te laten.

Deel gerust dit artikel als je anderen een steuntje in de rug wil geven

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach