De natuur en de kosmos, zijn voor de mens belangrijke wegwijzers. Maar al te vaak vergeten mensen dat ze een onderdeel zijn van de natuur.  Wie de natuurlijke ritmen meevolgt zal zich vanzelf beter in eigen vel voelen.

Op 23 september hebben we de herfst verwelkomt. De natuur slaakt een diepe zucht en mag nu stoom aflaten en haar oogst vrijgeven. De druk van het moeten presteren valt weg, want de oogst is wat het is. Na het oogsten komt het verwerken, herkauwen en het bijsturen.

Op vandaag sta jij ergens, en dat is het gevolg van je keuzes en handelingen die je de laatste 6 maand gemaakt heb. Wees je bewust van wat je nu aan het oogsten bent. 

Het is een supermaan, omdat ze heel dicht bij de aarde staat. Dat wil zeggen dat de invloed van de weegschaal heel krachtig zal zijn.

Nieuwe maan in weegschaal

De nieuwe maan vraagt je altijd om bewust vorm te geven aan de energie waarbinnen ze valt. Weegschaal = harmonie = balans = afwegingen (bewuste keuzes maken) = 2 evenwaardige componenten = compensatie…. Kijk eens bij jezelf wat het woord weegschaal bij je oproept en je zal merken dat  al een belangrijke indicatie is, naar wat je nu nodig hebt. 

Stel je systeem de vraag hoe het met de weegschaal energie in jou gesteld is. Zit jij in de schaal boven of onder, of is de weegschaal in evenwicht en hou jij stand vanuit jezelf te zijn?  

Echte harmonie en vrede kan je enkel bereiken   als je leeft vanuit je eigen waarheid. Handelen voor de lieve vrede of iets bedekken met de mantel “der liefde”, zijn leugens en zullen altijd een onrustige onderstroom hebben. Sta eens stil bij je eigen leven: welke pool is er nog uit balans? Waar geef je nog te weinig = leef je nog in een leugen en waar geef je teveel = leef je ook in een leugen. Herken de leugens waarin je leeft en stel jezelf de vraag of jij de moed hebt om eerlijk te zijn en de harmonie te bewaren.

Het snelle leven, de digitalisering en het mobiel gebeuren hebben veel mogelijk gemaakt, maar omdat deze mogelijkheden nog niet bewust gehanteerd worden, werken ze momenteel eerder  afvlakkend en afstompend. Omgaan met éénheid , kent inderdaad de grote valkuil van afvlakking = opgeslokt worden. Wie zwak is wordt er gewoon in opgezogen. Als mens is het belangrijk om enerzijds je identiteit te zijn en toch een volwaardig onderdeel van het geheel. Voorbeeld, als ik healing doe, los ik op als verruim ik mijn veld tot ik de ander voel, doch zonder mezelf te verliezen. Ik ben me zowel bewust van de energie van mijn klant ALS van mijn eigen energie en dit allemaal via mijn lichaam.

En dat is wat de mens nu collectief mag doen, zich bewust worden van zichzelf BINNEN het grotere geheel.

Ja het is fijn dat je de ander direct kan “te pakken” krijgen of te spreken, dankzij het draadloos gebeuren. Maar is het nu echt nodig om oeverloos en zinloos te kletsen? Mensen bellen elkaar om te vertellen dat ze van onderbroek zullen veranderen (bij manier van spreken). Het meest banale en dagdagelijkse “moet” gedeeld? In de weegschaal energie mag jij bewuste keuzes maken en afwegen hoe jij het best, bewust gestalte geeft aan je identiteit zonder in banaliteit te vervallen = jezelf te verliezen.

Kijk eens rondom je heen, maar al te vaak zie ik moeders aan de gsm terwijl ze met kun kinderen op wandel zijn. Dan stel ik mezelf wel de vraag hoeveel echte aandacht een kind nog krijgt? Of laatst zag ik koppel op wandel en beide van elkaar afgekeerd aan het tateren in hun mobiel, eergisteren werd ik bijna onder de voet gelopen door 2 jonge meisjes die aan het wandelen waren terwijl ze allebei op hun mobiel bezig waren?????? De stokebrand in mij wou zo graag boe roepen, om hen bewust te maken van hun omgeving. 

Lieve mensen, het is tijd om afwegingen te maken en ruimte  te scheppen voor echt contact. Ben je samen met iemand, zet je mobiel dan gerust op vliegtuig stand, ga je gaan wandelen geef dan aandacht aan je metgezel. We zijn de herfst ingegaan en dat is de start om weer te gaan genieten van cocooning = gezellig samenzijn = bewust en fysiek tijd voor elkaar maken. Leer terug het verschil tussen kwaliteit en kwantiteit. 

Cheiron tegenover maan in ram

Zon en maan in weegschaal zullen zowel je denken en voelen richting harmonie sturen. Healing kan maar als er bewuste aandacht is. Als ik healing verricht dat is dat puur gerichte en bewuste aandacht naar die ander.

Cheiron is altijd verbonden met een emotionele pijn die je nu kan healen. Daar hij tegenover de maan staat, wil zeggen dat zeggen dat een diepe pijn zich zal laten voelen en je in het gelaat aankijken. Cheiron in ram,  kan je overvallen als een stormram, in een uitnodiging om meer voor jezelf op te komen.

Voor jezelf opkomen doe je door eerlijk te zijn, nooit door te vechten. De ram energie brengt irritatie, kort lontje, lange tenen en wil erin vliegen zonder goed te weten waarom. De ram energie kan lastig zijn als je die niet begrijpt want het is een baanbrekende energie, die je gek kan maken als je die niet kanaliseert. Wil die energie een uitweg uit je fysieke systeem, doe dan ruw werk zoals: hout hakken, groot blad papier en krassen met houtskool/krijt/wasco, rennen, tennis, boxen, touwtjesspringen (trampoline niet want is te zweverig en gracieus voor de ram energie). Het is een energie met stootkracht die wil dat je rekening met haar houdt en aandacht geeft. Dus geef bewuste aandacht aan jezelf en anderen en hou bewust rekening met jezelf en anderen.

Maan krijgt een lichte ondersteuning van mars  Neem deze schitterende kans waar om harmonie en rust in je leven aan te brengen. Je kan nu gemakkelijk je energie en daadkracht richten op harmonie en rust.

Venus sextiel ceres zorgt voor een vruchtbare voedingsbodem voor een andere en ruimere visie. Je ervaart hoe voedend en leuk het is om te leven vanuit de waarheid van je gevoel. Je ervaart hoe voedend en vervullend het is om eerlijk te zijn met elkaar en om de ander in zijn/haar eigen waarde te laten. Deze energie maakt het mogelijk om jezelf liefdevol tot uitdrukking te brengen in plaats van je eigen vijand te zijn of weerstand te bieden tegen het leven.

Maan quintile jupiter

Helpt je om te kiezen voor leuke en interessante dingen en omgeving. Je wordt uitgenodigd om je maatschappelijke verantwoordelijkheden en doelen af te stemmen op de noden van je ziel. Je ziel heeft nood aan lachen en plezier maken, aan creativiteit en goed in het vel zitten. Deze stand wil meer lichtheid in je leven brengen. Ben je altijd jezelf voorbij aan het rennen vanuit zogenaamde belangrijke plichten, stap dan uit deze illusie.

Wat is er belangrijker dan je “plicht” aan de bron? Voor die mensen die nog niet weten wat dit inhoudt : dat is je licht laten schijnen op de aarde vanuit je potentieel als persoon = p-licht.. Dat doe je door de dingen zo aan te pakken zodat je er met plezier je energie insteekt. Vb ik heb de plicht om mijn verslagen te maken van de healingen, want dat is onderdeel van de healing. Als ik het zo bekijk heb ik er weinig zin in om eraan te beginnen. Dan ga ik kijken, hoe ik het anders kan bekijken zodat ik er plezier aan kan beleven. Als ik bv denk aan de vreugde of de opluchting van de klant, als die zijn verslag krijgt, dan is het verslag geen plicht maar maar een kans of geschenk om vreugde en verlichting te brengen. Ik kan het zo bekijken omdat het een onderdeel is van iets wat ik graag doe, nl verlichting brengen. Als jij echter in een job of relatie zit ,die je in essentie geen vreugde meer geeft, zal je er ook geen vreugdevolle handeling meer van kunnen maken.

Vragen waarover je mag mijmeren: hoeveel tijd maak jij vrij voor plezier en vreugde? Hoeveel tijd maak jij vrij om te spelen, te wandelen te genieten? Hoeveel tijd maak jij vrij om eens iets nieuws te ontdekken?

Maan inconjunct uranus Kan je helpen je drijfveren te begrijpen die in je kindertijd liggen maar nu nog je volwassen leven sterk beïnvloeden. Dit zal mogelijk zijn omdat je nu meer spontaan en intuitief kan handelen, vanuit je nu-bewustzijn, waardoor je ego patronen minder greep hebben. Je kan hier dus een oude pijn uit je kindertijd mogen loslaten.

Mercurius conjunct venus zorgt wel voor de mogelijkheid van liefdevolle communicatie en een je durven eerlijk en kwetsbaar op te stellen. Het is nu het ideale moment om dingen te vewoorden die je anders moeilijk gezegd kreeg.

Om af te sluiten mag jij jezelf de vraag stellen: wat jij nu nodig hebt om vrede, vreugde en harmonie te realiseren.

Al bij al, liggen er weer een aantal schitterende kansen voor die mensen die BEWUST willen ZIJN en LEVEN;

Wil je een helpende hand in dit proces, dan kan je je inschrijven  voor de groepshealing, die doorgaat op 28 sept. De healing gaat door vanop afstand, na 23.30u als de meeste mensen slapen. Ik stem me op elk lid af via de naam en vorm zo de groepshealing. Lees hier welke krachtige impact de leden mochten ervaren. Je kan enkel via email isabelle@zichtbaar.be inschrijven en dit tot 28 sept om 23u . Kost 15€ inclusief uitgebreid verslag met boodschap achteraf, die je dan helpt om de boodschap te integreren in je eigen leven. WIl je een abonnement 8+2 gratis, dan betaal je maar 120€.

Have fun

Isabelle Lambrecht

healer & coach