Het is de 2de nieuwe maan in dezelfde maand, iets wat maar 1x om de 3 jaar voorvalt. Daarom noemt men ze de zwarte maan. Een zwarte maan markeert altijd een belangrijk punt binnen een structuur. Het is een moment waarop een structuur vastgezet wordt.  De huidige maan staat ook heel dichtbij de aarde, waardoor haar aantrekkingskracht extra sterk is. Vandaar dat ze zowel een super maan is als een zwarte maan. Dat beloofd weer !!!

Met nieuwe maan is het altijd goed om stil te staan want ze is tegelijkertijd ook een nieuwe doorstart. Een beetje alsof je elke maand een soort van nieuwe lei hebt.  Met elke nieuwe maan is er een intentie, bewust of onbewust en die komt tot rijping en uiting met volle maan. Met afnemende maan voelen we in of ervaren we het resultaat. Met nieuwe maan staan we erbij stil en  besluiten we  met wat we verder gaan.

Nieuwe super maan in maagd

De maagd is de analist bij uitstek, een heldere kritische geest, maar hij kan zich ook helemaal verliezen in details en een kritische mierenneuker zijn. Een analyse maken is een spontaan en speels proces waarbij je jezelf centraal stelt, maar bij de meeste mensen roept het stress op omdat ze vastlopen in een idee of detail.  Details en afwerking zijn inderdaad belangrijk. Maar als je structuur, waar je mee bezig bent niet conform je zielepad is, zal je merken dat je vastloopt op details omdat je die als een los eind ervaart. Als je leeft vanuit je zielewensen, ervaar je de details als de kers op de taart, de versiering waaraan je veel plezier beleeft. Het is dan een verlengde van de taart. Als de kers het pronkstuk moet worden, die de taart in het niet laat vallen dan zit je met een probleem.

Zelfexpressie is jezelf helemaal tot uiting brengen zonder de nadruk te willen leggen op 1 enkel facet waarmee je de ander van de kaart wil blazen. Vb ik als coach , zou mij kunnen bekwamen in of mijn stempel drukken, door het uitwerken van modellen en regeltjes want de maagdmens kan zeggen: geef me een model waaraan ik alles kan toetsen. Maar dan ontneem ik je authenticiteit en een spontaan zijn. Ik werk liever vanuit mijn hele wezen 1 op 1, want voor mij is elke mens uniek. Of als schrijfster zou ik mijn teksten kunnen laten corrigeren zodat ze grammaticaal “correct” zouden zijn, want de maagd mens zal struikelen over de fouten en afhaken. Maar als ik dat doe dan dan is het geen zuivere uiting meer van mijn wezen, want als je zinnen en woorden veranderd, dan verander je de energetische lading ook. Snap je een beetje wat de valkuil is van de maagd energie? Inderdaad ze oordeelt omdat ze vastloopt in details. Je kan toch nooit voor iedereen goed doen, je kan enkel eerlijk en spontaan jezelf zijn. De kers op de taart is voor mij dat ik geniet van wat ik doe.

Nog te veel mensen vervallen in een soort van perfectionisme en een zich willen bewijzen door hard te werken en zorgzaam te zijn. Heel wat mensen gebruiken hun “zorgzaamheid” door ongevraagd dingen voor anderen te doen of door hen te verstikken met hun zogenaamde liefde. Een mens die leeft vanuit zelfafwijzing, zal een verstikkende “liefde” tot uiting brengen omdat die liefde hoofdzakelijk negatief eigenbelang dient. Namelijk energie, aandacht of erkenning krijgen. Het zorgzaam zijn, zorgt er maar al te vaak voor dat je je kan verschuilen achter de ander, onder de vorm van de ander heeft me nodig (zelfs zonder dat die ander die je vraagt).  Je bent doodsbang om spontaan te zijn of je over te geven aan het leven of het leven te accepteren, dan maar liever “zorgzaam zijn voor de ander” in plaats van jezelf tot uiting te brengen. De echte vorm van zorgzaamheid is er voor de ander te zijn vanuit mededogen en de ander zijn eigen pad en vrije wil gunnen.

Met welke excuses hou jij jezelf weg van een spontaan zijn, overgave aan je gevoel en acceptatie van het leven? Waar ben jij kritisch in plaats van realistisch?

De cyclus mars venus in maagd zal zorgen voor opschudding die te maken hebben in man-vrouw relaties. Er zal in detail gekeken worden naar gelijkwaardigheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen, ook of de integratie van beide polen in de maatschappij in balans is en misbruiken hieromtrent zullen aan de kaak gesteld worden.

De mars venus cyclus valt samen met zowel de nieuwe maan als met de zon, dus er zal hier zowel bewustzijn als gevoel mee gepaard gaan. Er zal zowel over gesproken worden als dat er gerichte stappen hierin zullen gezet worden.

Hoe zit het in je eigen leven met de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie? Ben jij een doener om te doen of ben jij een bewuste doener die bewust het eigen tempo volgt door steeds weer in te voelen wat iets met je doet?

Ben jij in de eerste plaats zorgzaam voor jezelf of probeer jij je mannetje te staan? Ben je arrogant of ben je nederig en dankbaar? Een vrouw is nederig als ze ontvankelijk is maar ze staat haar mannetje door bewuste keuzes te maken. De mens is een vrouwelijk concept, aangezien ze zwanger is van potentieel dat ze hier gestalte wil geven. Willen we de mens terug in ere herstellen en in balans brengen, dan hebben we in de eerste plaats nederigheid nodig. Want zonder nederigheid ben je onvruchtbaar.

Mijn vraag aan jou is of je wil mijmeren over nederigheid, wat dit juist inhoud en waarom deze zorgt voor een vruchtbare bodem. Als ik alles al voorkauw dan leren jullie niet zelf na te denken. Daarom zal ik het antwoord op deze vraag, in mijn volgende 2-wekelijkse nieuwsbrief, meegeven. Wil je die ook ontvangen dan kan je me een email sturen, isabelle@zichtbaar.be.

Uranus versterkt het proces van maan-zon-venus-mars, vanuit de nuchtere, aardse stier energie. Dat zal ervoor zorgen dat er niet alleen zal gepraat worden over de gelijkwaardigheid van mannelijke en vrouwelijke energie maar dat het ook in daden zal omgezet worden. Uranus is persoonlijke vrijheid die op onverwachte en originele manier vorm zal krijgen. Stier wil het neusje van de zalm en zal de boel op gang trekken. Tijd dus om ook in je eigen leven te kijken naar de verhouding mannelijke-vrouwelijk energie in jezelf en om je partnerrelaties om te vormen tot een warme weldadige relatie waarin je kan thuiskomen. Tijd om op te komen voor jezelf vanuit schoonheid en een bewust zijn van je eigen waarde die je als mens in jezelf herbergt.

Mercurius conjuct juno doet ook een duit in de zak door het concept man-vrouw bespreekbaar te maken. Er zullen heel wat verhelderende en originele invalshoeken geboden worden en veel oude dingen kunnen worden uitgeklaard en geheald. Meer en meer is de kijk op relaties aan het verschuiven van een elkaar nodig hebben naar een meer stimulerende relatie, waarbinnen communicatie en respect heel belangrijk zullen zijn. Dit zal mogelijk zijn van zodra er weer evenwaardigheid leeft tussen man en vrouw.

Maan inconjunct chiron in ram, zorgt er wel voor een maar of struikelblok. Het struikelblok is dat je voor jezelf zal opkomen vanuit zelfafwijzing in plaats vanuit zelfwaardering. Waardoor je je eigen vermogen om spontaan en gelukkig te zijn remt. Laat je creativiteit maar stromen, wat de anderen er ook van denken, geef spontaan lucht aan dat wat in jou borrelt en leeft. Ook collectief dient de waarde van beide polen man-vrouw herstelt te worden.

Maan vierkant ceres, kan heel zelfvernietigende zijn omdat iemand, de ander met hun idee van liefde verstikken. Heel veel mensen zijn op zoek naar hun tweelingziel en ik zie heel veel mensen dit idee van liefde projecteren op iemand, waardoor ze een normale relatie onmogelijk maken en meer nog die ander verstikken. Ze beschuldigen die ander ook van lafheid of het niet willen zien, ….. maar ze beseffen niet dat ze zelf verstrikt zijn in een fata morgana. Dus lieve mensen, als het echt je twin ziel is dan zal je het wel weten en zal die ander het ook wel weten. De tijd is er inderdaad rijp voor maar enkel als je eerlijk bent met jezelf en je stevig op je 2 benen staat.

We zijn collectief en persoonlijk op weg naar een herstel van de macht op aarde = de mens als representant van god, bestaande uit de 2 krachten op aarde: mannelijk en vrouwelijk energie, actie en reactie, idee en schepping.

Het zijn boeiende tijden lieve mensen met heel veel potentieel voor die mensen die mee willen en het proces willen accepteren en dragen. Elke zwangerschap zorgt voor ongemakken, zo ook deze symbolische zwangerschap.

Onthoud dat je plezier mag beleven aan het leven.

Wil je een helpende hand in dit proces,  dan kan je je inschrijven  voor de groepshealing, die doorgaat op 30 aug. De healing gaat door vanop afstand, na 23.30u als de meeste mensen slapen. Ik stem me op elk lid af via de naam en vorm zo de groepshealing. Lees hier welke krachtige impact de leden mochten ervaren. Je kan enkel via email isabelle@zichtbaar.be inschrijven en dit tot 30 aug om 23u . Kost 15€ inclusief uitgebreid verslag met boodschap achteraf, die je dan helpt om de boodschap te integreren in je eigen leven.

Hier alvast één van de vele opgeluchte emails die ik krijg, als reactie op het verslag : Lieve Isabelle, Zo grappig om te lezen. Alles klopt! Dank je wel voor je schrijven, ik kan er nu zo om lachen en alle voorvallen van afgelopen weken vallen op hun plek. Ik voelde al dat ik steeds meer somber werd, en nu voel ik weer een kracht en plezier. Het leven geeft eerlijk precies wat ik nodig heb om me wakker te schudden. Dank je wel!  Liefs S

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer en coach