Nieuwe maan is altijd weer het moment van vernieuwing en groei. Dit omdat zon en maan (uiterlijke en innerlijke) samen vallen en tegelijk bewegen. Verder lijkt het ook alsof de maan verstoppertje speelt want ze is onzichtbaar.  Dit symboliseert dat je nu niet ontvankelijk moet zijn maar dat je je actief mag openstellen voor nieuwe input. Je begint nu aan een nieuwe ronde in een bestaande problematiek of je rond de problematiek af. Het is een afronding en een beetje een pauze periode omdat de nieuwe insteek nog niet helemaal duidelijk is.   Een soort blanco lei moment, klaar voor nieuwe input. In dat moment krijg je nieuwe input die je dan de volgende 2 weken mag uitwerken. De bewustwording van de nieuwe insteek komt een 3-tal dagen later.  Voor bestaande situaties ligt dat dan in het verleggen van de klemtoon of in het afronden ervan. Soms ligt de sleutel gewoon in het anders bekijken van de zaak om ze tot een goed eind te kunnen brengen.

Vernieuwing van je drive

Met exact nieuwe maan valt je drive wat weg want je vertoeft eventjes in het luchtledige zodat je weer op adem kan komen.  Pas 3 dagen na nieuwe maan komt het aha moment en zie je weer duidelijk hoe je ertegen aan kan. Soms zijn er gewoon praktische zaken die al op  je verlanglijstje staan waarvoor je een goed verloop wil. In die zin hebben ze energie nodig om ze goed te laten verlopen dus  operaties, iets inzaaien, haar knippen, belangrijke meetings, ….. doe je het best na nieuwe maan zodat ze kunnen meesurfen op de opgaande energie van de maan.

 

Maan wikt en weegt in met zelfexpressie in 5de huis

De weegschaal is een lucht teken wat staat voor communicatie  + een hoofdteken wat wil zeggen dat er actie en initiatief genomen zal worden. In weegschaal wil vrouwe maan harmonie scheppen in je relaties, zowel met jezelf als met andere relaties. Je zal de nood voelen om dingen uit te spreken, bij te sturen en te veranderen omdat je meer authentiek wil zijn. Wel kan het weer een stevige dobber worden met  2 grote uitdagingen:
– Uranus (radicaal, intuïtief en authentiek ) neemt positie in tegenover zon/maan, in ram in het 11 huis. Een pittige combinatie in ram want  Ram is verre van diplomatisch en kan grof overkomen omdat de basale energie van het individue voorstelt. Hij houdt enkel rekening met zichzelf. In het 11de huist, wordt je je erop attent gemaakt dat het tijd is om je te bevrijden en vrijer te zijn in je relaties ipv goed te doen voor de ander lekker “gewoon” authentiek jezelf mogen zijn.  Met uranus kan je hang naar onafhankelijkheid nogal “bulderende” vormen aannemen, ook in situaties kan jij dan extreem uit de hoek komen. gebruik liever humor. Een situatie valt evenzeer onder het 11de huis omdat je met een situatie ook een soort relatie onderhoud. Het is je kijk of aandacht naar een situatie die je ermee blijft verbinden. Probeer met deze opstelling zeker NIKS te forceren, erdoor te rammen of om erover te blijven drammen. Het zal zeker fout uitdraaien. Probeer de energie van de luchtige weegschaal te gebruiken. Hou het luchtig want het is GEEN situatie op leven en dood hoewel je ego dat zo kan vervaren. Handel vanuit acceptatie en onthoudt dat elke munt (situatie) uit 2 zijden bestaat. Jij als middelpunt bent het die beide integreert en tot 1 uiting maakt.
– De as van de vurige individuele ram & luchtige relationele weegschaal, staan nog steeds in onderschepping, waardoor hun lading of energie geblokkeerd blijft. Tekens die onderschept zijn kunnen hun energie nergens in kwijt, omdat er geen ijkingspunt is. Dat zorgt  gegarandeerd voor onrust, onmacht en frictie. Er zit dus heel wat energie in deze nieuwe maan maar laat je er niet door van de wijs brengen  en al zeker niet door de vulkanische druk van uranus. Voordeel is dat op die manier etterbuilen wel openbarsten. Als je niet weet wat er kosmisch speelt zal jij je  snel geconfronteerd voelen door de situatie/ relatie, dit omdat de  weegschaal zich wil verbinden / aanpassen en ram zal zich juist wil onderscheiden. Het kan door de onderschepping een hevig innerlijke proces worden, waar  je innerlijke patronen en waarden, de subtiele ketens van je overtuigingen zullen verbroken worden. Het zijn die die ervoor  zorgen dat jij handelt vanuit je ego-denken ipv uit je authentieke hartgevoel.

Bespaar continu

 

Wat is de draagkracht van je zelfexpressie?

Maan en zon in het 5de huis, het huis van zelfexpressie. Zelfexpressie is hoe jij je vruchtbaar maakt,  je mentale en fysieke kinderen/creaties die je uitwisselt met het 11de huis nl je vrienden/de wereld. Het kaf wordt hier van het koren gescheiden. Doe jij wat je doet omdat het je ding is en je het gewoon leuk vind of doe jij wat je doet om erkennen en roem te krijgen? In het laatste geval zal je ontdekken dat je meer en meer het deksel op je neus zal krijgen. Collectief is de mensheid meer en meer aan het verschuiven naar meer authenticiteit en de oude “heilige” huisjes worden nu opgeblazen.

Venus in isolement

Venus voelt zich zeer alleen en geisoleerd en ze heeft het er moeilijk mee. Ze maakt met geen enkele andere planeet een verbinding/ aspect en staat bovendien nog eens in de onderschepte weegschaal. Het is alsof ze in een glazen kooi staat. Ze staat dus klaar met haar potentieel en gaven en kan het nergens in kwijt. Veel mensen zijn blasé geworden waardoor hun eigen schoonheid niet tot uiting kan komen. Dit terwijl venus het zo belangrijk vind om je bewust te maken van de unieke wonderbaarlijke schoonheid van de schepping, inclusief jij mens. De blasé houding of het masker van waaruit gehandeld wordt is dat weerzin kan oproepen. Deze geïsoleerde venus energie zal je laten voelen hoe kil je wereld is zolang jij je blijft aan te passen aan andere “schoonheidsidealen”. Het ogenblik dat JIJ jezelf als uniek onderdeel van de schepping accepteert zal jij van binnenuit beginnen te stralen en wordt jij oog-verblindend.
Je hart die hunkert naar harmonie en éénwording en verzoening zal hierdoor meer haar stem laten horen. Venus is een vrouwelijke energie dus de mensen met veel vrouwelijke energie zullen deze energie zeer sterk voelen. Wie al in het reine is met wat vrijheid en authenticiteit is zal verder kunnen mijmeren erover , wie er nog geen enkel idee van heeft zal zich sterkt gefrustreerd voelen en hun partner laten weten hoe verdrukt ze zich voelen in de relatie en dat de partner nooit luistert. Onthou dan lieve mensen dat een ander je maar kan onderdrukken zolang jij jezelf onderdrukt. Wat je de ander verwijt is dat wat jij jezelf aandoet. De enige die je gelukkig of ongelukkig kan maken ben jij zelf.

 Je bent maar een gedachte verwijderd van je geluk 😉

Gebruik deze nieuwe maan energie wijs en neem tijd om te mijmeren over wat heb jij echt nodig om je vrij en gelukkig te voelen. Wat vind jij mooi, leuk en authentiek aan jezelf. Doe de moeite om het op papier te zetten, maak het tastbaar.

GROEPSHEALING

Ook nu kan je weer aansluiten op de groepshealing op afstand waarvan je achteraf een verslag krijgt. De groepshealingen helpen je heel sterk op je persoonlijk pad omdat je meer van de kosmische invloeden kan integreren. Lees gerust de ervaringen van leden.