Worstel jij net als vele van mijn klanten met de vraag, hoe je zo snel mogelijk kan groeien of werken aan jezelf? Deze vraag  kan je vergelijken met de kip of het ei, thema. 

Beide werken op elkaar in en beïnvloeden elkaar. Het is een feit dat de geest de meest snelle en krachtige factor is maar deze kan je enkel inzetten als jij heel bewust bent van jezelf en je leven. Omdat de westerse mens nog steeds ver verwijderd is van zijn natuurlijke staat, is het vaak makkelijker en sneller om je fysieke lichaam als ingang te gebruiken. Wie onbewust leeft, leeft op automatische piloot en kan daardoor vastlopen in een kringloop-denken.  Zeg nu zelf als je ziek bent of je lichaam doet pijn is het heel moeilijk om te genezen via acceptatie, inzicht en bewustworden, want je energie en focus gaat steeds richting de pijn of ziekte. Een bewust mens is zich bewust van zijn ziekte of ongemak maar koppelt er zich van los omdat het er zich van bewust is dat het meer 1 aspect of onderdeel is van het leven. 

Je lichaam slaat alles op

Je lichaam is een weergave van je levensverhaal want elke ervaring wordt in je lichaamscellen opgeslagen. Wie verkrampt in het leven staat en moeilijk kan ontspannen, kan als eerste stap leren om het lichaam te ontspannen.

Wie een geest heeft die overuren draait zal zich open den duur fysiek uitgeput voelen, want alle energie gaat naar de hersenen. De hersenen verbruiken normaal een 70% van je energie, maar als je echt in je hoofd leeft kan dat makkelijk naar 110% gaan en dan spreek jij je reserves aan. Dus om te ontspannen heb je in de eerste plaats energie nodig.

De snelste manier om energie te krijgen is voldoende zuurstof tot je nemen.

Dat kan op verschillende manieren:

  • een goede doorbloeding brengt meer zuurstof in de cellen: wandelen, massage, fietsen, warm bad, sauna, zonnen (door de warmte zetten je bloedvaten uit en kan er meer bloed doorstromen)
  • je bewust te worden van je ademhaling en deze te volgen, in en uit en volg je ademhaling tot diep in je buik. Leg je hand op je buik en voel je hand zachtjes op en neer gaan.
  • Voldoende rode bloedcellen (beenmerg) zijn belangrijk om de afval slakken uit je lichaam te verdrijven. Groenten en fruit zijn belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen.
  • zorg voor een negatief geïoniseerde omgeving, verstuif regelmatig water in je ruimte, wandel aan zee en in de bossen. Airco, geïsoleerde ruimtes, elektrische apparaten, wifi en magnetron zorgen voor ziekmakende positief geladen ionen in de omgeving
  • yoga en acupunctuur
  • Te vermijden.: stress , alcohol remt aanmaak beenmerg, suiker vormt bloedproppen en laat bloedplaatjes klitten, zuivel / kinine & aspartaam remmen de aanmaak van bloedplaatjes, teveel rauwkost vermijden zeker na 19u geen rauwkost meer

WATER OZONATOR                       AUTO IONISATOR                    STOPCONTACT IONISATOR  

Terug leren hurken

Wanneer jij wil uitrusten denk je waarschijnlijk direct aan een stoel of bank. Maar wist je dat dit voor ons lichaam heel onnatuurlijk is? Deze aangeleerde gewoonte zadelt je op met onnatuurlijk korte kuit-, been- en lage rugspieren, en stijve enkel-, knie- en heupgewrichten. Daar de hurkzit een natuurlijke rusthouding is, is je lichaam ontworpen om een groot deel van de dag te kunnen hurken. Bij de natuurvolkeren of armere landen merk je heel vaak dat mensen spontaan rusten in deze voor ons heel moeilijk hurkhouding.

De hurkhouding is een zegen voor je lichaam want ze helpt je dichter bij je eigen kern te blijven. Het opent ook je bekken waardoor jij beter kan loslaten en de dingen meer kan laten gebeuren. Op die manier blijft je lichaam ook lenig, flexibel en beweeglijk. Het zal je ook helpen om je mind te ontladen en je spijsvertering te verbeteren.

 

 

Hoe kan je jezelf emotioneel meer zuurstof geven?

Je weet nu hoe belangrijk het is om zuurstof in je cellen te hebben en je weet dat de milt de rode bloedcellen aanmaakt en je voedsel omzet in bruikbare substanties. Laten we eens kijken wat de milt ons spiegelt inzake emoties. Je milt verkeert in disbalans, wanneer volgende emoties de plak zwaaien in je leven: gebrek aan zelfvertrouwen, je afhankelijk opstellen, teveel piekeren en denken, bezorgdheid. Je zou voor minder verkrampen. Wist je trouwens dat je bij een teveel piekeren een aanval van benauwdheid kan krijgen of dat je dikker wordt (vocht vasthouden). Zelf kleine kinderen kunnen daar ook last van hebben, want kinderen dragen een stuk de emotionele lasten van de ouders.

Een goeie oefening om je miltenergie te versterken is volgende: Masseer verschillende malen per dag de neurolymfatische punten van de milt. Die liggen recht onder je tepel, één rib naar beneden. Bij vrouwen is dat juist onder de borstronding.

Stel je open voor het leven en geef jezelf de nodige zuurstof. Maak ruimte in je mind, leven en in je huis. Laat een frisse wind waaien door je gedachten en je huis op tijd en stond. Pas wanneer jij jezelf de nodige zuurstof geeft kan je letterlijk vorm krijgen. De meeste mensen leven totaal verstikt onder de druk van angst voor afwijzing, waardoor ze zichzelf wegcijferen met alle gevolgen vandien.

Isabelle Lambrecht