Het is de enige supermaan dit jaar dus, daar gaan we weer. De kosmos zet een tandje bij. Tijd om je bretellekes weer uit de kast halen ;-).  Een supermaan is een maan die super dicht bij de aarde staat. Het lijkt wel alsof de maan dichterbij wil komen opdat je haar “stem”,  licht is informatie, klaar en duidelijk zou horen. Blijkbaar is deze boodschap heel belangrijk voor jou, het collectief !!!

Wat mij al direct opvalt is een zware bezetting of concentratie in het 7de huis. Een concentratie van planeten geeft een  sterke focus aan,  op de energie en thema van dat teken. Zo sterk dat er zelfs voor de rest geen oog meer is. Verder ligt deze in het 3de kwadrant waardoor dit deze energie voelbaar zal zijn in je beleving van de buitenwereld meer bepaalt je sociale interactie, het gewicht van de noden van anderen die je zwaarder voelt doorwegen dan je eigen noden. Dit omdat je onbewust probeert, door je ten dienste te stellen, deel te nemen aan het leven. Dat kan je het gevoel geven jezelf voorbij te hollen en geen klaar meer te zien.

De heer(-sende) invloed van de horoscoop

Tweelingen op het eerste huis,  maan 1ste decanaat met een retrograde, mercurius als heer. Jaja, hier komt een MOETJE aan, iets waar we aan de slag mee mogen, willen of niet. Het 1ste decanaat maakt dingen effectief tastbaar n zichtbaar maken.  Zowel op grote en kleine schaal, dus ook mondiaal kunnen duistere zaakjes aan het licht gebracht worden.  Met een mercurius die retrograde, komt alles in een rewardfase, we “moeten” terugspoelen. Hierdoor krijg je letterlijk de kans, om je opgedane kennis van de laatste 2 jaar opgedaan, te evalueren, door alles terug te spoelen en goed te herbekijken. Dit proces zal je bezighouden tot  23 december dan gaat mercurius weer retrograde of vooruit.  Vond het mooi symbolisch, zo tegen kerstmis klaargestoomd worden voor een “wedergeboorte?”. De heersende energie betreft hier dus mercurius en tweelingen en die staat voor elke vorm van gekwetter (communicatie), nieuwsgierigheid, nieuwe dingen willen proeven zonder er echt diep in te duiken, ervaringen opdoen, , vernieuwen, uitwisseling van nieuwtjes en info onder welke vorm ook, beweging/ verkeer. Dus lieve mensen je wordt on hold gezet en meer nog je wordt uitgenodigd om je huidige visie nog eens goed te herbekijken. Met een mercurius retrograde sluit je aan op de hogere, bovenwereld. Alles wat met ratio en materieel denken te maken heeft, zal het heel moeilijk hebben dus best  GEEN contracten aangaan of ondertekenen, eerst je visie nog eens goed herbekijken. Doch voor helder dromen, visualisatie en visioenen of creativiteit en inspiratie is het wel nog het goeie moment. Daar uranus en mars een positief aspect maken wordt het utopia, hoger denken bereikbaar. Dus focussen op rationele handelingen zal je enkel frustratie oproepen omdat er misverstanden en verwarrende communicatie zal zijn. Wie nu aan de slag gaat met creatieve niet aardse dingen zal zich gezegend weten. Daar mercurius en retrograde en op de laatste graden loopt gaat het hier echt over een herbekijken van je opgedane kennis en schiften wat je wel meeneemt en wat niet, wat voor jou waar is en wat niet. Bewust stilstaan bij hoe jij denkt en in het overlopen ervan bijschaven waar nodig.

Het kosmisch overwicht via de boogschutter energie in het

Ja, de klemtoon ligt wel heel sterk op de boogschutter energie waar de zon (je kracht en diepste wezen), saturnus (je uitdagingen), mercurius (je denkpatronen) elkaar ontmoeten.

De boogschutter hoort normaal bij het 9de huis, vandaar dat die energie gekleurd wordt door hogere opleiding, hoger bewustzijn, religie en visie. Het is bij uitstek de energie van de mens die door ervaring kennis tot wijsheid maakt en voor zichzelf leert onderscheid maken wat voor hem waar is of niet, losstaand van de maatschappij voorschrijft. Hier vorm je je eigen wijsheid en visie waarmee je de wereld wil verrijken. Hier prik je door de illussies heen en ontdekt je dat wat je leerde van je ouders of zag in de buitenwereld niet de echte waarheid is. De boogschutter wil zeer enthousiast zijn eigen ideeën (pijlen) in de wereld schieten (spuien). En hij komt eerlijk voor zijn mening uit. Een harde werker ook.

Saturnus heeft 2 jaar lang doorgebracht in boogschutter

Saturnus, onder invloed van boogschutter, probeert al 2 jaar lang om zowel het individu als het collectief, te leren of te laten wenen aan het in vraag stellen van de eigen visie. Hij bracht ons in contact met vreemde culturen (mondiaal met de vreemdelingenproblematiek) waardoor hij hielp om het eigen denkkader te verruimen. Saturnus is een “harde, onbuigzame en strenge leraar” al doende leer je is zijn devies. Via beperkingen leert saturnus je om te consolideren. Behalve met (be)grenzen wordt Saturnus ook geassocieerd met ambitie, praktische ingesteldheid, structuur en autoriteit op maatschappelijk vlak. Hij helpt je hierdoor, als het ware je talenten te pakken te krijgen en naar buiten te brengen. Hij is ook gelinkt aan de galblaas, blaas en beenderen. Dus als jij de laatste 2 jaar:

– vaak moest plassen = blaas. In de natuur bakent het dier zijn domein af via urine

– of je het gevoel had met je kop tegen de muur te lopen en geen besluiten kon nemen = galblaas

– of je problemen had om jezelf vorm te geven of zichtbaar te maken = skelet

dan begrijp je nu dat saturnus aan het werk was.

Om te zien op welke thema’s jij je eigen visie mag herbekijken, kan je kijken in welk huis, 11° tweelingen valt en dan weet jij op welk thema jij de kans zal krijgen om je eigen visie bij te schaven

 

PS Ik heb zelf mijn tweelingen op ascendant staan en val altijd in de prijzen als mercurius retrograde gaat. Dus contracten en alle vormen van communicatie. 

Voorval 1 : Ik had een pakje bestelt, resultaat: te laat geleverd en ik heb niks ontvangen? Stuur ik een mailtje naar de verzendmaatschappij met de vraag: “waar heb je het geleverd? Krijg ik doodleuk het antwoord terug: ” Het werd geleverd.” Euh, denk ik dan, spreek ik nu chinees of wa? Ik terug zelfde vraag en krijg ik doodleuk weer terug dat het geleverd werd.  Hmm rustig blijven Isa is de boodschap, diep adem halen, zie de humor in van de situatie en wees creatief. 

Voorval 2: ik bel naar een bedrijf voor een tijdelijke schorsing van een contract, alles is in orde zegt de vriendelijke dame en op mijn vraag of ik een bevestigingsmail krijg, antwoord ze ja.  Bon ik denk opgelost, maar als ik na een paar dagen geen bevestigingsmail krijgt voel ik de bui weeral hangen. Ik stuur via email en fb bericht en je kan het zo gek niet bedenken van geef me nog eens uw email adres tot we gaan het hier eens bekijken en ik geef het door aan mijn collega. Ja ja, rustig blijven Isa, geen punthoofd krijgen meisje, geef je over aan de flow. Gelukkig ben ik wat wijzer. Was het een paar jaar terug was ik serieus van leer getrokken en had ik die gasten hun oortjes wel gewassen.

Eureka, ik ben duidelijk gegroeid en wijzer geworden. Weerstand en vechten levert enkel een uitputtingsslag op. Ik ben nog steeds fris als een hoentje en die dingen komen wel in orde. Dank u saturnus om me te helpen om wijzer te maken. 

Blik eventjes terug in je eigen leven en zie, wordt je bewust van je groei. Teveel hoor ik van mijn klanten de paniek boodschap van “Isa, ik zit echt helemaal vast”. Je zit veel minder vast dan je denkt hoor. Tijd om dit eens voor je te bekijken en VAST TE STELLEN. Bewustwording, daar draait alles rond !

Alvast proficiat, want ik ben er zeker van dat je al veel verder staat dan 2 jaar terug, ook al zie je het zelf niet ;-).

Wil je maximaal profiteren van deze krachtige maan, schrijf je dan zeker in voor de groepshealing op afstand. Inschrijven via isabelle@isahealing.eu  tot 3 december om 23.30u. 15€ incl verslag