Ik hoop dat jullie dankzij mijn artikels je meer bewust worden van de gelaagdheid van je dagdagelijkse leven en daarmee ook met de impact van woorden.

Woorden zijn een gedachte-elementaal en een elementaal is energetische vorm met een bepaalde lading of frequentie. Het is de frequentie of lading die informatie voor de vorm in zich draagt. 

In het geval van een woord-elementaal is er vooreerst de lading van liefde. Is het woord ontsproten uit angst dan is het een angst elementaal, is het woord gedragen uit liefde zal die elementaal liefde versterken. Een elementaal is even levend en krachtig als een mens. De mens is een mens-elementaal.

Verbetenheid en zijn werking

Om het woord beter te begrijpen zoek je naar de essentie, deze is hier beten. Beten is de verleden tijd van bijten dus het toont aan de oorzaak in het verleden ligt maar dat hij er nog steeds in bijt. Op die manier wordt het werkingsmechanisme beter zichtbaar.

De zin:” wat een verbetenheid legt die aan de dag” heeft een meer onbewuste impact en brengt je in een gevoel van proberen afstand te scheppen. Het is alsof je ongemakkelijk voelt bij die persoon maar je weet niet goed hoe waarom. Maar je voelt wel dat die persoon geremd en verstart is.

Echter als je zegt: “ wat bijt die persoon zich toch daarin vast”  dan gaat er als het ware een andere wereld open. Je voelt je nu niet meer “bedreigt” maar je krijgt een inkijkje in het drama of mechanisme die die persoon in de ban houdt. Op dat ogenblik kan jij een positieve samenwerking aangaan door de ander zich bewust te laten worden van het feit dat hij zichzelf hypnotiseert of in de ban houdt van iets. Enkel wie leeft vanuit angst en zelf afwijzing kan zich ergens in vastbijten. Vaak kan je de geest van die andere persoon terug openen door het gewoon anders te verwoorden.

Je zelfvastbijten is jezelf verkrampen en op slot zetten.

2 Doordenkertjes
– Wat is het grote verschil tussen verbetenheid en concentratie
– bestaan er gezonde emoties?

Omdat ik het zelf heerlijk vind om het leven te onderzoeken en te ontdekken, hoop ik jullie hiermee te stimuleren. De zoekers onder ons daag ik graag uit om actief mee te denken over het leven.

Je kent mijn stijl, ik wil dat jullie me tonen dat je de werkelijke essentie duidt achter de vraag. Ik wil voelen en begrijpen dat je snapt wat je schrijft. Het verschil tussen de werkelijke wereld en de fijnstoffelijke wereld is zeer subtiel en dat is juist wat bewustwording inhoudt.

TIP Gebruik je gevoel om de vorm te begrijpen en hou het EENVOUDIG 

Ik lees graag jullie antwoorden hieronder, have fun