Hoe voel jij je als men je in zware tijden vertelt, dat je de dingen positief “moet” bekijken. Krijg je dan wurgneigingen  of helpt het je om de klik te maken naar een andere denkpiste?

Wat betekend het concreet om dingen positief te bekijken, wat is daar het grote voordeel van?

Bedoelt men dat dat je maar moet doen “alsof” alles ok is, er een “mooi laagje” overdoen door het wat mooier in te kleden alsof je niet-edelmetaal met een laagje goud overgiet? Voelt dat dan echt ok of positief voor jou? De dag van vandaag trek je selfies van je beste momenten of je  photoshopt gewoon. (zie foto).
Als je kijkt naar de gephotoshopte foto, is er iets dat direct, enorm opvalt. Namelijk , dat het karakter en de energie van die dame totaal anders, dan het origineel. Het is mooier gemaakt maar is het nog dezelfde essentie? NEE. et geeft een robotachtige energie.

Een positieve levenshouding zou hier bv kunnen zijn, het benadrukken van haar sterke punten in plaats van het wegwerken van haar “zwakke” punten. Door een ander kapsel, gerichte make up, ….

Kijk eens in jouw leven hoe jij een positieve toets probeert te geven aan je leven en of dit echt positief aanvoelt?

Een positieve houding aannemen wil zeggen dat je eerlijk kijkt naar JOUW realiteit en er verantwoordelijkheid voor neemt. Het positieve ligt hem in het feit dat jij ten allen tijde, de macht in eigen handen houdt. Die macht is dat jij BEPAALT wat ermee gebeurt.

Als je leeft vanuit onmacht en slachtofferrol, leef je vanuit een negatieve levenshouding. Als je leeft vanuit het je bewust zijn van je macht als scheppend wezen, blijf je vanzelf positief omdat je weet dat jij de macht hebt om bij te sturen en dingen te veranderen puur door andere keuzes te maken.

Een positieve levenshouding heeft een aantal kenmerken.
1. Iemand met een positieve levenshouding is in de eerste plaats een realist.  Is iemand die eerlijk kijkt naar zijn/haar huidige realiteit. Dit vereist een eerlijk kijken naar jezelf en naar de
situatie die zich voordoet, zonder  oordeel. Vb een zwarte tas is realiteit, maar die lelijke zwarte tas is oordeel. Pas als je stand van zaken hebt kan je bepalen wat nodig is en bijsturen. 
2. acceptatie van je realiteit : als je de realiteit verbloemt, is het de realiteit niet meer en kan je bijgevolg het echte probleem niet meer in de wortel aanpakken. Dus alle keuzes die je maakt aan de hand van de verbloeming zijn ongefundeerd = miserie
gegarandeerd.
3 bewust actie ondernemen: dat doe je door je realiteit bij te sturen door andere keuzes te maken. 

Aarde kan een magische plek zijn
Hoe kan je jezelf voorbereiden op een positieve levenshouding?

Dit doe je door jezelf open te stellen voor een ander idee. Het idee dat de aarde een fantastische en boeiende plek is, waar door dankzij uitdagingen kan groeien en je grenzen verleggen. Zolang jij de aarde als een vijandige omgeving ziet, leef jij vanuit weerstand en vermijdingsgedrag in plaats vanuit levensvreugde en actief scheppers gedrag.

Fijn dat ik je mag inspireren naar een vreugdevoller leven

Wil je anderen ook een hart onder riem steken deel dan gerust dit artikel

Warme groet

Isabelle Lambrect

healer & coach