Dit is een volle maan voor de durvers, want ze staat in schorpioen. Van schorpioen is het geweten dat die de onderste steen om draait en echt wel voor het onderste uit de kan gaan.

De wicca noemen deze maand, de Maan van het Ontwaken omdat ze de energie van wedergeboorte in zich draagt. En zoals altijd, als ik mijn maan artikels schrijf, sta ik verrast hoezeer het aansluit op waar ik de weken/dagen ervoor mee bezig was. Ik voel me de laatste dagen echt wel herboren. Omdat mijn laptop blokkeerde, kon ik “niet” werken dus mocht ik lekker aan de slag voor mezelf. Ik vloog erin met krijtverf, en verfde mijn 2 tafels en stoelen + de bureautafel en het resultaat was een veel zachtere en lichtere uitstraling in mijn huis. Lekker vintage met een paar oude roze stoelen ertussen. Omdat dat oude het niet meer aankon een zwaardere op de kop getikt, die werkt super snel, zalig. Gisteren dan lekker buiten bezig geweest mijn houtenwerk buiten, opgekuisd, herschikt en ik voel me super goed thuis en in mijn vel. Verder kreeg ik 2 super goeie berichten als toemaatje. Ik voel me bruisen van energie en echt wel herboren.

 

Volle maan in de macht van de schorpioenkracht

Wat me direct opviel, in de setting van deze volle maan waren de 8 planeten “onder de gordel” en het feit dat enkel de maan en jupiter “boven water” staan. Dat toont aan er lekker diep gerommeld zal worden in onze onderwereld, opdat ons licht kan versterkt worden. Voor wie klaar is om thuis te komen is dat een schitterende energie. Helaas is de mens toch oo zo bang van zijn innerlijke “duistere” wereld. Enkel uit onwetendheid, want op de modder van je worstelingen, wortelt je lotusbloem. Stilletjes aan werkt ze zich door je emotionele woelwateren naar boven en éénmaal boven zich te openen en haar schoonheid ten volle ten toon te spreiden.

Ook is er zeer veel a,ngst & onbegrip voor de kracht van de schorpioen. Het is idd de meest diepzinnige, intense en krachtige energie in de dierenriem. Ze voelt zich perfect thuis in de donkere krochten van het leven, verwoed op zoek naar die pure, authentieke essentie. Een schorpioen maak je best geen blaaskes wijs, want dat komt echt niet goed. En ja je moet verdraait stevig op je 2 voetjes staan om deze kracht meester te kunnen anders blaast ze je gewoon omver. Haar power is wilskrachtig, vastberaden, intuïtief, emotioneel, zeer gepassioneerd en doelgericht en als ze prikt is het dodelijk ;-). Maar we hebben de dood van het ego nodig om als ziel te kunnen leven. Verwelkom met open armen deze kansen, gebruik ze om losse eindjes op te kuisen vanuit inzicht , want de schorpioen opereert van binnenuit.

De maan en pluto slaan de handen in elkaar dwz intens ervaren, diepgang en magische momenten, hmm klinkt goed. Voor wie echter nog verstoppertje speelt met zichzelf, kan zich ondergraven voelen en een zware dobber hebben aan deze energie.

Maan in het 11de huis

Emotionele steun van speciale vrienden. Met sommige mensen heb je nu éénmaal een speciale band. Ook al hoor je elkaar maar een paar maal per jaar, het is telkens weer raak. Het is alsof jullie frequenties naadloos op elkaar aansluiten en het als gisteren was dat je elkaar hoorde. Geef verwijten van :” ah leef je nog? Of ah eindelijk hoor ik je nog eens! “. Nee, niks van dat gewoon weer gezellig bijkletsen en delen met elkaar.

De maan zal haar licht dus laten schijnen over je sociale integratie, toekomst dromen betrokkenheid met gelijkgestemden,je vriendschappen die en belangrijk onderdeel uitmaken van je levensstructuur. Mensen met veel kennis voelen zich vaak eenzamer dan mensen met maar een 2-tal goeie vrienden.

Wees vrij om deze dagen diep af te zakken in jezelf en er alles te omhelzen wat je ontmoet.

Je hoort terug van me met de nieuwe maan op 25 mei

PS er is terug groepshealing op afstand om de volle maan frequenties maximaal te integreren. Losse sessie 15€ en 10beurten abonnement 100€. Inschrijven via isabelle@isahealing.eu tem 10/5 om 22.30u

Isabelle Lambrecht