De natuur toont al behoorlijk wat leven. Nieuw leven in de natuur krijgt weer de nodige ruimte na een hopelijk deugddoende winter. Nu is het tijd om de slaap helemaal uit je ogen te wrijven en met frisse mind te kijken naar wat voor jou realistisch is.

Typisch aan deze periode is dat je gevraagd wordt, de energie weer te laten sprankelen en dartelen. Speels, nieuwsgierig en openstaand voor de nieuwe mogelijkheden.

De maan brengt je altijd in contact met de thema’s veiligheid en geborgenheid. De volle maan belicht de blinde vlekken in je gevoelig leven. Je leven is zo gevoelig, dat het ASAP de vorm aanneemt van je gedachten. Bij volle maan spelen vervelende pijntjes, stijfheid en andere vormen van verkrampingen gemakkelijk op. Verandering is de enige constante in het leven. Wie denkt vast te zitten heeft het dus 100% fout. Zelfs in de pikzwarte nacht, is er de volle maan die ze voor je belicht.

Volle maan in de nuchtere maagd
Zonder een goed plan of nuchtere kijk, is elk zaadje ten dode opgeschreven. De realiteit is nu éénmaal de basis van het leven. Wie zweeft en in het hoofd blijft hangen, zal weinig op aarde kunnen realiseren. Met de maagdkracht krijg je de mogelijk om alles te bekijken zonder tierelantijntjes of franjes. Wie grote woorden en moeilijke termen gebruikt, bewijst daar enkel een gebrek aan vertrouwen mee. Dus weg met de verfraaiingen en aan de slag met de essentie. Dat doe je door het maken van een nuchtere afweging wat voor jou ideaal en werkbaar is. Is dat wat je nu denkt te realiseren iets dat voor jou belangrijk is of is het een thema dat de buitenwereld van je verwacht?
Nog getouwtrek met je tegenspeler onzekerheid of aan het worstelen met gebrek-aan-vertrouwen? Oeps, je bent nog spelletjes aan het spelen in de valkuil van de maagd. Dat speelterrein is er eentje van kritiek en poging tot zelfbevestiging via perfectionisme. Ontdek je plotseling dat je innerlijke criticus weer met je voeten aan het spelen is. Gebruik dan deze reminder om je voetjes terug op het pad van je ziel te brengen.
Het is belangrijk dat je voor jezelf goed doorvoelt of het wel jouw ding is dat je nu gaat doen. Wanneer het duidelijk is voor jou en je durft al te vertrouwen, mag je het hoe en wanneer aan de kosmos overlaten. Wie in vertrouwen leeft zal op tijd de tekens en kansen zien de kosmos aanreikt voor verdere manifestatie en uitwerking van jouw idee.
De maan staat op 22° en dus schitterend geplaatst om dingen met gemak en in vol ornaat aan te vangen.
Maagd resoneert met de verzorgende & dienstbare vrouwelijke energie. Deze kracht boezemt vaak angst in omdat zij bepaalt wat levensvatbaar is en wat niet. Wat bruikbaar is en nutteloos. Vaak is het nodig eerst het oude te vernietigen om het nieuwe weer vorm te geven. Is het daarom dat mannen van deze wereld, ooit de vrouwelijke kracht hebben proberen aan banden te leggen?

Het vergt inderdaad moed om keuzes te maken en knopen door te hakken. Maar als je het niet doet, hoe wil je dan iets scheppen?

Maan in 2de huis, zelfwaardering en schoonheid
Deze maan zal je helpen je eraan te herinneren dat, wat je nu wil manifesteren gewoon leuk en mooi mag zijn. Je mag spelen met zelf waardering of anders gezegd met het leren ontdekken wat jij waardevol vindt en wat niet. Vergeet niet, dat jij de enige bent die dingen in je leven kan opwaarderen en op waarde schatten.

Dat velen het hier moeilijk mee hebben wordt extra benadrukt via Mercurius (je denken), vierkant Saturnus (manifestatie). Je bent er nog niet helemaal uit hoe en wat je wil. Je denken draait nog vierkant. Saturnus is de vormgever en uiterst kritisch en lastig als jij dingen uit gewoonte en vanuit dwang blijft doen. Schoon schip maken in eigen huis is hier de boodschap. Je dwangmatige handelingen diep in de ogen kijken en dan hopelijk de moedige keus maken om deze ketenen los te laten.