Met volle maan, komt alle energie vrij, zowel van je denken als voelen. Beiden trekken om het hardst om je aandacht. Aangezien het voelen ALTIJD de functie van kompas heeft, richt je je denken op het thema waarin de maan staat.

Deze volle maan staat in stier kan je zien als een soort van extra kans, omdat deze energie ideaal is om je dromen tot realiteit om te zetten. Het lijkt wel alsof de vorige 24 maanden een voorbereiding waren op dit moment. Deze volle maan opent het volledige potentieel van het hoofdaspect van 2019, zijnde saturnus sextiel neptunus. Saturnus is de vormgever, de structuur en neptunus zijn je dromen het ongrijpbare, dat je hier op aarde komt hard maken. Iets hard maken is het letterlijk gestalte geven aan een idee. Dit zorgt ervoor dat je voldoende geduld en kracht hebt om problemen aan te pakken. Onder deze energie zullen belangrijke keuze gemaakt worden inzake je thuis, gezin en relaties.

Kijk nu eens naar de laatste 2 jaar, het lijkt alsof alles nu in 1 punt gebundeld wordt. Waar ben jij de laatste 2 jaar mee bezig, wat is de rode draad. In 2018 ging je een andere richting op en in 2019 werd deze concreter. Wordt je daar nu helemaal bewust van en ga er helemaal voor.

Je dromen waarmaken

Dit is de power van november 2019 want het wordt versterkt door een positief aspect met pluto. Dit aspect zorgt voor een intensivering van je gevoel en emoties. Je voelt je dieper verbonden met jezelf en wie in relatie is, voelt zich dieper verbonden met de partner. Stel jezelf open voor je gevoel en emoties, ze zijn je leidraad naar een beter leven.

Nog teveel mensen zijn bang van hun gevoel en emoties omdat ze niet weten wat ermee aan te vangen. Een goed begin is om gewoon op te schrijven wat je voelt en het te herlezen. Op die manier geef je ze een plaats en kan alles al in beweging komen, want zolang je ze niet wil zien en wegduwt, kan er natuurlijk niks veranderen. Verandering is beweging.

Pluto is de kracht van de ziel en haar instrument, het gevoel. Deze brandt een laser door alles heen. Veel mensen vertellen me niet te weten wat hun droom is. Dan komt dat omdat je het te ver of met andere woorden buiten jezelf zoekt.

Het is de droom van elke mens om gelukkig te zijn. Gelukkig zijn is je goed voelen. Begin dus bij dit eenvoudige uitgangspunt. Goed voelen, wat houdt dit voor je in en waarom ben je er zo bang voor?

Zo eenvoudig en toch zo abstract en angstaanjagend voor de meeste mensen. Begin met te ontdekken wat je een goed gevoel geeft, dat zijn vb alle dingen die je laten glimlachen en je ogen laten stralen. Als ik naar de capriolen kijk van de kitten, die ik nu 10 dagen in huis heb, dan kan ik niet anders dan me goed te voelen. Die kleine is zo speels, onbevangen en het is hilarisch om te zien hoe graag hij het zichzelf moeilijk maakt. Dan balanceert ie op een smalle leuning, dan wringt hij zich weer door een super klein gaatje of probeert zich aan een stenen muur op te trekken. En nooit is hij ontmoedigd. Hij verkent onbevangen zijn wereld. Valt hij en trekt in zijn val een kussen op zijn kop, dan springt hij weeral naar het volgende om te spelen. Met zijn grote kijkers blikt hij nieuwsgierig de wereld in. Krijgt hij een vermaning dan zet hij een hoge rug op, kijkt me boos aan en gaat in de aanval. Zich onbewust van het feit dat ik zoveel groter ben en hem met één klap kan vellen. Schitterend gewoon.

Het lijkt wel een droom: gelukkig zijn, onbevangen, in volle overgave experimenteren en nieuwsgierig zijn, je grenzen verleggen, leven in vertrouwen ipv in angst. Kort samengevat: jezelf durven te zijn.

Volle maan in stier

Een droom waarmaken is altijd een stuk van jezelf delen met de wereld. Een stuk van je potentieel = je talenten = dat wat je spontaan en vanzelf afgaat en het geeft je een goed gevoel en energie.

Velen hebben de droom om rijk te worden maar dat is niet de echte droom. De essentie die eronder ligt is om via de rijkdom vrij te zijn om je eigen ding te doen, de ruimte krijgen om te scheppen. Zijn ze dan rijk, dan zijn ze doodsbang om tekort te komen of hun rijkdom kwijt te spelen. Dus ondanks de rijkdom, komen ze er toch niet toe om gelukkig te zijn en hun eigen ding te doen. Je ziet je hebt geen rijkdom nodig om te scheppen. Blijf altijd dicht bij dat wat je ECHT wil in je hart. Scheppen gebeurt altijd in je hoofd.

De energie van de stier is verbonden met wortelen en nestelen = je je eigen plek toe-eigenen. Dit vanuit je materieel en geestelijk bezit. Je geestelijk en materieel bezit, zorgen ervoor dat jij voor je eigen levensonderhoud zorgt, je jezelf wil ontplooien en je gevoel van eigenwaarde bepaalt.

Of jij nu leeft uit de hand van je partner of uit de hand van de staat (dop in België en ziektewet in Nederland), dan is dat jouw manier om in je eigen onderhoud te voorzien. Hoe meer je zelfrespect en eigenwaarde groeit, hoe meer jij vanuit eigen hand zal kunnen leven. Het is altijd de mate van eigenwaarde die ervoor zorgt hoe “rijk” jij je voelt.

Ik heb 12 jaar uit de hand van mijn ex-echtgenoot geleefd en ik heb een 18 maand uit de hand van de staat geleefd en ik voelde me klein en on-waardevol. Door het risico aan te gaan en ervoor te kiezen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mezelf, werd mijn leven plots veel rijker en boeiender. Was het gemakkelijk? Nee hoor, want de eerste jaren waren gedragen door angst om het niet te kunnen rooien. Nu laat ik dat los, leef in het nu, ga zoveel mogelijk nieuwe dingen aan en geniet van de rijkdom van het moment zelf. Zo vind ik meer en meer mijn eigen plek hier op aarde. Wil jij ook je eigen plek vinden op aarde? 

Heb ik een droom? Zolang ik mezelf reddeloos verloren voelde, had ik de droom om de wereld te redden. Hoe dichter ik bij mezelf kom hoe meer de klemtoon komt te liggen op het genieten en ontdekken. Mijn droom is nu om alle kansen aan te gaan die het leven me aanreikt. Als je leeft vanuit liefde verrijk je zowel je eigen leven als de wereld. Hoe is het met jou gesteld? Wil jij nog redden of sta jij al open om te genieten?

Hoe richt jij jouw stier energie: volharding in de boosheid en koppig vasthouden aan het vertrouwde of ben je trouw aan jezelf, zorgzaam en geduldig genietend van de goede dingen des levens? De stier energie is praktisch en realistisch en met een zekere naïviteit bouw je vast besloten aan je leven. Heb jij alle kinderlijkheid teloor laten gaan ten voordele van je verstikkende ratio? Doe eens iets naïef of kinderlijks de volgende dagen. Al is het maar in een plas water springen, maakt niet uit maar activeer terug dat stukje naïviteit en wees je weer bewust van het feit, dat alles in het leven toegestaan is.

Mars sextiel jupiter, zorgt voor voldoende energie en daadkracht en overvloed om je maximale kansen op succes te geven. Kijk wat je struggle was de laatste 2 jaar en in plaats van dit te proberen te vermijden, focus je nu op wat je wel wil.

Maan oppositie mercurius retrograde, wil je dat anderen je gevoel begrijpen. Maar als jij leeft in zelfafwijzing, begrijp jij zelf je gevoel niet, laat staan dat je het dan kan communiceren. Je gevoel zal je denken uitdagen en communicatieproblemen bloot leggen. Het zal je ook duidelijk maken welke problemen jij schept door je denken en gevoel van elkaar los te koppelen. Met een mercurius retrograde is er altijd vertraging in afspraken, leveringen en miscommunicatie, internet problemen, brieven die verloren gaan. Maar er is voldoende ruggesteun vanuit saturnus, neptunus en pluto

Maan conjuct vesta nodigt je uit om zelfopofferend gedrag los te laten en om het te vervangen door de ware dienstbaarheid. Je bent dienstbaar aan het leven en de bron als jij je jezelf ontplooit. Jezelf ontplooien is door je gaven en talenten de wereld verrijken. Het is beter om dingen te proberen en te “falen” dan om het leven te proberen te vermijden. Er is trouwens geen falen, want als je “faalt” of als iets mislukt, wil dat enkel zeggen dat jij een besluit nam vanuit je hoofd, in plaats vanuit je hart.

Wil jij het jezelf ook gemakkelijker maken en je persoonlijk proces versnellen? Schrijf je dan in voor de groepshealing van12 november. De groepshealing zorgt ervoor dat je meer en langer van de maanenergie kan benutten. Het verslag 10 dagen later zorgt voor intensivering, inzichten en bekrachtiging. Ik werk via je ziel door me op je af te stemmen via je doopnaam. Gaat door na 23.30u zodat de meeste mensen dan slapen en nog meer ontvankelijk zijn. Inschrijven kan tot 12 november om 23.00u via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 15€ incl verslag. Lees hier welke fijne ervaringen de groepsleden met je willen delen.

Deel gerust dit artikel als je anderen ook een steuntje in de rug wil geven

Van harte en fijn dat ik je mocht inspireren naar een fijner en bewuster leven.

Isabelle lambrecht

healer & bewustzijnscoach