Met volle maan gaat de energie op volle kracht en kan er van alles doorbreken. Deze volle maan staat in de vissenenergie.

Een fase die afgesloten werd
Vissen is het laatste teken van de dierenriem en wijst op een soort van archetypische voleinding omdat je in vissen alle eigenschappen terugvind van de voorgaande tekens. Dit werd numerologisch versterkt pp 09-09-2019 , omdat 9 de laatste is van de enkelvoudige getallen en hierdoor ook alle eigenschappen in zich draagt van de voorafgaande getallen.

Dit is een heel duidelijke verwijzing naar het feit dat er een bepaalde fase afgesloten is. Op 21 december 2012 werd een proces in gang gezet die ons als collectief uitnodigde om andere keuzes te maken. Om in te voelen en kennis met onszelf te maken. Dit voelden vooral onwenning en chaotisch aan. Deze beweging wordt nu gesloten en het zal wat rustiger worden omdat je vanaf nu uitgenodigd wordt om verder te groeien vanuit de structuur die je nu hebt. Zie mijn artikel van 6 januari 2019.

We gaan nu een soort van meervoudige fase in, wat wil zeggen dat je kennis zal mogen maken met vele verschillende mogelijkheden en facetten van je huidige visie en waarheid. Er is vanzelfsprekend nog groei maar nu meer in de diepte, terwijl hiervoor het aanvoelde alsof je steeds op meerdere paden tegelijk zat.

De chaos van de vissenenergie

Als rasechte vis heb ik leren snappen wat de kracht van de chaos is. Om een voorbeeld te geven, mijn huis is altijd proper maar nooit kraaknet. Ik bedoel hiermee dat er altijd wel iets is wat in het oog sprint, vb een boek, of mijn bureau die vol ligt of een plaid in de zetel of een papiertje naast mijn prullenbak. Er is altijd iets kleins, dat aandacht vraagt = een vorm van leven. Het lijkt alsof het nooit af is, nooit helemaal volmaakt. Mijn ramen zijn netjes maar toch zal je altijd wel ergens nog een streep of een vlek vinden. Weet je dat ik vaak tot wel 5x mijn ramen opnieuw poets en ongelooflijk maar waar, kraaknet krijg ik ze niet.
Heb ik onkruid gewied en geharkt zal je altijd nog wel een sprietje vinden. Als mijn dochter opgeruimd heeft mag haar huis in een magazine verschijnen, mijn huis zal nooit in een magazine verschijnen. Bij mij is nooit clean,steriel of volmaakt af. Snap je? Er is altijd een beetje “chaos” want als het steriel is dan ga ik een beetje dood. Het is geen los eind maar steeds een ingang, een nieuw startpuntje. Mijn moeder verweet me slordigheid maar dat is het niet. De vissenenergie houdt als het ware een zaadje beschikbaar, dat nieuw leven kan waarborgen. Als een opening laten voor een volgende fase.

En dat is waar we nu ook in zitten. Er is een fase afgerond maar er is nog die kleine opening van waaruit we weer verder kunnen. In de vissen energie leer je snappen dat de chaos de start naar orde is. En met orde wordt hier een scheppingsvorm bedoelt. Ook al kan mijn bureau er een beetje chaotisch uitzien, ik weet perfect waar alles ligt. Astrologisch zegt men wel eens dat vissen dromers zijn en in andere dimensies zitten en op een bepaalde manier is dat waar. In de vissenenergie kan je verder kijken dan je huidige cirkel.

Chaos is wat je mogelijkheden biedt, want als iets volledig af is dan is het game over of het einde van het verhaal. Eerst is er chaos = potentieel, en van daaruit kan je orde scheppen en scheppend te werk gaan. Voor de meeste mensen is chaos = vele mogelijkheden, een reden om te stressen omdat er in chaos geen ratio, noch controle mogelijk is. Je kan enkel voelen en er de beste stroming voor je uithalen.

Hoe ga jij om met “chaos”. Zorgt dit voor stress? Zet het je aan tot creativiteit? Is er momenteel frustratie bij jou om zogenaamde losse eindjes?

Als er losse eindjes zijn, laat die dan. Je hebt nu dat stukje chaos nodig om erna de volgende sprong mogelijk te maken.

Zwarte maan in vissen helpt je om je te herinneren dat je in essentie een komisch wezen bent. Zoveel meer dan met dat kleine menselijke ikje.

Maan (gevoel) in vissen en zon (denken & doen) in maagd, wil zeggen dat de chaos van de vissen soms wel voor frustratie kan zorgen omdat de maagd juist orde op zaken wil stellen. Dus met je denken kan je je nu willen stellen en met je vuist op tafel kloppen. Ook dingen doen zonder rekening te houden met de ander, in het idee dat je helpt en goed doet.
Zowel vis als maagd zijn 2 tekens die zich graag ten dienste stellen. De visenergie is invoelend en zal luisteren naar wat voor de ander belangrijk is. Zijn tegenpool de maagd doet voor goed, zonder te luisteren naar wat de ander nodig heeft en voelt zich dan afgewezen als de ander het niet waardeert.
Belangrijk nu, is dat kijkt naar de essentie van wat momenteel speelt in je leven. Gebruik je invoelend vermogen en je fantasie. Je fantasie gebruiken, in een analyse , doe je door gebruik te maken van de vraag ”wat als”. Vb wat als ik dit zou doen of wat als ik het zo zou proberen, wat als ik dit een kans geef, …..Het moment om duidelijk je eigen visie te vormen en altijd enthousiast en optimist te blijven. Dit zal je helpen om met je 2 voetjes op de grond te blijven = acceptatie van je realiteit. Wil je dienstbaar zijn luister dan eerst naar de ander, communiceer. Stel vragen om te ontdekken wat de ander leuk en waardevol vind. Alles is een ontdekkingsreis, zowel jezelf, de ander als de wereld. Gebruik je denkkracht om kritisch te zijn, de maagd power is hiervoor perfect. Echter kritisch in de zin van aftoetsen aan je eigen gevoel en innerlijk weten, heeft niks te maken met (ver-)oordelen.

De maan in vissen kent als grootste uitdaging het duidelijk je grenzen durven aan te geven, want maar al te snel wordt er vervallen in zelfopoffering. De vis zal snel wegvluchten, éénmaal hij voelt dat hij teveel opgeofferd heeft. Vermijd dat vluchtgedrag en geef duidelijk aan wat ok is voor jou en wat niet. Waar je achterstaat en waar je tegenzin voor voelt. Noch strijd, noch vluchten is nodig, alleen eerlijke communicatie en de moed om de ander te vertellen wat je ervan denkt. Een eerlijke nee is een geschenk voor zowel jezelf als voor de ander en een ja vanuit het hart, is het mooiste geschenk dat je de ander kan geven.

Durf nee te zeggen en je grenzen aan te geven.

Volle maan in huis 7, samen met neptunus
Neptunus die hoort bij vissen, versterkt de hele vissenenergie. Voelen, bewust aanwezig zijn en contact hebben met je innerlijke weten (= je intuïtie) is nu heel belangrijk. Huis 7 is het thema partnerrelatie. Waak je wel voor de valkuil van vissen, namelijk medelijden. Tijd om je partnerrelatie eens bewust te bekijken en om elke vorm van medelijden te vervangen door communicatie, fantasie en enthousiasme. Kan je niet meer enthousiast zijn over je relatie dan zal het duo mars/zon, die er tegenoverstaat, zorgen voor de nodige onrust. Harde kritieken kunnen vallen en je ongeduld kan brokken maken.

Krachtig en positief aspect tussen maan en pluto
Pluto is de kracht van de ziel en zorgt voor diepgang en verdieping. Pluto dringt door alle structuren heen, zelfs deze die onverwoestbaar lijken.

Vermijd kritiek en elke vorm van neerkijken op de ander. Je hoeft en kan, de ander niet veranderen. De enige macht die je hebt is om een andere keuze te maken. Of je herbekijkt je relatie en kan er meer diepgang in aanbrengen maw deze relatie afronden in schoonheid en jezelf openstellen voor iemand die beter bij jezelf aansluit. De witte ridder op het paard droom is een typische vissen illusie. Stop met zoeken naar de ideale partner en maak wijze keuzes. Onthoud dat je altijd de partner aantrekt, die op dit moment aansluit op je eigen frequentie. Er is geen ideaal, er is enkel de constante verandering.
Mijn ex-man was 30 jaar terug perfect voor mij. 12 jaar later niet meer want ik was teveel gegroeid en veranderd.

Klamp je niet vast en geef altijd het beste van jezelf in elke mogelijk relatie, die altijd is wat je op dat moment nodig hebt. Sommige relaties geven je veiligheid en comfort, andere uitnodigen je uit om grenzen te trekken of om uit te breken, …….

Elke partnerrelatie heeft zijn eigen unieke nut voor beide partners, vergeet dat nooit. Maar als het nut uitgewerkt is, dan is het belangrijk dat je durft af te sluiten en de chaos van het onbekende te betreden.

Tijd om oude patronen van afhankelijkheid los te laten.

Jupiter conjunct maan zorgt voor een energie dat gelukkig kan maken en vrijgevig. En het kan je helpen om de dingen van een meer zonnige zijde te bekijken. Het is gemakkelijker om je open te stellen en om contact te maken met de ander. Je vind het ergens ook leuk om te zorgen voor een fijne omgeving.

Vierkant jupiter met neptunus
Dit is het belangrijkste aspect, die 2019 kleurde. Dit aspect komt maar elke 13 jaar voor en dit jaar manifesteert het zich maar liefst 3x exact !!!! Dit dankzij de retrogradeloop van jupiter. Maar er is meer, hun kracht wordt extra versterkt en werkt veel indringender uit, omdat ze in hun eigen teken staan Eerst in januari, dan in juni en nu voor de laatste maal op 21 september.

Wat heeft dit aspecht nu te betekenen? Het centrale thema van dit aspect is de vraag: “ is dit echt of schijn? Als je de kracht van neptunus niet snapt dan bouw je gemakkelijk luchtkastelen en leef je in een droom of subrealiteit. Je voelt wel dat er iets niet klopt maar je kan er de vinger niet op leggen. Jupiter staat voor groei, maar als je deze energie niet snapt dan zie je de dingen te groots en ben je ook hier onrealistisch. Dit aspect heeft tot doel je bewust te maken van de mogelijke bubbel waarin jij leeft of waarin jij je tot nu toe verscholen hebt.

De bubbel waarin je leeft loslaten en de realiteit verwelkomen.

De kracht van neptunus is de mogelijkheid om meerdere dimensies te zien maw om creatief te zijn en dingen vanuit een hoger standpunt of vanuit een overvieuw punt te bekijken. Dat wil zeggen, los het van kleine angstige ego. Elke oplossing of inval is een dimensie. Een dimensie is een mogelijk pad. Dromen is vluchten, scheppen en creatief zijn is energie gestalte of vorm geven. = onbegrensde mogelijkheden.

De kracht van jupiter is de drive om onbegrensd te denken, te groeien en te verruimen. Contact te maken met zoveel mogelijk potentieel en energie = expansie

Saturnus loopt op 18september terug direct, dus vanaf dan zal je weer gemakkelijker plannen kunnen realiseren. Sedert 30 april liep ie retrograde wat je de gaf om je plannen te overdenken en nu is het tijd om ze structuur en vorm te geven.

Wil je een helpende hand in dit proces, dan kan je je inschrijven  voor de groepshealing, die doorgaat op 14 sept. De healing gaat door vanop afstand, na 23.30u als de meeste mensen slapen. Ik stem me op elk lid af via de naam en vorm zo de groepshealing. Lees hier welke krachtige impact de leden mochten ervaren. Je kan enkel via email isabelle@zichtbaar.be inschrijven en dit tot 14 sept om 23u . Kost 15€ inclusief uitgebreid verslag met boodschap achteraf, die je dan helpt om de boodschap te integreren in je eigen leven. WIl je een abonnement 8+2 gratis, dan betaal je maar 120€.

De volgende nieuwe maan is op 28 september

Voila, weer heel veel interessante dingen die mogelijk zijn in deze periode. Geniet ervan en stel je ervoor open.

Deel gerust dit artikel als je andere een hart onder de riem wil steken.

Hartelijke groet

Isabelle lambrecht

healer & coach